Gönderen Konu: yaris 1.0 life 2013  (Okunma sayısı 2863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • yaris life 2013
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 9 kere teşekkür etti
yaris 1.0 life 2013
« : Kasım 26, 2013, 00:04:40 »
arkadaşlar yaris 1.0 life 2013....10 günlük kullanıcıyım...çok memnunum....tüyoları bekliyorum....sorulara açığım....

Toyota Club Türkiye

yaris 1.0 life 2013
« : Kasım 26, 2013, 00:04:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris 1.0 life 2013
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2013, 09:10:19 »
Kalabalık değilseniz çok iyi. Az yakar çok kaçar. Şehiriçi ağırlıklı kullanacaksanız tam sizin arabanız. Arkadaşımda 2005 modeli var oda çok memnun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2013, 09:45:26 »
bende 1.0 var gayet memnunum 5,1  lt ye kadar duştu 11,000 km yol yaptım bır  yılda
gunduz farı oto far amerıkan far kıt  bıraz makyajladım celık cant uzun yolda yaptım ıyı bit tercıh yapmışım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2013, 10:39:20 »
bende 4 aydır kullanıyorum. gayet yeterli bir araba tüketimim 5.2 litre. müzik sistemi harika,koltuklar rahat,arka diz mesafesi 10 numara. yalıtım başarılı.klima tatminkar.
kötü yönleri,devir saati yok,ayna ve cam kumandaları gibi bazı düğmelerde aydınlatma yok,vites topuzu çok uyduruk,az benzin alınca range göstergesi çalışmıyor,sustalı anahtar yok,ayrıca 10 binde bakıma giren araba artık kalmadı.parça fiyatları çokçok uçuk klima filtresi bile 70 tl galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • yaris life 2013
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2013, 17:26:04 »
bende 4 aydır kullanıyorum. gayet yeterli bir araba tüketimim 5.2 litre. müzik sistemi harika,koltuklar rahat,arka diz mesafesi 10 numara. yalıtım başarılı.klima tatminkar.
kötü yönleri,devir saati yok,ayna ve cam kumandaları gibi bazı düğmelerde aydınlatma yok,vites topuzu çok uyduruk,az benzin alınca range göstergesi çalışmıyor,sustalı anahtar yok,ayrıca 10 binde bakıma giren araba artık kalmadı.parça fiyatları çokçok uçuk klima filtresi bile 70 tl galiba

5.1 - 5.2 LT tüketime ne zaman ulaşabilirim acaba...şuan 6.5 falan gösteriyo...daha motor yeni tabi....vites topuzu gerçekten berbat değiştirmeyi düşünüyorum....sustalı anahtar konusu da yıpratıcı....devir saati yerine SHİFT ile kullanım acaba tam devir sağlamıyor olabilir mi...????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2013, 17:32:17 »
2000-2500km sonra normal değerlere ulaşırsınız. Canınızı sıkmayın cam düğme aydınlatmaları diğer modellerde de yok. Az benzin alıyorsanız range oynamıyor. Biraz fazla alın ve ilerledikçe range gösterecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2013, 17:37:39 »
Arada gülerek kullan zira devamlı güle güle kullanırsan deli sanıyorlar :))))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2013, 11:09:04 »
5.1 - 5.2 LT tüketime ne zaman ulaşabilirim acaba...şuan 6.5 falan gösteriyo...daha motor yeni tabi....vites topuzu gerçekten berbat değiştirmeyi düşünüyorum....sustalı anahtar konusu da yıpratıcı....devir saati yerine SHİFT ile kullanım acaba tam devir sağlamıyor olabilir mi...????
bende shift tuşunu dikkate alıyorum. tüketim kullandığınız yol ile alakalı olabilir.benim yaris 3500 km de. ama hiç yol bilgisayarında 5.6 lt. den fazla tüketim görmedim. 2 aydır y.b verisi 5.2 lt.ortalama 60 ile 80 km hızlarda kullanıyorum.
bazen de o anki hızımda arabanın kaç bin devir çevirdiğini merak ediyorum.kelebek camında ufak bir çizelgem var. resim aşağıda.
mesela 4 ncü vitesde 55km hızla gidiyorum çizelgeye göre devir 2000..en sonda 3.6 olanda 3600 deviri gösreriyor yani arabanın maksimum torkunu verdiği devir 2-3-4-5 viteslerde mesela dik bir yokuş çıkarken faydalanabilirsin. örnek olarak 3ncü vitesde 80 ile giderseniz maksimum torku kullanırsınız.(1 nci vitesi sadece arabayı kaldırmakta kullandığım için çizelgeye yazmadım).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2013, 10:57:51 »
Ben de yeni aldım. 160 kmdeyim. Memnunum ancak birkaç günde gördüğüm bazı şeyleri yazmam gerek.
- Arka silecek yetersiz bir alanı siliyor. #1.derece önemli
- Bagaj kapağı kolay kapanmıyor. #1.derece önemli
- Cam açma düğmeleri ışıksız, karanlıkta bulunmuyor.
- Hareket edince kapılar otomatik kilitlenmiyor.
- Vites topuzu çirkin, cop gibi duruyor.
- Usb girişi kapalı torpido gözünde.
- Yan aynaların görüşü iyi ancak sürtünme riski var, çıkıntısı fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '17
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2013, 23:24:06 »
merhabalar bende yeni 3 günlük 1.0 life kullanıcısı olarak ve aynı zamanda renault modus dizel kullanıcısıda olmam sebebi ile kıyaslamam bu açıdan olacak.
artıları
1)renault göre malzemesi kalitesi çok iyi
2)direksiyon hakimiyeti ,kontrolü başarılı ve zevkli
3)ses sistemi mükemmel
4)yol tutuş başarılı
5)ses tatminkar
6)yakıt makul
7)performans orta

eksileri
1)vites topuzu demiş arkadaşlar evet çok başarılı değil fakat modüsün dahada kötü
2)ses bass-tiz ayarları var mı bilmiyorum fakat bulamadım
3)usb girişi çok ters yerde
4)tuş aydınlatmaları
5)süspansiyonu sert bu bazen avantaj bazende dez avantaj olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • yaris life 2013
  • 9 kere teşekkür etti
yaris 1.0 life 2013
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2013, 02:41:22 »
şu kaza tutanağı ile ilgili bilgi istiyorum....inceledim....Allah korusun başımıza gelirse tutanak yazılıyo çiziliyo....fakat anlayamadığım şey...tutanağa trafik sigortası poliçe numarasımı....yoksa kasko poliçe numarası yazıyoruz.....kasko ise trafik sigortası ne işe yarıyor....trafik sigortası ise kasko ne işe yarıyor...ayrıca karşı taraf haksız ise arabaları bir kenara çektip tutanak hazırlarken suçunu kabul etmez yada kaçmaya çalışır ise.....veya vurdu kaçtı....çizdi kaçtı.....resim çekemedin...plaka alamadın......polis çağırsan ne olur....çağırmasan ne olur...bunlar ne karışık işler....bilen bi anlatsın....

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2013, 09:23:39 »
merhabalar, ben de yaris 1.0 almak için Bursa- Çavdarlı bayisi ile görüştüm. Ancak peşin ödeyecek olmama rağmen 31.250 den fazla düşmüyor ve park sensörü vs. gibi bir çok kişinin hediye olarak aldığı şeyleri ücreti karşılığında vermeyi teklif ediyorlar. sitesinde kampanya duyurusunda yariste 1750 ye varan indirimler yazıyor bunu söylediğimde de o 1.33 ler içindir diyorlar ancak böyle bir model belirtilmemiş. Sizce uygun mu ? Aralık ayına göre çok az değil mi bu indirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2013, 09:30:31 »
merhabalar, ben de yaris 1.0 almak için Bursa- Çavdarlı bayisi ile görüştüm. Ancak peşin ödeyecek olmama rağmen 31.250 den fazla düşmüyor ve park sensörü vs. gibi bir çok kişinin hediye olarak aldığı şeyleri ücreti karşılığında vermeyi teklif ediyorlar. sitesinde kampanya duyurusunda yariste 1750 ye varan indirimler yazıyor bunu söylediğimde de o 1.33 ler içindir diyorlar ancak böyle bir model belirtilmemiş. Sizce uygun mu ? Aralık ayına göre çok az değil mi bu indirim?

1.0 araçlarda bayi kar marjları çok düşük oluyor. Bu yüzden fazla indirim yapmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2013, 11:01:33 »
Ben de yeni aldım. 160 kmdeyim. Memnunum ancak birkaç günde gördüğüm bazı şeyleri yazmam gerek.
- Arka silecek yetersiz bir alanı siliyor. #1.derece önemli
- Bagaj kapağı kolay kapanmıyor. #1.derece önemli
- Cam açma düğmeleri ışıksız, karanlıkta bulunmuyor.
- Hareket edince kapılar otomatik kilitlenmiyor.
- Vites topuzu çirkin, cop gibi duruyor.
- Usb girişi kapalı torpido gözünde.
- Yan aynaların görüşü iyi ancak sürtünme riski var, çıkıntısı fazla.

Savaş bey,

Hayırlı olsun.

- Bagaj kapağı. Zaman içerisinde düzeliyor. Servise bu konuda gitmiştim. Zamanla düzelir demişlerdi ve düzeldi.
- Yan ayna ile 20 bin km hic bir sorun yaşamadım.
- Otomatik olduğu için vites topuzu ile görsel açıdan derdim yok. Otomatik vites kolu çok şık duruyor.

- Kaplılar otomatik kitlenmesi için servise gittigimde avansiz modelimizde var demişlerdi sadece :) Şakasınız demiştim.
- USB bağlantı noktasının yeri gercekten sıkıntılı. Ama 20 cm'lik USB uzatma kablosu ile sorunu çözdüm diyebilirim.
- Cam acma düğmeleri ve direksiyondan radio ve telefon kumanda düğlemerinin ışıklandirmasız olması gercekten benim içinde sıkıntı. Toyotaya bu konuda bir şer sormadım çünkü muhtelemen yine Avansiz modelimizde var diyeceklerdi :))

Benim içinde en buyuk ve Toyota'ya yakıştıramadığım sorunlar, sıkıntılar açıkcası düğme ışıklandirmaları ve usb bağlantı noktasınız saçmasapan yeri. Ayrica torpida ve bagaj aydınlatmamasının olmaması.

Bu konuda hakkında ben bir başlık açayım hatta. Kimbilir belki Toyota dikkate alır.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi