Gönderen Konu: ROLANTİDE TİTREME VE SES SORUNU!  (Okunma sayısı 19007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: ROLANTİDE TİTREME VE SES SORUNU!
« Yanıtla #20 : Aralık 05, 2013, 15:12:32 »
Subaplarda sorun olabilir mi acaba?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 05, 2013, 15:12:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 15, 2013, 15:09:55 »
Peki Mehmet bey bahsi geçen titreme varken debriyaja bastığınız da araç gene titriyor mu eğer titremiyor ise debriyaj pedalından ayarı yükselmeniz gerekecek .Onun dışında debriyaj değişiminden kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum .

Aracınızın rölantisi 600-650 ye indiyse ne güzel, toyota da olması gereken, 800 lerde iken zaten problem varmış ve motor stop etmemek için devrini yükseltiyormuş. Aracınızın motorunun ne durumda olduğunu görmenin en kolay ve masrafı az yolu ise, emisyon testine sokun, oradaki değerler motorun ne durumda olduğunu size %90 gösterir. Ama bu titremeyi aracınızı toyotadan başka bir marka ile değiştirmedikçe çözemeyeceksiniz... :))
"-Çalışıyorsa Dokunma-"
Bence aracının zevkini çıkar, kafana girerler, sattırırlar o toyotayı, başkaları çıkartır zevkini, sende seyredersin.... o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2013, 01:54:00 »
Araçta lpg var ise zamanla motor içindeki fincanları ayardan düşürüyor veya deforme ediyor,  bu fincanların  değişmesi kesin çözüm.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2013, 09:40:48 »
Mahmut bey ne güzel izah etmişsiniz çok hoşuma gitti :)
Bu arada dediğiniz gibi devir rolantide 600-650 arası gidip gelmektedir.O halde problem yok diyorsunuz.
Ama  kafama takılan ise önceden titreme problemi yok idi neden şimdi oldu acaba kafamı kurcalayan soru bu !
:)Toyotamı da satmam beni hiç yolda bırakmadı ve hiç sorun çıkartmadı ama satarsamda volvo alırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Corolla 1.33 Life
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2013, 21:06:26 »
Bu arada dediğiniz gibi devir rolantide 600-650 arası gidip gelmektedir.O halde problem yok diyorsunuz.
Ama  kafama takılan ise önceden titreme problemi yok idi neden şimdi oldu acaba kafamı kurcalayan soru bu !
:)Toyotamı da satmam beni hiç yolda bırakmadı ve hiç sorun çıkartmadı ama satarsamda volvo alırım :)

Takıntılardan uzak dur, tct. de istediği kadar ara, toyota rölantide titrer. Bunların (huyu batsın) huyu böyle....
Şöyle düşün: Önceden sorun varmış, titremiyormuş, şimdi sorun yok titriyor.... Mutlu ol..: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 19, 2013, 12:47:32 »
Arkadaşlar bende de aynı problem var.Motor normal ısısına gelene kadar sıkıntı yok motor ne zaman ıdeal ısısına geldı hemen devir düşürüp yükseltmeye başlıyor ya da tam tersi devir düştü diye yükseltmeye çalışıyor.Motor da bir problem yoksa o kadar rahatsızlık veren bir durum değil ancak ileride ciddi bir problem olur diye korkuyorum..
Bu arada hep yetkili servise giderim ve servisteki görevli arkadaş bunun vvt-i motorların normal durumları dedı ancak pek de rahatlayamadım..Nedir ne değildir tam olarak bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 19, 2013, 14:39:43 »

Ya o zaman şöyle diyeyim bir çok kişinin aracında lpg var ve fincan muhabbeti var ama ben benzinli kullanıyorum lpg yok yne 600-65 arası gidip geliyor aldığımızdan beri böyle ve üstüne ben açık hava filtresi kullanıyorum hiçbir zararını görmeyip bir çok yararını gördüm
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)