Gönderen Konu: Avensis değerlendirme...10000 km...  (Okunma sayısı 1529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Avensis değerlendirme...10000 km...
« : Aralık 05, 2013, 23:12:00 »
Bir aracın belli bir zaman sonra yapılan değerlendirmelerini her zaman ilgiyle okuduğum ve daha gerçekçi bulduğum için yazıyorum...Aracımı alalı yaklaşık 7 ay oldu ve 10000 km yol yaptım.2006 Avensis 1.6 T25 Linea

İç-Dış görünüm
Avensis görünüm olarak çarpıcı olmasa da ağır ve oturaklı bir havası var.Arka tasarımını pek beğenmediğimi söylemek istiyorum.İçi estetik olarak orta halli ama malzeme kalitesi yerinde.İşçilik konusunda iyimser değilim çünkü bazı yerlerde simetri sorunu var ayrıca boşluklar çok fazla.Arka koltuk genişliği çok iyi.Düğme grupları biraz vasat duruyor.Işıksız olmaları ve kaba görünmeleri problem.Mesela teyp düğmesi ve yol bilgisayarı çevirmeli düğmesini sırf ışık koymamak için alttan gelen turuncu ışıkla belli olsun diye gömülü olduğu yerin çevresini aralık bırakmışlar ve ilk aldığımda plastiği kırılmış zannetmiştim.Yol bilgisayarında ortalama tüketimin sıfırlanamıyor olmasına uzun süre bir sebep aradım bulamadım.Torpido kapağının hali fazlasıyla kötü.Sağdan soldan çıtırtı sesleri her zaman var.Ortadaki şerit çıtırtı yapıyor.Radyo kanal bulma ve hafıza konusunda biraz sorunlu galiba anlayamadım.

Motor-Tüketim
Öncelikle şehir içinde gayet sessiz bir motor.Hızlanma konusunda hiç sorun yaşamadım.Rampalarda fazla bir ataklık elbette yok ama zaten 110 beygirden beklentim de o kadar.Şehir dışında sakin hızlarda çok makul bir tüketimi var (100 km de 7 litre lpg).4000 devire doğru ses rahatsız etmeye başlıyor ve huzur sona eriyor.Şehir içinde tüketimi bence fena değil.10-12 litre arası bir şey.

Süspansiyon-Yalıtım-Yol tutuş
Şehir içindeki yol hatalarında tepkileri sert olan konforu yetersiz bir araç diyebilirim.Ufak engellerde rahat daha büyüklerinde sarsıntılı bir sürüş.Genelde yol tutuş konusunda sorunu yok.Yol ve motor sesi ise uzun yol rahatlığını bozan tek şey.Yalıtım işi Toyota nın ciddiye aldığı bir konu değil.Sürüş zevki anlamında ortadan vasata uzanan bir çizgide ilerliyor.Bu bölümde yol tutuş iyi diğerleri yetersiz diyorum.

Bu aracı sattıktan sonra aklımda olumlu anlamda oturaklı gidişi ve şehir dışı tüketimi ,olumsuz anlamda sert süspansiyonu ve yol uğultusu kalacak..
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

Avensis değerlendirme...10000 km...
« : Aralık 05, 2013, 23:12:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis değerlendirme...10000 km...
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2013, 23:23:23 »
benimde çok begendiğim fakat yalıtım sorunu aşılmadığı için tercihimi ondan yana kullanamayacağım bir model. D sınıfı diğer araçlara binme fırsatınız olduysa eğer karşılaştırma yapabilirmisiniz diğer marka-modellerle ?
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2013, 23:37:06 »
2005 Passat:Yalıtım ve kalite olarak Avensis ten iyi.Konfor aynı düzeyde
2005 Laguna:Yalıtımı iyi süspansiyonu yumuşak.Kalite vasat,motor aynı.

Elma armut meselesi ve C-D sınıfı karşılaştırılamaz diyecek bazıları ama bir de C sınıfı olanlar var.Ben bu karşılaştırılamaz meselesine inanmıyorum.Bir araç C sınıfı diye her durumda D sınıfından kötü olabilir mi.Bence insanlar bunu aşmalı.

2006 Golf 5:Konfor yalıtım yol tutuş ve işçilik olarak daha iyi.
2005 Honda Civic:Daha konforlu ve rahat.Aynı yolda aynı hızda yine denedim ikisini de.Avensis çok sert kaliyor Civic in yanında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2013, 23:43:41 »
evet C - D ayrımında bende öyle düşünüyorum, genel anlamda ebatlara göre belirlenmiş bir sınıflandırma. Passat düşündüğüm bir model ama Mondeo - Passat karşılaştırması nasıl olur bilmiyorum. Forumlarda yarısı passat iyi demiş yarısı mondeo demiş. Çoğu marka fanatikliği yapıyor, kullanıcı görüşleri daha önemli benim için. Sizin gibi belli bir süre kullanığı araç hakkında değerlendirme yapan çok fazla insan yok teşekkür ederim bu konu için.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2013, 23:45:54 »
Rica ederim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2013, 23:53:33 »
Bir aracın belli bir zaman sonra yapılan değerlendirmelerini her zaman ilgiyle okuduğum ve daha gerçekçi bulduğum için yazıyorum...Aracımı alalı yaklaşık 7 ay oldu ve 10000 km yol yaptım.2006 Avensis 1.6 T25 Linea

İç-Dış görünüm
Avensis görünüm olarak çarpıcı olmasa da ağır ve oturaklı bir havası var.Arka tasarımını pek beğenmediğimi söylemek istiyorum.İçi estetik olarak orta halli ama malzeme kalitesi yerinde.İşçilik konusunda iyimser değilim çünkü bazı yerlerde simetri sorunu var ayrıca boşluklar çok fazla.Arka koltuk genişliği çok iyi.Düğme grupları biraz vasat duruyor.Işıksız olmaları ve kaba görünmeleri problem.Mesela teyp düğmesi ve yol bilgisayarı çevirmeli düğmesini sırf ışık koymamak için alttan gelen turuncu ışıkla belli olsun diye gömülü olduğu yerin çevresini aralık bırakmışlar ve ilk aldığımda plastiği kırılmış zannetmiştim.Yol bilgisayarında ortalama tüketimin sıfırlanamıyor olmasına uzun süre bir sebep aradım bulamadım.Torpido kapağının hali fazlasıyla kötü.Sağdan soldan çıtırtı sesleri her zaman var.Ortadaki şerit çıtırtı yapıyor.Radyo kanal bulma ve hafıza konusunda biraz sorunlu galiba anlayamadım.

Motor-Tüketim
Öncelikle şehir içinde gayet sessiz bir motor.Hızlanma konusunda hiç sorun yaşamadım.Rampalarda beklediğim ataklık elbette yok ama zaten 110 beygirden beklentim de o kadar.Şehir dışında sakin hızlarda çok makul bir tüketimi var (100 km de 7 litre lpg).4000 devire doğru ses rahatsız etmeye başlıyor ve huzur sona eriyor.Şehir içinde tüketimi bence fena değil.10-12 litre arası bir şey.

Süspansiyon-Yalıtım-Yol tutuş
Şehir içindeki yol hatalarında tepkileri sert olan konforu yetersiz bir araç diyebilirim.Ufak engellerde rahat daha büyüklerinde sarsıntılı bir sürüş.Genelde yol tutuş konusunda sorunu yok.Yol ve motor sesi ise uzun yol rahatlığını bozan tek şey.Yalıtım işi Toyota nın ciddiye aldığı bir konu değil.Sürüş zevki anlamında ortadan vasata uzanan bir çizgide ilerliyor.Bu bölümde yol tutuş iyi diğerleri yetersiz diyorum.

Bu aracı sattıktan sonra aklımda olumlu anlamda oturaklı gidişi ve şehir dışı tüketimi ,olumsuz anlamda sert süspansiyonu ve yol uğultusu kalacak..

iş dış görünüm olarak kişiden kişiye değişecek şeyler..kimileri beğenir kimileri beğenmez abi ama 2011 avensis var pederde pörtlek farlarıda benim hoşuma gitmiyor...
motor olarak 1,6 ve 160 tork bence bu araca yetersiz sakin kullanım sevenler için ideal tabi..
süspansiyon yol tutuşu ve yalıtım konusunda 2011 de ben bir sorun göremedim gayet yeterli derecede model ilerledikçe o sorunlar aşılmış olabilir abi...
dediğiniz gibi 2006 da olsa 2011 de olsa ağır ve oturaklı bir gidişi var hele 4000 devirden sonra daha deli gidiyor abi...