Gönderen Konu: direksiyon cok sert  (Okunma sayısı 1704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20010 1.4
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
direksiyon cok sert
« : Aralık 04, 2013, 15:57:27 »
arkadaşlar arabam 2001 terra vvti motor. direksiyonu sanki hidrolik değil cok sert bunun sebebi ne olabilir başına gelen varmı ne yapıyım sizce

Toyota Club Türkiye

direksiyon cok sert
« : Aralık 04, 2013, 15:57:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon cok sert
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2013, 15:59:54 »
Hidrolik seviyesini kontrol ettiniz mi, ne zaman değişmiş en son? Eğer değiştiği zamanı bilmiyorsanız öncelikle bu noktadan başlayabilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2013, 16:19:12 »
arkadaşlar arabam 2001 terra vvti motor. direksiyonu sanki hidrolik değil cok sert bunun sebebi ne olabilir başına gelen varmı ne yapıyım sizce
Serdar kardeşim Ertan ında dediği gibi benim hidrolik yağ kutusunda kaçak vardı eksiltiyordu senin sorunda aynı olabilir.dikkat etmen gerek kaçağı yoksa benzinliklerde var satılıyor 10-15 tl civarı alıp ekle üzerine, kaçakda varsa yağ kutusunu söktür kaçak tespitinden sonra siyah silikonla falan kapatıyorlar kaçağı (ben öle yaptım)Çok şükür bi sorun yok bu zaman kadar.Kolay gelsin
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2013, 16:20:38 »
Serdar kardeşim Ertan ında dediği gibi benim hidrolik yağ kutusunda kaçak vardı eksiltiyordu senin sorunda aynı olabilir.dikkat etmen gerek kaçağı yoksa benzinliklerde var satılıyor 10-15 tl civarı alıp ekle üzerine, kaçakda varsa yağ kutusunu söktür kaçak tespitinden sonra siyah silikonla falan kapatıyorlar kaçağı (ben öle yaptım)Çok şükür bi sorun yok bu zaman kadar.Kolay gelsin
Ekleme yerine kesinlikle değişim öneririm. Yeni yağıda bozar içerisindeki eski yağ.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2013, 16:35:21 »
  Genel bakım şart sisteme. Direksiyon yağ seviyesine bakın. Dİreksiyon yağı en son ne zaman değişti? AYrıca, gerekir ise ön düzen ayarlarına da(rot) bakmanız gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2013, 17:30:38 »
Ertan ve Hakan arkadaşlarımıza ilave olarak,

V kayışı gerginliği kontrol edilmeli,
Direksiyon Hidrolik pompası arızalı veya tıkalı olduğundan yeterli basınç oluşturamıyor olabilir.

Zamanında değişmeyen direksiyon hidrolikleri sistem içinde sıvı asfalt kadar katılaşabilmektedir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2013, 19:49:02 »
eğer uzun süreli kullanıcı iseniz son zamanlarda sertleşme varsa birşey diyemem

ama yeni aldıysanız aracı bu modellerin direksiyonu diğer araçlara göre daha sert yani normal ;)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5