0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tablona göre 100km de ortalama 10,85 litre yakmışsın görünüyor çok değil mi İlke?
kullanımla alakalı olaylar bunlar bende önemsemediğimde 10-11 lt lpg yakıyordum son zamanlarda bu ekonomide gözüm ve devamlı anlık yakıt tüketim açık bakar dururum özellikle cut-out u çok kullanıyorum gereksiz hızlanmalarda kaçınıyorum, ilerden kırmızıyı görünce direk gazdan çekiyorum ve frensiz yavaşlamaya çalışıyorum 0lt-100 km çok güzel bi duygu 8,5-9 lt sırf şehir içi durkalk trafik değerlerini görmeyi başardım. aracımda oyle yeni bişey değil 2005 corolla...
Aracın lpg li olmasa sehiriçi 50-55 kruş yakacakmış demekki iyiki lpg var
hayır manuel.
Tam 12 den vurdunuz.Ben 55 krş yakıyorum.2004 corolla benzinli manuel aracım.Kışın şehir içinde yaktığım bu. (Öyle dur-kalk trafiğe de girmiyorum)Pes dedim ya. Pes
Off cok kotu abi senin makinaya lpg sart abi.
Haklısınız.Ama LPG ye de gitmiyoruz işte.Araçda değişiklik olacak, kapalı otoparka giremezsin, vs....Öyle olunca da araba evin önünde boş boş bekliyor.Mümkün olduğu kadar otobüs-minibüs kullanmaya çalışıyorz.Malesef durum bu.
Ben de şu an 2006 tera sedan var kıa mesafe şehir içi kullanıyorum Ankara / Keçiören de oturuyorum Ankara da trafiğin en yoğun olduğu yerlerden biri .yazın 7,9-8,4 civarı bir tüketim yakalıyorum - Kışın 8.6 - 9,5 litre civarı yakıyor .Bundan çnce 2005 hb sol vardı da aynı yakıyordu
Abi arabayi zorlamiyoruz. Birde bir trafige girdikmi cikisi zor oluyor. Ben genelde cruise kullanirim. Yokus inerken, mahalle arasi giderken bile hep cruise ile gidiyorum. Ama cikan degerler boyle Sizin aracinizda mi otomatik abi?
İlke verdigin degerler ekonomik arsc degerleridir. tam otomatik 1.6 bir aracla bu degerleri yakalamis olman cok iyi. hatta cok cok cok iyi.İnsanlar ya kendi soforluklerini ya da arabalarini ovmek icin cok ilginc degerler soyluyorlar. ya da aracin min yaktigi bi zaman dilimindeki yakitini dile getiriyorlar.Sahine binerken lpg 1.79 tl idi 310 kr yakiyordum diger sahincilerle konusunca 190 krslardan bahsediyorlardi. tanidiklardan alirdim 2-3 kullanirdim benden beter degerler cikardi. baski balata tup beyni bujiler motor kapak lastik ne varsa yaptirdim lpg 1.79 tl sahin yakiti 270 krs oldu.Kecioren dikmen trafik saatinde gidersen 500 krs lari bile geciyodu.Dacia aldim lpg kac para ise o kadar yakiyodu. 1.4 ckio motor. 2.45 lpg - yakit 0.240-0.250 krs yani ekonomik araclar lpg de 10 lt cok iyi. bir ust sinif orta deger araclar 12 - 13 lt lpg yakar ama kimse soylemez.Su anki sifir yaris 8,8--9.5 lt lpg yakiyor.Ankara icin.
Tabi isin icine kullanim tarzi felanda giriyo. bagirtmadan rampada baymadan isiklara yaklasirken kalkislarda makas atmadan trafikte serit gezmeden gidersen makul degerler cikar. kac kisi surekli boyle kullanir.Onundekine sinirlenirsin gazi koklersin vs vs vs***hep sonradan aklima geliyo bazilari.Uzun yolda her 75 kg 0.25 lt lpg sehir icinde her 75 kg 0.38 lt lpg daha cok yaktiriyor.Soforun agirligi bile etken