Gönderen Konu: tigar marka lastik  (Okunma sayısı 36274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
tigar marka lastik
« : Aralık 03, 2013, 14:53:27 »
Sevgili forum kardeşlerim ve abilerim yılda 7 bin km gibi yol yapan ve karlı buzlu havalarda aracını çıkarmayan biri olarak tigar marka lastik almayı düşünüyorum satan arkadaşım güzel bi lastik olduğunu michelin fabrikasında üretildiğini şikayet olmadığını söyledi.Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler.
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Toyota Club Türkiye

tigar marka lastik
« : Aralık 03, 2013, 14:53:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: tigar marka lastik
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2013, 15:21:05 »
Yanlış anlaşılmasın ama bu lastik satıcıları çok aşırı yalancı .Arkadaş lastikçieri geziyorum bir tanesi KORMORAN michelin yan ürünü diyor ,bri maxxis yan ürün diyor tigar yan ürün diyen var abi hangisi kimin yan ürünü arkadaş birde kendisi varken neden başkasını alıyım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2013, 16:12:01 »
Tigar lastikleri için iyi yorumlar yok. Çabuk yarılıyormuş.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2013, 10:52:43 »
Evet, tigar  michelin ürettiği bir lastik, michelin bölge bayiliğinde çalışan arkadaşım bu lastiklerden tavsiye etmişti, henüz değiştirmedim lastkleri şu an michelin kullanıyorum.
Fiyat olarak tabi ki daha uygun, para konusunda problem varsa kullanılabilir. ( bu ülkede kimin para problemi yok ki siyasiler utansın )

Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

https://eksisozluk.com/entry/37514323

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2013, 15:30:29 »
Tigar lastikleri için iyi yorumlar yok. Çabuk yarılıyormuş.
Çabuk yıprandığını bende duydum ama dediğim gibi,yılda 7 bin km gibi yol yapan biri olarak idare eder diye düşündüm ama,sanırım almicam.Continental düşünüyorum lastik başı 25 tl fazla veriyon ama marka sonuçta teşekkürler arkadaşlar...
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2013, 15:34:13 »
Çabuk yıprandığını bende duydum ama dediğim gibi,yılda 7 bin km gibi yol yapan biri olarak idare eder diye düşündüm ama,sanırım almicam.Continental düşünüyorum lastik başı 25 tl fazla veriyon ama marka sonuçta teşekkürler arkadaşlar...

Lastik önemli bir unsur can taşıyoruz sonuçta 100 lira için risk almaya değmez.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2013, 15:34:56 »
Kormoran da, Tigar da ve birçok başka marka da Michelin'in:

http://en.wikipedia.org/wiki/Michelin

Ancak bu hepsi michelin gibi lastik yapıyor demek değil ;) Lokal üreticiler çoğu, Michelin gelip satın alıyor. Brig-Lassa gibi yani.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2013, 15:35:25 »
Bence düzgün bir marka alma kararının yerinde olmuş. Bir lastiğin 40000 km kullanıldığını düşünürsek sizin için 5-6 sene gibi bir zaman yapar. 5-6 senede birde 1000 lira lastik parası vermek çok gelmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta 40000 km ve o süre boyunca bütün cefayı çekiyorlar. 100-200 lira tasarruf etmek için ucuz lastik alıp olmadık yerde yolda kalıp kat kat fazlasını ödemektense baştan ödeyip kurtulmak daha mantıklı geliyor bana.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2013, 15:45:07 »
Bence düzgün bir marka alma kararının yerinde olmuş. Bir lastiğin 40000 km kullanıldığını düşünürsek sizin için 5-6 sene gibi bir zaman yapar. 5-6 senede birde 1000 lira lastik parası vermek çok gelmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta 40000 km ve o süre boyunca bütün cefayı çekiyorlar. 100-200 lira tasarruf etmek için ucuz lastik alıp olmadık yerde yolda kalıp kat kat fazlasını ödemektense baştan ödeyip kurtulmak daha mantıklı geliyor bana.
Ertan çok haklısın,bende öyle düşündüm dediğin gibi en kötü 5 sene kullanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2013, 15:49:15 »
Ertan çok haklısın,bende öyle düşündüm dediğin gibi en kötü 5 sene kullanırım.
Kesinlikle öyle, düzgün şekilde kullanıldığı sürece hiçbir sorun çıkmaz. Babam benim arabayla gece çukura düşmüş banada söylememişti. Sabah indiğimde lastik yere yapışmıştı, tabi lastiği sökünce baktımki jant katlanmış ve hava kaçırdığı için inmiş. Ama lastikte hiçbir şey yoktu, jantı düzeltelim dediler bende güvenemedim değiştirdim. Başka marka lastik olsaydı belki kaza bile yaptırırdı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2013, 18:12:10 »
arkadaşlar bugün itibari ile continental eco3 lastik taktırdım aracıma.145 tl tanesi herkese teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2013, 12:59:22 »
Tigar yaklaşık 8 yıldır Favorit aracımda takılı. :-[

Kuruda gayet iyi, karda gayet iyi ancak yağmurda yol tutuşu hiç iyi değil. Gerçi belki şimdiki serilerinde gelişme sağlamışlardır.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2013, 13:12:03 »
benim arkadaşım taksisinde tiger kullanıyor. karlı havada yol tutuşunun gayet iyi olduğunu söyledi ama yol sesi çok oluyormuş.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2013, 13:24:30 »
Yanlış anlaşılmasın ama bu lastik satıcıları çok aşırı yalancı .Arkadaş lastikçieri geziyorum bir tanesi KORMORAN michelin yan ürünü diyor ,bri maxxis yan ürün diyor tigar yan ürün diyen var abi hangisi kimin yan ürünü arkadaş birde kendisi varken neden başkasını alıyım

Yavrukuşum bunda yanlış anlaşılmayacak birsey yok apaçık yanlış yazmışsın, bu tür ithamlarda bütün lastik satıcılarının gunahını aldıgını biliyormusun?   Ayroca Alper başkanda acıklamış birçok yan markası var michelinin. Neden başkasını alayım demişsiniz de herkesde sizin kadar para yok belki? (evet normal sartlar altında bencede orlinali almak mantıklı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2013, 14:17:33 »
Arkadaşlar bir çok firma başka isimlerde lastik üretiyor benim bildiğim ve gördüğüm eski bir  goodyear çalışanı olarak.GOODYEAR =fulda+dunlop+debica+sava+kelly üretimi yapıyor.bu lastiklerin sadece( binekleri bilmiyorum biz sadece kamyon lastigi üretiyorduk)sırt kauçukları (tread)farklıdır karkasları aynıdır.goodyear kendi lastiklerinde daima iyisini ve pahalısını, diğer ürettiği muadil lastiklerde daha ucuz kampuand kullanır fiyat farkıda buradan oluşur.bu bütün firmalarda hemen hemen aynıdır.lastik konusunda üç beş kuruşun hesabı yapılmamalıdır.hepsi yuvarlık fakat kullanıldığı malzemeden dolayı fiyat farklılıkları oluşmaktadır bu farkta bize yolda can güvenliği açısından çok büyük destek olmaktadır. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler