Gönderen Konu: disk yüzeyi  (Okunma sayısı 4977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
disk yüzeyi
« : Eylül 15, 2008, 15:12:32 »
selam arkadaşlar... öncelikle herkese hayırlı ramazanlar benim fren disk yüzeyleri bayagı çizik..yakın zamanda fren balatalarını degiştirecegim..acaba  yeni balataya zarar verir mi? veya ne yapmam lazım..herkese iyi günler.:) :alkis:
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

disk yüzeyi
« : Eylül 15, 2008, 15:12:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: disk yüzeyi
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2008, 15:26:52 »
çiziklerin derinliğine bağlı. İyi ve dürüst bir ustaya gösterirsen inceleyip tavsiye verebilir. Ancak unutma ki balatalar disklerden çok çok daha ucuz şeyler, boş yere disk taşlama yapılmasın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2008, 17:12:27 »
eğer çok yıpranmamışsa sorun yok ama yan sanayi disk ve balatalarda işini görür bence....şuanda valeo balata ve markasını bilmediğim diskler var ve fabirkadan daha iyi olduklarını söleyebilirim...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2008, 17:24:20 »
Bakın diskler hiç temizlenmemişse eğer,  bir defaya mahsus hassas bir tornada iyi bir usta tarafından bir kat silinebilirler, benim tecrübe ve tavsiyem budur, çünkü çizik barındıran bir disk ,yeni balataya da çizikler yüzünden kanal açacağından balata ve disk birbirlerine sıfır pozisyonda yapışamaz ve frende istediğimiz gibi tutmaz, kısa vadede yeni balatalar işe üzerlerine açılan minik kanallar yüzünden işe yaramaz hale gelir..Balata ve diskten tam verim almak için kesinlikle ikisindede minik kanallar olmamalıdır ..
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2008, 09:12:54 »
Bundan 1 ay önce balatalarımı değiştirmiştim merak etme ustan zaten sana taşlanması gerek diye uyarıyor zaten disk sökülmeden araç üzerinde yüzeyi düzeltiyorlar (en azından ank. da öyle) 40 ytl ye yaptımıştım ben her ikisini mantıklı olanda düzeltmek zaten ki daha iyi tutsunn
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2008, 19:53:27 »
 merhaba arkadaşlar  benim aracımda  disk değiştirmem gerektiğini öğrendiğimiçin biraz araştırma  yaptım. ae101  için orjinal  disk kalınlık  ölçülerini  öğrendim.  araç karbüratörlü  1.6  veya  1.3  motorlu  ise   disk  kalınlığı  yeni  iken  18mm  gelir. fabrika ve  servis  verileri  17mm ye  düştüğünde  değiştir  diyor. Araç  enjeksiyonlu  ise  yeni  iken  22mm gelir ve   20mm düştüğünde  değiştirmek  gerekiyor. Buna  göre  çizikler  için torna  yaptırırsak diski  inceltip fabrika nın  değiştir  talimatına  uymamız  gerekir  diye  düşünüyorum. Sonuçta  fren çok büyük  bir  risk  oluşturduğundan   torna  yaptırmaya  sıcak  bakmıyorum.Ama   piyasada   kaliteli  disk  bulamadım   bendix ve  TRW-Lucas  markaları  var  çin  üretimi  olduğunu  öğrenip  almadım fiyatıda  takımı  55-60 ytl. Türk malı yavuzsan diye  bir  marka  var oda  70 ytl  HONDA servis  sorumlusu  bir  arkadaş  bu  disk  ömürlerinin   50 bin km yi  geçmiyeceğini  söylüyor.  TOYOTA  servisinde  takımı  300 ytl ve  markası  SUMİTOMO  imiş. bende  fcs dış tic. diye  bir firmayla  netten  iletişim kurup  MK KASHİYAMA  marka japon malı disk siparişi verdim  ellerinde  yokmuş  gelecekmiş  haber  bekliyorum, fiyatıda  takımı  5500 japon  yeni.   sizlerin fikri varsa  cevap  bekliyorum, teşekkür  ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2008, 09:43:52 »
  Selam.
 Fren disklerinin iç kısmında emniyetli kullanılabilecek minimum kalınlıkları inch değeri olarak bulunmaktadır. Bunlara uyarsanız hiç bir problem olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2008, 11:49:15 »
Bakın diskler hiç temizlenmemişse eğer,  bir defaya mahsus hassas bir tornada iyi bir usta tarafından bir kat silinebilirler, benim tecrübe ve tavsiyem budur, çünkü çizik barındıran bir disk ,yeni balataya da çizikler yüzünden kanal açacağından balata ve disk birbirlerine sıfır pozisyonda yapışamaz ve frende istediğimiz gibi tutmaz, kısa vadede yeni balatalar işe üzerlerine açılan minik kanallar yüzünden işe yaramaz hale gelir..Balata ve diskten tam verim almak için kesinlikle ikisindede minik kanallar olmamalıdır ..
mınık kanalların hıc bır engelı olmaz bence.cunkı yenı balatanın yuzeyı zamanla dıskın seklını alcagı ıcın (buna frenlerın alısması denır) bı sorun olmaz.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2010, 11:45:45 »
Arkadaşlar bende trw ve lucas gibi büyük firmaların çinde yaptırdığını duyunca yerli malı olan
yavuzsan fren disci taktırdım ve çok memnunum ...servisim bana yavuzsan diğerlerine göre çok kaliteli olduğunu
en ufak bir sorunda ürünü iade edebileceğimi söyledi.2,5 yıl oldu frenlerimde bir sorun yok ...