Gönderen Konu: ae 101 aracın çalışması bir türlü düzelmedi.  (Okunma sayısı 2050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar 97 model aracıma mart ayında zavoli marka düz sistem lpg taktırdım ilk zamanlar çok sıkıntı oldu avans ayarından kaynaklanan güç kaybı nedeniyle performans fazla yakma ve rölanti sorunu fakat bunları hallettik bi şekilde ancak araçta bir sesli titremeli çalışma oluştu ve geçmiyor buji ve buji kablolarını değiştirdim  fakat bu sesli ve titremeli çalışma geçmedi araç orjinal doksan binde baskı balata triger değişti aracım aslında benzini çokda yakmıyordu ancak benzin çok pahalanınca binemez oldum aracımın çalıştığını kapılar kapalı iken duyamazdım direksiyona elimi koyduğumda bile titreme hissetmezdim ama o araç gitti yerine başka araç geldi sanki özel servise götürüyorum benlik bir konu yok diyor tüpe karışmam diyor   tüp benim araçta bu kadar düzensizlik mi yaptı ayrıca hava giriş yerini kapattıkları için benzindede performas düşüklüğü motorda rahat çalışamama olayı oluyor acaba enjektörlerde bir arızamı var aracın ecusu mü bozuldu anlamadım gitti bu arada yürüyen aksamından ön düzenden  memnunum   bilgisi öngörüsü olan arkadaşlar düşüncelerini bekliyom
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: ae 101 aracın çalışması bir türlü düzelmedi.
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2008, 09:17:36 »
Valla bu konuda çok daha bilgili olan arkadaşlar var ama benim aklıma ilk gelen ecu değerlerleri bozulmuş olabilir benim ki de tüplü ama benzine geçtiğim zaman tüpsüz haliyle aynı hiç bi faklılık olmadı tüp taktırdıktan sonra
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2008, 16:39:34 »
herkes tüp taktırıyor ama herkesin aracı böyle olmuyor senin sorunun tüpü takan ustadan kaynaklanıyor bence tüpü takan yere git sorunlarını söyle inşallah hallederler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2008, 22:10:41 »
Bir enjektor temizleyici yakit katkisi deneyin bence Adem Bey.Hava filtresini en son ne zaman degistirdiniz? Degistireli cok olduysa yeni bior filtre takin.
Hava/yakit karisimi ayarlarini mi degistirdiler acaba?
Mesajinizi tekrar okudum.Baski balatayi degistirttikten sonra mi ses/titreme basladi, yoksa bundan bagimsiz mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2008, 09:11:24 »
benim arçta rolantide titriyor
baskı balata değiştikten sonra oldu
hangi marka taktırdığını hatırlıyormusun?
ben valeo taktırmıstım çok pismanım 100 ytl fazla verip orjinal taktırsaydım diye dövünüyorum su an  :(
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2008, 19:35:18 »
Ahmet ve Gökhan bey sorunuma göstermiş olduğunuz duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim uzun zamandır bakıyorum ancak bir fikir veren olmamıştı, hava filteresini tüp taktırdıktan sonra yeniledim. 15 ytl standart olarak satılanlardan, kutu içi olanlardan; baskı balata 73000 km değişti, araç şu an 90000 km de tüp de 87000 km de takıldı, tüpten önce her şey normal tüp normal sistem , tüple ilgili sorunlar yaşadım, fakat tüp şimdi iyi ayarlandı. benim aklıma acaba benzin enjektörleri uzun süreli kullanılmadığı için arıza mı yaptı  yada başka bişi çünkü bir ara enjektör diplerinde hafif bir ıslaklık gördüm ama benzin mi yağmı başka bir şey mi bilmiyorum enjektör den sonra ecu değerlerinin bozulmuş olabileceği geliyor aklıma, birde acaba tüpü düzelteceğiz   diye aracın sağı solu ile fazla mı oynadılar diye düşünüyüm bir ara düşük rölanti ve soğukken stop etme olayı vardı o zaman tüpcü karbonunu yükselttim dedi anlamadım bişey mekanik olarak araç bilgim sınırlı yinede bilgisi olan arkadaşlar düşüncelerini yazsınlar her fikir bir sonuca yaklaşmamızı sağlayacağını düşünüyorum.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2008, 05:15:43 »
benim arçta rolantide titriyor
baskı balata değiştikten sonra oldu
hangi marka taktırdığını hatırlıyormusun?
ben valeo taktırmıstım çok pismanım 100 ytl fazla verip orjinal taktırsaydım diye dövünüyorum su an  :(

100 ytl de değil 75 ytl fazlaydı yeni değiştirttim ben valeo 100 ytl aisin 175 ytlydi