0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2 yolu var kartla alabilmeni sağlayacak. Biri karta 500 lira limitin varsa 1500 lira nakit yatırıp taksitli çekmek. Diğeride bazı mail order sistemi ile çalışan yerler var, her ay kartından taksit tutarı düşüyor ancak kart limitini engellemiyor, sadece o ayki taksit tutarı kadar düşüyor limit.
Eyvallah... Boşver, sen yine kendine yakışanı yap.
abi tahminimce 1500 tl si olsa neden taksitli olsın alacağını
aileden birinin kredi kartından yap alışverişi...yada ek kart çıkarttır o karta bağlı limiti 2000 olan...
Goren duyan nasada calisiyorsunda her 3 ayda bir uzaya uydu firlatiyorsunuz sanacak ilke. Ogrencisin la sen git al s3 mini bilemedin s4 miniyi sartlari cok cok zorlamadan kullan babalar gibi. 2000 tl kredi kartin oldugundsa sadece telefon alacagina da bu kadar eminsin yani bu ogrencilerin genel huyudur cepte para yoksa kredi kartina yasla sonra ay sonunda asgarisiydi 50 lira eksigiydi ugrasilir. Daha cesaret edemedim kendime gidip kredi karti cikartmaya cikartsam olacaklari biliyorum. Eger su anda karsilayacak paran varsa git temizinden s3mini al yada kesmez diyorsan s3 al o da mi kesmedi allahtan birseyler istiyorsun ama hayirli olmadigi kesin.
Diğeride bazı mail order sistemi ile çalışan yerler var, her ay kartından taksit tutarı düşüyor ancak kart limitini engellemiyor, sadece o ayki taksit tutarı kadar düşüyor limit.
müsadenizle düzelteyim..Mail-order kartı fiziki olarak postan geçirmeden kart no ile yapılan işleme denir.. Sizin bahsettiğiniz şey express limit.. Ama onun hem faizi yüksek hem de bir sınırı var..500 TL'lik karta 2.000 TL express limit açılmaz.. Ayrıca bu işlem hem üyeişyerine hem kullanıcıya extra maliyet doğurduğundan hemen hemen hiç biyerde yok gibi artık.. kimse tercih etmiyor..Bu işler için en güzeli anne-babanın kartı:)
Alirim cunku telefon bozuldugunda turkiyede yetkili bi abi olacak telefonu teslim edebilecegim
1 yil uluslar arasi garantisi var cihazin zaten. Yani burdaki samsung servisine verebilirsin telefonu
Genelde elektronik aletler garanti bitiminin ertesi aylarda tırtlıyor bunuda unutmamak lazım En basitinden philips elektrik süpürgesinin motoru yandı 2 gün önce garantiye baktık 2 yıl 3 ay olmuş yine philips rondo var o da taklayı attı onunda 2 yıl 6 ay olmuş benim mp3 var philips 11 aralıkta 2. yılına giriyor muhtemelen 2.5 yıl civarında o da taklayı atacak gibi hissediyorum
Sen şanssızmışsın hacı Bizim evde benden yaşlı aletler hala sapa sağlam çalışıyor. Nazar değmesin
Şanssızlıktan değilde eski aletlerin sağlamlığından kaynaklanıyor. 20-25 sene önce alınan bir buzdolabı hala çalışıyorken 5 sene önce aldığınız buzdolabı sağlıklı olarak çalışmayabiliyor.
o işin yolu yok İlke, adam senin neyine güvenip de versin 2000tl limiti, düzenli de ödesen bir sınırı var, hem seninki gene iyiymiş, benim kredi kartı limitim 300 TL ha ille de alacam diyorsan, söyle babana çek babanın kartından, taksit taksit de ödersin ...
Ben maximum kartımı üniversitede iken arkadaşımın ısrarı ile çıkardım ve iyide oldu .Benimde limit ilk çıkardığımda 300 tl idi şu an bu rakamın çok çok üstünde aylık gelen ekstre tutarı en fazla 750 tl ve bunun en fazla 200 tl si taksittir . Kredi kartı kullanmasını bilene çok güzel bir şey en azından yüz kızartıp borç istemekten çok çok daha iyidir ama sanki alacağını geri ödemicek gibi kullananlar elindekinin her an patlayacak bir bomba olduğunun farkında değiller . Kredi kartı kullananlara tavsiyem alacakları şeyleri öncelikle ödeyebileceklerse ve en düşük vade ile alsınlar . Alim sonra nasıl olsa bir şekilde öderim diye düşünmesinler . İnanın çevremde kredi kartı yüzünden evini satanlar tanıyorum hem öyle bir kaç kişi değil çok ciddi bir oranda . BDDK nın son düzenlemesi ile taksitlere sınırlandırma getirilmesi bence çok yerinde bir karar .