0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Devirdaim contasına,iki amortisöre eyvallah.Ama çalışmayan bir piston sürüşte bariz hissedilir.Valla benim tanıdığım bir usta yok ama biraz motorcuları dolaşsanız mutlaka yapacak biri bulursunuz.Tahminimce büyük bir sorun değildir.Bu arada motorun yanmamasına şaşırmamda hararetin artmış olması gerekirdi.Contadan sızma çok aşırı bir şekilde olmaz.Conta zaten milimetrik yerleri kapamak için kullanılır.Araçta su azalmış ama hepten bitmemiş olabilir.Öteki taraftaki konuyu sildim.[/quote] kardeş teşekkür ederim ama haksızmıyım adam tespit için 1800 ytl istedi eğer aracı yaptırsaydım kimbilir ne isterdi
ya o fiyata mümkün değil inanılmaz....o adam kesin pistonun fiyatınıda koymuştur ama sölemeyi unutmuştur yani yoksa öle bi fiyat git yeni forget piston ve kollarını al daha iyi olur o zaman en azından 4 tane gıçır piston ve kollar....hem performans içinde iyi olur hazır motor inmiş aşağıya....tanıdık ustada yokta bu işi servisten başka bi yerde yaptırmak daha sakat olabilir [/quote]ben şu anda aracımı kullanıyorum performansta bir değişiklik ben hissetmedim ama son bir aydır araç rolantide titriyordu klimaya aldığımda bazen stop ediyordu.3 hafta önce aracın farlarını açık unutup otoparkta bırakmıştım akü bitmişti bir elektrikçi çağırıp arakabloyla aracı çalıştırdım aracın rolantisi ilginç bir şekilde biraz artmış ve aracın motorsesi nerdeyse duyulmayacak şekilde güzelleşmiş. ayrıca klimaya aldığımda araç hiç sıkıntıya girmiyor. bu şekilde 3-4 gün devam etti sonra eski haline döndü. Eğer onların abartığı kadar sorun olsaydı araçın motoru çoktan yanardı.bence sorun elektriksel olabilir bujilerin ateşleme problemi olabilir.yada o pistonu harekete geçirecek akım gelmiyor olabilir. çünkü araç yağ eksiltmiyor perf. normal hararet yapmıyor
Bana soracak olursan aracını başka bir yetkili servise götür. Orda baktır. Derindere'nin söylediği arıza için yazılı birşey iste sonra da Toyota Türkiye ile irtibata geç. Gerisini onlar halleder bence. Ya bakan acemidir ya da teşhis hatası vardır. Kazıklama amaçlı bir şey olduğuna inanmak istemiyorum ...[/quote]Kardeş DERİNDERE resmen beni kazıklamaya çalışmış.Aracımı 3 farklı motor ustasına götürdüm senin aracında bir problem yok pistonlar çalışıyor ve devirdaym problemi yok dediler. İlk başta hiç artniyetli düşünmemiştirm koskoca toyota plaza koyduğu teşhislerde yanılmaz dedim. Ama maalesef kafamda parçaları birleştirdikçe onların artniyetli yada ustalarının hiç bir işten anlamadığı sonucunu çıkarıyorum.Çünkü aracımı bana ayarlarını bozup teslim etmeye çalıştılar eğer biraz sert davranmasaydım aracımı derindereden götüremeyecektim.Elimde bana yaptıkları işlerin ve arıza tespitlerinin faturası var.Ben onların yaptığı bu yanlışın üstüne nasıl gidebilirim bir sonuç alabilirmiyim?Nereye başvurmalıyım yada bir dava açsam sonuç alabilirmiyim.
Elimde bana yaptıkları işlerin ve arıza tespitlerinin faturası var.Ben onların yaptığı bu yanlışın üstüne nasıl gidebilirim bir sonuç alabilirmiyim?Nereye başvurmalıyım yada bir dava açsam sonuç alabilirmiyim.[/quote]Öncelikle arabanda Derinderenin bulduğu problemin gerçekte olmadığını bir şekilde belgelemen gerekir. Ardından da bana sorarsan Toyota nın kendisine başvur. (Türkiye yönetimine) Mahkemede bence birşey iddia edilemez. Adamların karşıt tezi "Araba burdan çıktıktan sonra tamir görmüş" olabilir.