0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam, artık metropollerde trafik insanlar için içinden çıkılmaz bir hal aldı farkında olduğunuz gibi. Eskisi gibi bu sıkışıklıkların saati ve günü de belli değil. Toplu ulaşım çözümleri ise konforlu ve yeterli olmaktan uzak görünüyorlar. Geleceğin teknolojilerine ve üzerinde detaylıca düşünülerek(metrobüs gibi olmayacak şekilde) yatırımlar yapılabilir. Aşağıdaki çalışma ümit verici görünüyor.
Bu ise yakın zamanda her yerde yaygınlaşacak gibi;
Ama bu gelişmeleri hayata geçirmede irade kullanması gereken yetkili organlar hala gökdelenleri, küçük alanlara sıkıştırıyorlar.
Gelecekte muhakkak bu tip çözümler uygulanacak ve denenecektir ama Çinde belediye otobüsleri hızla akü elektrikli versiyona dönüşmektedir.
Ülkemizde gece saatlerinde sarı ışık sürekli yanıp sönerken, yoğun trafik saatlerinde daha kısa süreli kırmızı uygulanmaktadır. Bu araç sayıcı sensör, ülkemiz ve dünya ülkelerinde acilen saat ile çalışan sisteme entegre edilecek diye biliyorum.
Malesef o yetkililer uzak batılı müttefikimizin! yaptığı hatayı tekrarlıyorlar.
... Diğer yandan, özellikle kırmızı ışık kamerası olan yerlerde ışık süresini gösteren sayacın olması bir zorunluluk haline gelmeli bence. Özellikle İstanbul gibi yerlerde ışığa doğru yavaşlamak, arkadan gelen zihnisinirler sayesinde başka tehlikeleri doğurabiliyor. Yetkili kurumlar ceza ile aldığı para yerine gerçekten trafik güvenliğini düşünüyor ise(öyle olduğunu düşünüyorum),...
Bizim buralarda neredeyse her yerde uygulanıyor, çok faydalı bir sistem, beklerkende strese girilmiyor.
Bu sistem aksine beni strese sokuyor. Daha 4-5 sn kala millet hareketlenmeye, 1-2 sn kala yola çıkmaya başlıyor. Daha sarı yanmamış arkadan sanki saatlerdir oradaymışım gibi kornaya basılıyor. Saniyeyi görmezse en azından 2-3 saniye de kalsa gelir efendi gibi durur. Kendi durmayacağı için durmakta olan araçların da ışınlanmasını ya da uçmasını bekliyor.