0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar,2004 yaris 1.3 sol otomatik vitesli araç aldım. Araç sanırım tam otomatik vites, pek bilmiyorum otomatik vitesi ama sormak istediklerim var ?P - Park R- GeriN- BoşD- ileri 2- ?L- ?2 ve L konumlarının ne anlama geldiğini çözemedim. ayrıca vites üzerinde bi switch var ona bastıgımda göstergede O / D off gibi bi yazı çıkıyor nedir acaba. bide shıft lock düğmesi ne işe yarar nerelerde kullanılır. Cvb verenlere teşekkürler
Shıft lock düğmesi ise normalde frene basınca vitese alabiliyoruz ya arabayı işte bazen olur ya işte vitese alamayız. İşte o zaman bu düğmeye basılı tutarak alabilirsiniz
Teşekkürler hocam ya aldığım adam sanırım l karda falan kullanılıyor dedi, o/d düğmesine de yokuş kalkış demişti, yokuş kalkışa faydası olmadıgını anladım araba zaten kendi duruyordu yokuştata ne ise yaradığını sayeniZde öğrendim teşekkür ederim
"Bazen"i açıklamak lazım özellikle akü bittiğinde aracı sağa sola veya başka yere çekmek/itmek gerektiğinde Shift Lock düğmesine basılı tutarak, vites kolu N boşa alınmak zorunda kalınır.