Gönderen Konu: Araç gelmeden birkaç soru  (Okunma sayısı 1380 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Araç gelmeden birkaç soru
« : Aralık 04, 2013, 14:28:58 »
Öncelikle herkese merhabalar ben birkaç konu hakkında birşeyler sormak istiyorum aracımızı geçen hafta teslim edeceklerdi fakat bu haftaya sarkıttılar işlemler gecikmiş sözde, şüphelendiğim bi kaç sorun var aracı tırdan indirirken bir kaza olma ihtimali var mıdır çünkü bu kadar gecikmesi akıllarda soru işareti bırakıyor. Bursa çavdarlı plaza sizce iyi midir bursadaki abilerime soruyorum çünkü ben bazı noktalarda bayi çalışanlarına güvenemedim. Lpg konusuna değinmek istiyorum forumda araştırma yaptım fakat yine kendi içimde şüphelerim var araç sıfır olduğu için özellikle 13 yıl sonra gelen bir sıfır araç olduğu için korkuyorum. Sizler ne önerirsiniz? Aksesuar paketleri genel itibariyle çok yüksek fiyat yurtdışından getirme imkanı var mı varsa getirebilecek kimseye ulaşabilir miyiz?devamı geldikçe sorularım gelecek.şimdiden teşekkür ederim. Bu arada araç 1.6 premium multidrive s nav.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

Araç gelmeden birkaç soru
« : Aralık 04, 2013, 14:28:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç gelmeden birkaç soru
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2013, 14:35:33 »
Her ihtimal söz konusu olabilir ancak bu kadar takılmayın bence bazen bayiler araç temininde sıkıntı yaşayabiliyor. Yılda 15Bin km'den fazla yapmayacaksanız Lpg taktırmayın bence hele son zamdan sonra.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2013, 14:40:50 »
Merhabalar aracınız hayırlı olsun. Aracı teslim alırken mutlaka bütün aksesuarları kontrol edin, paspasından bagajındaki halısına kadar. Bazen eksik olabiliyor ve o an farkedilmeden alınabiliyor. Bunun dışında döşemede yırtık vs olmasın, birde kaportaya yan şekilde bakın dalgalanma vs varsa belli olur.

Bu arada aracı ne kadara bıraktılar, bir mahsuru yoksa bizimle paylaşır mısınız?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2013, 15:37:26 »
Ben bursada değilim anca pazartesi orda olucam,yarın teslim alınacak araç. Babam gidip alacak.eve gidince tabi kendim kontrol edicem uzuun uzun. Babama söyledim zaten boya testi yaptıracak her ihtimale karşı. Ben yinede telefonla kontrol ettiririm.66 ya aldık aracı,950 tl +2 yıl garanti ve boya koruma aldık .düz 67 oldu.aksesuar alacaktık fakat arabayı alınca maddi sıkışıklıktan dolayı ilerleyen aylara erteledik.fakat fiyatlar pahalı biraz

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2013, 15:40:51
Yılda en fazla olacağı taş çatlasın 10000 ama memur olunca benzin bi yerde zorlar bizi.ama benim içim hiç elvermiyor lpg işine.yepyeni arabaya yazık olacak gibi bir his var.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2013, 15:40:49 »
Ben bursada değilim anca pazartesi orda olucam,yarın teslim alınacak araç. Babam gidip alacak.eve gidince tabi kendim kontrol edicem uzuun uzun. Babama söyledim zaten boya testi yaptıracak her ihtimale karşı. Ben yinede telefonla kontrol ettiririm.66 ya aldık aracı,950 tl +2 yıl garanti ve boya koruma aldık .düz 67 oldu.aksesuar alacaktık fakat arabayı alınca maddi sıkışıklıktan dolayı ilerleyen aylara erteledik.fakat fiyatlar pahalı biraz
Kazasız belasız kullanmanızı temenni ederim.ama bencede lpg 3,20 tl olmuşken aracınıza bencede lpg yi ilk etapta düşünmeyin derim.Karar sizin tabi.
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2013, 15:43:09 »
LPG bence gereksiz, çok fazla risk alınıyor hem motor arçısından hemde can güvenliği açısından. Dikkatli kullanıldığında çok makul yakıt tüketiyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2013, 15:43:29 »
Şahsen düşünmüyorum ama patron ne yapar bilmiyorum ama oda garantiden çıkar korkusuyla şimdilik birşey yapmayacak gibi.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2013, 15:53:01 »
Şahsen düşünmüyorum ama patron ne yapar bilmiyorum ama oda garantiden çıkar korkusuyla şimdilik birşey yapmayacak gibi.
Garantisinden ziyade ciddi anlamda gereksiz bir uygulama bence. 1-2000 lira masraf yapıp bunun amorti süre ve kmsini düşününce iyice anlamsızlaşıyor. Eğer çok km yapılıyorsa(20000 km üzeri) dizel düşünülür, ancak diğer türlü senede 10-15000 km için LPG ye değmez. Ne kadar iyi olursa olsun hava soğuk olur sıkıntı yapar, aracın dengesini bozar olmadık arıza ışığı olmadık şeye yanar gerçekten arıza mı yoksa tüpten dolayı mı anlayamazsın. Ayrıca 0 km araçta 3 sene muayene yokken LPG den dolayı muayene yaptırmak gerekir ve 2 seneye iner süre otomatikmen, tabi değişiklik olmadıysa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2013, 02:03:49 »
Fikriniz için çok teşekkür ederim banada mantıklı gelen sizin söylediğiniz. Ki babam yeni araba diye kapının önünden çıkarmıyor dışarıda koyacak yer sıkıntı, birşey olur korkusuyla. Peki takıldığım bir nokta daha var,benzinlilerde direksiyondan vites kontrolü yok mu,f1 şanzımanlı değil mi bu multidrive s?bizim araçta yokmuş bnam özellikle kontrol etmiş. Bayiye sorduk sadece dizel modellerde varmış.peki bizim bindiğimiz test aracı yine 1.6 idi ve onda vardı.nasıl iş anlamadım.yardımınızı bekliyorum bu konuda.
Bugün içime sıkıntı oldu bu konu yerimde duramadım antepten kalktım önce ankara sonra bursaya gidicem.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2013, 23:27:02 »
kaan bende  1,6 cvt benzınlı sürdüm onda yok.öncesindede 1,4 dizel mmt sürdüm onda var..1,8 avensis benıznlı modellerindeki cvt sanzumanda vites değiştirme kulagı yokk...
Ama bayıde aşırmıs olmasınlar.hersey olabilir.Fabrıka fazladan takmıstır sizinkine .onlarda n yapacak bunu dıye almısşlardır.(sherlock holmes smile  8-)
Yada sen sürdügün 1,4 dizel mmt vitesli değiştirme kulaklıklı arabayı 1,6 benzınlı sandın,yada yanında test surusunde aracı tanıtanın  saflığı...yada  araklamıslar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2013, 09:38:21 »
kaan bende  1,6 cvt benzınlı sürdüm onda yok.öncesindede 1,4 dizel mmt sürdüm onda var..1,8 avensis benıznlı modellerindeki cvt sanzumanda vites değiştirme kulagı yokk...
Ama bayıde aşırmıs olmasınlar.hersey olabilir.Fabrıka fazladan takmıstır sizinkine .onlarda n yapacak bunu dıye almısşlardır.(sherlock holmes smile  8-)
Yada sen sürdügün 1,4 dizel mmt vitesli değiştirme kulaklıklı arabayı 1,6 benzınlı sandın,yada yanında test surusunde aracı tanıtanın  saflığı...yada  araklamıslar

CVT Corollada direksiyonda pedler yok.
Hatta MMTnin direksiyonunu CVTye taktık pedler yine çalışmadı. Kablo tesisatı veya yazılımda yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi