Gönderen Konu: Corolla 2005 1.6 Sol Hb almayı düşünüyorum Lütfen Yardım...!!!  (Okunma sayısı 6404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Selam. Kime sorduysam Toyota Corolla al sanayinin yolunu unut dedi. Eski arabam bir arabadan baska herseye benzeyen hıc bır konforu olmayan lanet italyan arabası fiat tipoydu :) arabayı o kadar cok sananıye goturdum kı nerdeyse haftanın bır gunu sanayıde kalır butun paramı arabaya harcardım. Sanayıdekı butun ustalarla kanka olmus bır hayata sahıptım :) hatta abartı olmasın bazı ustalar ıle aıle dostu olduk arabayı sattıgım halde arabam olmadıgı halde gorusuyoruz :) neyse konumuz bu degıl ama araba konusunda cok cektıgımı belırtmek ıcın kısaca anlatıyım dedım :) mevzumuza donersek benım bır arabadan bekledıgım saglam, sorun cıkarma olayı minimilize edilmiş ve konforlu olmasıdır. Çevremdeki bir çok insan benim istediğim özelliklere sahip ve paramın yetecegı aracın toyota corolla 1.6 sol hb oldugunu soyledı. 25-26 bın tl param var ve aldıgım zaman ıyı bı arac almayı dusunuyorum. Corolla'nın 1.6 sol modellerının donanım ozellıklerını hemen hemen forumlardan ogrendım ama aklıma takılan sorular var bu konularda benı aydınlatırsanız cok sevınır mınnettar kalırım.
1- Bence aractakı konfor yol sesının ve motor sesının kabıne gelmemesıdır ama bır cok forumda ve konusmada sahıt oldugum kadarıyla corolla da bu pek cok karsılasılan bır sorun ve herkes sıkayetcı. Ses aralıgı nedır ? Sesın arttıgı devır ve hız nedır ? sesin şiddeti nedir ? yanı sabıt bır hızla 130 la gıderken ve motor devır saatı 4-5 bın arasındayken bas agrıtacak sekılde cok mu ses alıyor ? ( Alınabılır araclar lıstemde corolla 1.6 sol ılk sıradaydı ama yol ve motor sesının kabıne cok gırmesı ıle ılgılı yazıları okuduktan sonra kısacası bı aractan sogudum gıbı oldu. eskı aracımdan cok cektıgım ıcın yenı ve daha cok para vererek aldıgım aracın boyle bı sorun yasatmamasını ıstıyorum. benım ıcın en onemlı sorun ve cevabı beklenen soru budur.)
2- Hız yapmaktan nefret eder otobanda bıle en fazla 120 yapmıs bır soforumdur :) bıraksalar 50 ıle tadını cıkara cıkara araba kullanmayı ısterım ama yınede sormadan edemıycem. Yıne forumlardan gordugum kadarı ıle corolla  1.6 sol hb modellerınde 100 km nın ustunde yol tutusunun cok dandık ve hıc guven vermedıgı soylenmıs dogrumudur ?
3- Bir başka şikayetse aracın aracın bozuk yollarda dıreksıyon kutusundan ses gelmesı ve dıreksıyon kutusunun cok cabuk bozularak cok buyuk masraf acması ( bı forumda dıreksıyon kutusunun hasar cıkardıgında en az 2000 tl den assa yapılamadıgını okumustum ?) Bu aractan araca fark edermı yoksa corolla modellerının hepsınde aynı sorun varmı?
4- Araca lpg takıldıgında performansının dustugu ve benzınlı halını arattıgı dogrumudur ?
5- Corolla hblerın sedanlardan daha agır oldugu dogrumudur ? Sebebı ?
6- Toyota Corolla 1.6 sol hb alırken dıkkat etmem gereken seyler nelerdır ?
Aklıma gelenler ve merak ettıklerım bunlar yardımcı olur benı aydınlatırsanız cok sevınırım. Ayrıca benım yazmadıgım sızın sıkayetlerınız arac hakkında olumlu ya da olumsuz goruslerınızı de yazarsanız sevınırım. Yardımcı olan olmayan herkese Tesekkur Ederım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • YılmazWEB
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • 17 kere teşekkür etti
2004 model avensisi 28 bine kadar bulabilirsiniz yol tutusu ve iceri ses almama konusunda corolla dan daha iyidir

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
tavsıyenız ıcın cok tesekkur ederım ama sedan arac sevmıyorum :) lıstemde corolla var aklımdakı sorulara saglıklı yanıtlar alırsam corollayıda alırım gıbı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
yol ve motor sesi gerçekten uzun yolda rahatsız edebiliyor, sorunsuz olduğu konusuda evet diğer markalara göre daha az sorunlu ama imkansız sorun çıkarmaz gibi bir namı yok. Direksiyon sesi benim araçta da var yaptırsan bile 1 yıl içerisinde tekrar aynı ses gelmeye başlar diyor hangi ustaya sorsam. Yol tutuşu konusunda hiç sıkıntı çekmedim yüksek süratta giderken bile yüksek hız hissi vermiyor. Bende sizin gibi yolun izin verdiği ölçüde 120-130 bandında kullanırım aracımı güvensizlik hissini hiç yaşamadım. Önemli bir konu içinde sanayiye bir defa gittim ( oda LPG ile uzun süre ve/veya bakımsız kullanım sonucu olacağını söylediler , şuan 156000 de aracım) subap takımı yenilendi, onun haricinde nerdeyse hiç gitmedim diyebilirim. Sedan araç sevmeme durumunuz olmasaydı avensis önerecektim ama sevmiyormuşsunuz.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
dusuncelerınız ıcın cok tesekkur ederım. oldum olası sedan arac sevemedım. hblerın kullanım alanı dar olsada tıplerı daha cok hosuma gıdıyor avensıs ı ılk tavsıye eden sız degılsınız bır kac kısı daha tavsıye ettı ama tıpı hosuma gıtmeyen arac grubunda avensıs :D sızde toyota'nın kullananı ve cok az sorun cıkardıgını sevıyorsunuz bu bır kere sanayıye gıdıp masraf yapmanızdan bellkı, ALLAH kaza bela vermesın ınsallah uzun sure daha rahatlıkla kullanırsınız aracınızı. Corolla'nın ses olayını cozmek gıbı bı ıhtımalımız yok mu ? yenı cokan nanoteknolojı ıle arajı araclarına yapılan bı yalıtım sıstemı var ondan denesek olmaz mı acep :) gecen bı programda gormustum plastık bazlı bı sıvı ıle aracın sesını %60 azaltıyorlardı arastırma gerektıren bı konu olsa gerek. yınede dusuncelerınız ıcın tesekkur ederım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
evet çamurluk, kapılar ve döşeme altına uygulanan ses yalıtım malzemeleri var bunlarla sonuç alan kişiler var ama denemek lazım. Forumda nasıl yapıldığının anlatıldığı konular mevcut ordanda bakıp araştırma yapabilirsiniz. Evet önceki aracımdaki sorunlar nedeniyle geçtim bende toyota'ya memnunumda geçtiğime. Sizde en dogru kararı verirsiniz umarım. Aynı fiyatlara HB Focus ve golf'te bakabilirsiniz onlarda güzel arabadır.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
tavsıyelerınızı degerlendırecegım. Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
diğer markaların 2005 modelleri ile karşılaştırın en iyisi corolladır.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
karsılastırdım toyota corolla hepsınden yanı cogundan ustun ama benım ıcın en onemlı olan seylerden bırısı ses. sessız ve bas agrıtmayan bı yalıtıma sahıp araclar bana daha cazıp gelıyor. bende ınsanların fıkırlerıne saygı duyarak fıkırlerını alıyorum ve gordugum kadarı ıle yanı 10 kısıden 8 ı bu konuda dertlı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 160000
  • 1 kere teşekkür edildi
bende 2005 corolla hb sport kullanıcısıyım bir kaç sorunu var öncelikle direksiyon kutusu ses yapıyor, rüzgarlı havada aracı kullanmak kabusa dönüşüyor yoldan atıyor heleki virajlarda savrulma çok çok fazla bunun dışında diğer aksamlar iyi lastiklerin kaliteliyse ses almıyor.  aracım lpg li atiker var ve permonmansından gayet memnunum yakıt oldukça iyi hatta daha yeni test ettim 440km yol yaptım 40km şehir içi geri kalan uzun yol 82 tl yaktı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Bütçenize göre alacağınız en iyi araba bence 2004-2006 model Golf 5.  Yalnız FSI olanlarına bakmayın hiç. 1.6 102 beygir olanlara bakın. Sorunsuz motor ve lpg uyumu.  Yol tutuş, konfor ve yalıtım bakımından Corolla'dan iyidir. Bir kaç örnek olarak,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-temiz-golf-lpg-li-bakimli-142256165/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2005-golf-1.6-midline-otomatik-tup-takilan-motor-141872609/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-yok-boyle-golf-134492398/detay  Bu sonuncu ilan verileli çok olmuş ama arayıp sormakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
hb kategorisinde belki üst sıralardadır ama kesinlikle birinci değil. yakıt olarak tutumlu ama konfora bakınca golf daha iyi. Tabi biz ne desek boş, eğer baktığınınz modelleri çevrenizde kullananlardan deneme şansınız varsa, kısa bir sürüş yapın en azından içine oturun aracın, az çok fikir sahibi olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Motor sesine çok fazla  yapabileceğiniz birşey yok malesef. Standart kutu filtrede uyuz bir ses oluyor ama açık hava yani spor filtrede sportif ses oluyor bu en azından daha tatlı oluyor :D

Motora neden yapabileceğiniz birşey yok dedim hemen açıklıyayım. vvt-i motorun karakteristik özelliğidir devir 3000 bandına dayandığı anda 4250 civarlarına kadar değişik uzun sürede rahatsız edici bir ses başlar ama motorun en atak ve tatlı olduğu devir aralığıda budur. 4500den sonra ses artsada rahatsız edici özelliği kalmıyor bu da çok değişik ilginç bir olay japonlar yememiş içmemiş senfonik bir motor yapmış. Motor ile kabin arasında yeterli yalıtım olmadığından malesef ses olayı var.

Yol sesi muhabbetini çözebilirsiniz iç taraftan halının alt bölümüne bituself onun üzerine keçe attırıp üzerine halıyı yerleştirip alt tarafada pütür attırırsanız olay çözülür. Kapılara yine bituself denen malzemeyi uygularsanız hoparlör kalitesinde artış göreceksiniz ve kapılar çok daha tok kapanacak kendim yaptım bizzat tecrübeliyim kapılar konusunda. Ayrıca çamurlukların iç tarafınıda pütür tarzı birşey yaptırtıp çözebilirsiniz. Ve en sona yumuşak hamurlu lastik alıp gayet güzel sessiz bir yolculuk yapabilirsiniz. (michelin veya nokian)

Motor oldukça performanslıdır kolay kolay arıza vermez uzun yolda 90-110 bandını koruduğunuz taktirde 5.5-5.6 litre benzin yakarsınız (100 kmde). Araç ataktır. Fakat buna gerek yok ki zaten hızı seven biri değilmişsiniz.

Yol tutuşu konusunda lastikler en önemli yeri tutar. Basıncı hamurun sertliği yumuşaklığı desen yapısı tabanı yanağı bir çok etken var ama öyle 90-100 kmde atacak araba değiller. Kasanın yüksek oluşu itibari ile rüzgarla teması biraz fazla oluyor bu da belli hızlardan sonra tehlike yaratmaya başlıyor. çok çok yüksek hızda bir rüzgar varsa yanlış bir hareketinizde 60-70 km hız da da atabilir bu sadece arabay değil şöföre bağlıda bir durumdur.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Daha önce 1 yıl kadar E12 1.4 dizel sedan tecrübemiz olmuştu ondan yola çıkarak.
-Süspansiyonlar yumuşaktır.Kasa salınımı daha fazla Astra h kasalara göre yol tutuşu düşüktür.1.6'larda durum nedir bilmiyorum ama 1.4 d-4d dizellerde motorun çalışıp çalışmadığını anlamak zor.Hatta babam araba çalışırken bi kere marşa bile basmıştı. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
İçeri ses alma olayını çözdüm :) bı arkadasımın corollası var ondan rıca ettım bı kac tur attım ve sesın o kadar rahatsız edıcı olmadıgını gordum. Şuan ki en buyuk sorunum direksıyon kutusundan gelen ses ve dıreksıyon kutusunun cok cabuk bozulması. bu sadece sesle sınırlı kalmayıp zaman ıcınde balans da soruna hıdrolık yagının kacmasına neden olup ve mudahale edılmezse 2000-3000 tl arasında bı masrafa neden olan bı seymıs. arastırmalarıma gore 100 aractan 60'ından bu sorun var. totota boyle sorunlu araclarını gerı toplamıs ama hala oranlamaya bakarsak yuksek oranlı bı sorun. Tavsıye ve goruslerınız ıcın tesekkur ederım. Toyota dan baska bı marka dusunmek ıstemıyorum golfler cok guzel araclar ama aldıgım zaman ful bı arac almak daha mantıklı gelıyor. Tekrardan goruslerınız ve yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekkur ederım. ıyıkı varsınız.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
İçeri ses alma olayını çözdüm :) bı arkadasımın corollası var ondan rıca ettım bı kac tur attım ve sesın o kadar rahatsız edıcı olmadıgını gordum. Şuan ki en buyuk sorunum direksıyon kutusundan gelen ses ve dıreksıyon kutusunun cok cabuk bozulması. bu sadece sesle sınırlı kalmayıp zaman ıcınde balans da soruna hıdrolık yagının kacmasına neden olup ve mudahale edılmezse 2000-3000 tl arasında bı masrafa neden olan bı seymıs. arastırmalarıma gore 100 aractan 60'ından bu sorun var. totota boyle sorunlu araclarını gerı toplamıs ama hala oranlamaya bakarsak yuksek oranlı bı sorun. Tavsıye ve goruslerınız ıcın tesekkur ederım. Toyota dan baska bı marka dusunmek ıstemıyorum golfler cok guzel araclar ama aldıgım zaman ful bı arac almak daha mantıklı gelıyor. Tekrardan goruslerınız ve yardımcı oldugunuz ıcın cok tesekkur ederım. ıyıkı varsınız.  :alkis:
2005 ve sonrası corollalarda kesin olmakla beraber direksiyon hidroliği mevcut değil( en azından belirli periyotlarla değişimi yok). Elektrikli sistem var ve bahsettiğiniz direksiyon kutusu sesi benim aracımda yok. Kullanıma bağlı kaynaklı olabilir bu ses sorunu ve bildiğim kadarıyla sorun olan araçlarda değişimler yapıldı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
belırlı bı bodelden sonra degısımler yapıldıtsa 2005 modelden sonrasını tercıh etmek ve almak daha mantıklı gıbı gelıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
belırlı bı bodelden sonra degısımler yapıldıtsa 2005 modelden sonrasını tercıh etmek ve almak daha mantıklı gıbı gelıyor.
2005 ve sonrası(2004 ağustos sonrası trafiğe çıkışlı olanlar değil) makyajlı kasadır. İmkan var ise makyajlı kasayı öneririm. Direksiyon kutusu olayı bahsettiğim gibi her serisinde olan sorun değildir, öyle olsaydı benim aracımdada değişim yapılırdı veya yaptırmak durumunda kalırdım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
direksiyon kutusu sorunu 2002-2004 yılları arasında çıkanlarda olmuş onlarda servis tarafından arıza bildirileninki çözülmüş diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum .

Motor konusunda güçlü bir motor performansı d iyi yakıt seviyesi günce birçok 1,6 motor ile aynı kullanıma ve hava yol şartlarına göre şehir içi 8-9 litre uzun yol 6-7 litre karışık 7,6-8 civarı yaktım ben yazın.Yol tutuşunu bende pek sevmedim ama belki benim aracımın lastiklerinden kaynaklı bir durum olabilir. İç hacim diğer hb lere bakarak hayli geniş ve bagaj hacmi standart çocuksuz bir aile için gayet iyi denebilir. Bence kendi sınıfını en iyileri arasına girer dünya çapında 25 Milyon satmış bir kasa herkesin bir bildiği var sanırım.

Bu arada ben 1,5 ay önce bendekini sattım 2006 terra sedan aldım çoluk çocuk sıkıntı oluyordu .Sedan kasalar yola daha iyi basıyor. Motor ses daha az geliyor çekiş aynı ben bir fark göremedim tabi sol ve terra arasında bir donanım farkı var ama bana fazlası ile yetiyor bana  klima abs airbag olsun gerisi teferruat .Bu arada dijital klimayı ben sevmedim kullanımı bana gıcık geldi manuel klima kullanımı daha hızlı ve pratik .Ha  görüntü olarak tabi dijital ama ben manuel klimayı daha çok sevdim. Birde alırken içi bej olanı almanızı pek tavsiye etmem niye derseniz aracın görüntü harika duruyor ama gel gelelim 1 damla su bile damlasa leke gösteriyor he benim gibi 2 çocuk sahibi iseniz yandınız elinizde bez sürekli sileceksiniz.

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Bak abicim eğer sıksık kullanıcaksan arabayı kesinlikle benzinli bir araç alma derim ben bak şu tarz bişey alabilirisin:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2009-model-dizel-corolla-degisen-yok-145257381/detay
Kesinlikle bu tarz birşey bak derim.
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN