Gönderen Konu: MMT ECU  (Okunma sayısı 2604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 230000
MMT ECU
« : Kasım 25, 2013, 18:27:32 »
MMT sanzimanda sorun vardi vitese gecme sorunu yasiyordum usta sanziman motorunun sorun yaptigini soyledi bende ikinci el buldum ve taktik ama soyle ki sorun sanziman motorundan kaynaklanmiyomus MMT ECU sundan kaynaklaniyormus ve suan ustanin dedigine gore ecu bulmam gerekiyor calisan araba calismiyorda eski ecusunun calismadigini soyledi anlam veremedim yardimlarinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

MMT ECU
« : Kasım 25, 2013, 18:27:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT ECU
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2013, 18:29:45 »
Merhaba.  Vites boşa mı atıyor yoksa hiç mi vitese geçmiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2013, 18:41:36 »
araba giderken sorun yok mesela durdum tekrar calistiriyorum N de ben E ye veya R ye takmaya calisiyorum yanip sonuyor isin kotusu eskiden az da olsa sorun yapiyodu ama kullanabiliyodum araci simdi kullanamiyorumda ECU soktukten sonra eski haline de gelmedi arac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2013, 19:15:23 »
Dostum ben servise götürdüğümde bilgisayara bagladıkları zaman E bilmem kaç hatası everiyordu. Değişmesi gereken parçaları da toyota söylüyor. Aktüatör motoru+Ecu+baskı balata 4-5 bin tl civarı çıkıyordu. yani toyota merkezin bu hatanın çözümü olarak gösterdiği yol bu 3 parça değişimi neredeyse fiyat olarak arabanın 4te biri ediyor. Bence senin ECU sağlamdı sadece baskı balatan bitmiş gibi geldi bana çünkü benin sorunumda baskı balata ısınınca boşa atıyordu ister E ister R de olsun bibip sesi ve göstergedeki vites yeri N de yanıp yanıp sönüyordu. Şöyle birşey de var. Baskı balatanı dışarda değiştirdiğin zaman ilk kontak açıldığında araç online check istiyor. Muhtemelen sıkıntı da bundan oldu. Araç parçayı tanımadı. Malesef değiştirdiğin parçayı servisin tanıtması gerekebilir.Çok sıkıntılı bir süreç geçirdim senin gibi. Birde resmen satan adam adinin tekiymiş bana söylemedi böyle birşey olduğunu aldığımın ertesi günü bu sorunu yaşadım. Allah şahid 1 kere bile aramadım satan adiyi. ama hakkımı öbür tarafta çatır çatır alıcam inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2013, 20:13:42 »
baski balatada sorun olcagini sanmiyorum bence dedigin gibi onceki sahibi parcalari degistirdinde online check yuzunden olabilir gibimi geliyor 2009 yilinda galiba toyota araclari cagiriyor ve beyinin programi degisiyor diye hatirliyorum ama bu arabada galiba degismemis ya ecuyu programlama yapabilecek bi yer yok mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2013, 20:20:38 »
Bence ustanızı değiştirin.

Şanzıman motoru, ECU derken bir bakmışsınız ki tüm şanzıman aksamını değiştirmişsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2013, 21:55:40 »
araci suan babam kullaniyor ve arac kesanda anladigim kadariyla suan arac hareket etmiyor tahmin ettiginiz gibi kesanda usta degistirme varyasyonu cokta yok ecu yu sokup gonderebilcegim bir yer biliyormusunuz bana yardimci olabilcek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2013, 22:06:15 »
araci suan babam kullaniyor ve arac kesanda anladigim kadariyla suan arac hareket etmiyor tahmin ettiginiz gibi kesanda usta degistirme varyasyonu cokta yok ecu yu sokup gonderebilcegim bir yer biliyormusunuz bana yardimci olabilcek

Hocam bence aracı en yakın yetkili Toyota servisine teslim edin.

En azından içiniz rahat, yapılan işin garantisi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2013, 10:17:44 »
sorun şanzımanın ısısını konrtol eden müşirin düşük dereceli olması, dur kalk nedeniyle şanzıman ısınıyor ve müşir motoru korumak için vitesi boşta tutuyor ve geçirmiyor, biraz bekleyip müşir ısısı düşünce N konumundan vitese geçer, yapılması gereken öncelikle toyota serviste ecu yazılımını güncelletmek bir dönem aynı sorun bendede vardı yazılım ile düzeltidi, hatta bunu servisler siz ilk gittiğinizde otomatik kendileri yapıyordu
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.