Bir aracın belli bir zaman sonra yapılan değerlendirmelerini her zaman ilgiyle okuduğum ve daha gerçekçi bulduğum için yazıyorum...Aracımı alalı yaklaşık 7 ay oldu ve 10000 km yol yaptım.2006 Avensis 1.6 T25 Linea
İç-Dış görünümAvensis görünüm olarak çarpıcı olmasa da ağır ve oturaklı bir havası var.Arka tasarımını pek beğenmediğimi söylemek istiyorum.İçi estetik olarak orta halli ama malzeme kalitesi yerinde.İşçilik konusunda iyimser değilim çünkü bazı yerlerde simetri sorunu var ayrıca boşluklar çok fazla.Arka koltuk genişliği çok iyi.Düğme grupları biraz vasat duruyor.Işıksız olmaları ve kaba görünmeleri problem.Mesela teyp düğmesi ve yol bilgisayarı çevirmeli düğmesini sırf ışık koymamak için alttan gelen turuncu ışıkla belli olsun diye gömülü olduğu yerin çevresini aralık bırakmışlar ve ilk aldığımda plastiği kırılmış zannetmiştim.Yol bilgisayarında ortalama tüketimin sıfırlanamıyor olmasına uzun süre bir sebep aradım bulamadım.Torpido kapağının hali fazlasıyla kötü.Sağdan soldan çıtırtı sesleri her zaman var.Ortadaki şerit çıtırtı yapıyor.Radyo kanal bulma ve hafıza konusunda biraz sorunlu galiba anlayamadım.

Motor-TüketimÖncelikle şehir içinde gayet sessiz bir motor.Hızlanma konusunda hiç sorun yaşamadım.Rampalarda fazla bir ataklık elbette yok ama zaten 110 beygirden beklentim de o kadar.Şehir dışında sakin hızlarda çok makul bir tüketimi var (100 km de 7 litre lpg).4000 devire doğru ses rahatsız etmeye başlıyor ve huzur sona eriyor.Şehir içinde tüketimi bence fena değil.10-12 litre arası bir şey.

Süspansiyon-Yalıtım-Yol tutuş
Şehir içindeki yol hatalarında tepkileri sert olan konforu yetersiz bir araç diyebilirim.Ufak engellerde rahat daha büyüklerinde sarsıntılı bir sürüş.Genelde yol tutuş konusunda sorunu yok.Yol ve motor sesi ise uzun yol rahatlığını bozan tek şey.Yalıtım işi Toyota nın ciddiye aldığı bir konu değil.Sürüş zevki anlamında ortadan vasata uzanan bir çizgide ilerliyor.Bu bölümde yol tutuş iyi diğerleri yetersiz diyorum.

Bu aracı sattıktan sonra aklımda olumlu anlamda oturaklı gidişi ve şehir dışı tüketimi ,olumsuz anlamda sert süspansiyonu ve yol uğultusu kalacak..