0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fena olmuş heee. Elinize sağlık. Abi birde araç lpgli sanırım manifoldun üzerinde enjektörleri var. Bu kadar yüklenmeyin lpgli araca bence
Masallah arac baya rahatlamis bende filtre var fakat henuz egsoz isine girmedim dusunmuyor degilim 1 aya kadar. Ama.size birsey soylemem gerek. Dynoda kaput acik olarak olcum yaptiginiz icin arac soguk hava cekiyor ve bu sefer dogal olaral hp ve tork artisi yasaniyor kaputu kapatip denemenizi tavsiye ederim cunku arac sicak cektikce hp ve tork dusuyor. Ama filtreye araya bir koruklu ek hortum koayllyup camurlyga dogru indirirseniz soguk havayla ciddi trpki farki olacaktir.Ayrica arabanizin masallahi var kazasiz belasiz binin insallah
Eline sağlıkYapılan sadece emme ve egzost borularımı?Elektronik birşey yapılmadı değilmi?
Sormak istedigim birsey var alt devirlerde egsoz sistemini acmanizdan kaynakli dusukluk oldu mu ?
Arifin manchester a attığı golü arıyordum nereye geldim!Detailin garage sizin yada çok yakınınızın sanırım youtube/defend Bütün videoları izledim ayaküstü
benzinli bir araçda sadece iki parça değişerek 8bg ve 13 tork alınmış anladığım kadarıylaa.. bu torku 200e tamamlama şansımız yokmu acaba..benim araştırdığım kadarıyla benzinlilerde böyle birşey olmuyor...eğer öyle bir şansımız varsa 1,6 132bg 160torkluk aurisi 200 tork yapmak isterdim...benim gibi isteyen çok kişi vardır diye tahmin ediyorum...
Hakkı2. Lambda sondasını nereye koydunuz?Resim alabilirmiyim?Birde maliyet ne tuttu?
Tork grafigini neden 3000dd den başlattınız?3ZZ motor yanlış hatırlamıyorsam 1700dd de 110 Nmden başlıyor.Senin grafige görede 3000 dd öncesi tork düşmüş gibi gözüküyor.Keşke dynoyu öncesi sonrası şeklinde olsa idi.Böylece dynodaki kalibrasyon hataları sonucu oluşan farklarıda görmüş olurduk.Çünkü bu motorlar fabrika çıkışı 103/105 hp çıkıyordu.
Ahmet abi simdi 1. Nesil 3zzfe ile 2. Nesilde tork farki var. Biliyorsun bende e11 var 3800de 150 nm geluyir e12 ler 4800de 150 nm veriyor. Bu bahsettigin tork durumu bizimkilerde nedir ?
Ercüment Küçük bir düzeltme yaayım.Tork tüm 3ZZlerde aynı sadece max devirleri farklı.Hatta aynı yıl 1.6 Avensis ile Corollanın bile max devirleri farklıdır.Avensisin max torku yazılım ile biraz daha yüksek devire çıkartıldı böylece max hızlarda Avensisin nefesinin kesilmemesi adına bi arpa boyu bile olsa karkısı oldu.Ama hangi modelde nasıldı hatırlamıyorum.Üstüne kaç motor çıkarttık ve çıkacak.Şimdi trend 1,6 dizel BMW motor onada çok az kaldı.Neyse Hakkıdan ben sorumun cevabını bekliyorum.
Tork tüm 3ZZlerde aynı sadece max devirleri farklı.Hatta aynı yıl 1.6 Avensis ile Corollanın bile max devirleri farklıdır.Avensisin max torku yazılım ile biraz daha yüksek devire çıkartıldı böylece max hızlarda Avensisin nefesinin kesilmemesi adına bi arpa boyu bile olsa karkısı oldu.
Abi toyotanin kendi kılavuzunda yaziyor 3800 olarak pcye gecince ekliyeyim buraya bulabilirsem
Aynı şey işte, e12 makyajsız olanlardada yanılmıyorsam 3800 devirdi sonra makyajla 4800 e çıkarıldı. Tork değerinin maksimum olduğu değer değil sadece devir değişti. Tabi bu durum biraz daha üst devirlerde canlılık getirdi yakıt tüketimiyle beraber.