0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çekiş tekerlerinin önüne fıskiye takalım.Bu fıskiyelerede boru ile tesisata takalım.Bi selenoid ile içeride bi buton.Bas butona çık kardan.Hatta birazdan İlkede gelir beraber PIC ile devre yapar zaman ayarlı sistem yaparız.Yol şartlarına göre 10 saniyede bir 2 saniye fıstlat deriz.Biraz paradoks oldu yaa.
TRC devreye girdikçe püskürtsün..
Buda güzelmiş Ama e12de mesela trc yok diye biliyorum ben abi
Ön ABS okuyucularından paralel bilgi alıp, tekerler birbirinden bağımsız döndüğünde (sn.'de x adetten fazla olmak kaydıyla) püskürtebilir!?
Nasıl olsa sonunda sınıfta kalmak yok.. Manuel çalıştırılacaksa daha basit olur, selenoide ihtiyaçta yok aslında..WC'lerde kullanılan zaman ayarlı hoş koku sprey mekanizmaları var, biliyorsunuzdur, motor bölümünde bir yere montaj,Buna pilsiz çalışacak şekilde güç kablosu + Ahmetin fıskiye uclu borulama (tekerlere doğru) ve butonu..Zaman ayarını iptal edip, kablo ile araç içinden, ihtiyaç duyulduğunda, 0I butonla devreye alınabilir!?
Nasıl veya ne kadar zarar veriyor aceb?
Güzel soru. Bende ne derecede zarar verdiğini merak ettim, şöyle çabucak okuduğumda, sanki lastik yüzeyinde ısıyı artırıyor gibi anladım!? Tabii ısı artarkende yavaş yanma meydana geliyordur. Dişlerde yavaş yanma sorun değil ama sprey dişlerin arasınada giriyor!? Uzun süreli kullanımlar, kimyasalın dişlerin arasında uzun süreler kalması... vs vs.
Yanma yapıyorsa abi o zaman lastiği yakıyor anladığım kadarıyla
Lastiğin düzgün yüzeyini eritip buruşturuyor, al sana kış lastiği..