Gönderen Konu: DERİNDERE TOYOTA PLAZA  (Okunma sayısı 23574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« : Haziran 30, 2006, 20:31:49 »
Merhaba arkadaşlar

Dün 1997 model xei klimalı ve lpg li Aracımı zeytinburnundaki servise bıraktım aracım 162 bin de aracıma rot balans ayarı kapı ayarları uzun yol bakımı ve klima bakımı istedim öğleden sonra telefonla görüştüğüm kişi araçta su bulunmadığını 1. pistonun çalışmadığını aracın devirdaym contasının değişmesi gerektiğini ve arka 2 amortisörün patlak olduğunu söyledi ben kendisine bunların bana nekadara mal olacağını sorduğumda eğer motorun piston kapağını sökersek arızayı tespit ettiğimizde siz yaptırmak istemezseniz aynen motor kapağını takarız ve bu size 1800 YTL ye mal olur dedi. Eğer yaptırmak isterseniz ve piston kapağında bir sorun varsa bu fiyat katlar dedi.    

Yani bir piston kapağını söküp arızayı tespit etmek 1800 ytl
şimdi SORU 1

1-Sizce bu fiyat uçuk değilmi?

2-ben bu aracın motorunu nasıl yakmadım yada hararet göstergesi ne işe yarıyor.?

3-Bildiğiniz dürüst vicdan sahibi bir usta var mı?

Toyota Club Türkiye

DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« : Haziran 30, 2006, 20:31:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2006, 20:57:35 »
Devirdaim contasına,iki amortisöre eyvallah.

Ama çalışmayan bir piston sürüşte bariz hissedilir.Valla benim tanıdığım bir usta yok ama biraz motorcuları dolaşsanız mutlaka yapacak biri bulursunuz.Tahminimce büyük bir sorun değildir.

Bu arada motorun yanmamasına şaşırmamda hararetin artmış olması gerekirdi.Contadan sızma çok aşırı bir şekilde olmaz.Conta zaten milimetrik yerleri kapamak için kullanılır.Araçta su azalmış ama hepten bitmemiş olabilir.

Öteki taraftaki konuyu sildim.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2006, 21:25:03 »
Alıntı yapılan: Bünyamin Ekmen
Devirdaim contasına,iki amortisöre eyvallah.

Ama çalışmayan bir piston sürüşte bariz hissedilir.Valla benim tanıdığım bir usta yok ama biraz motorcuları dolaşsanız mutlaka yapacak biri bulursunuz.Tahminimce büyük bir sorun değildir.

Bu arada motorun yanmamasına şaşırmamda hararetin artmış olması gerekirdi.Contadan sızma çok aşırı bir şekilde olmaz.Conta zaten milimetrik yerleri kapamak için kullanılır.Araçta su azalmış ama hepten bitmemiş olabilir.

Öteki taraftaki konuyu sildim.
[/quote]
 kardeş teşekkür ederim
ama haksızmıyım adam tespit için 1800 ytl istedi eğer aracı yaptırsaydım kimbilir ne isterdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2006, 00:37:02 »
ya o fiyata mümkün değil inanılmaz....
o adam kesin pistonun fiyatınıda koymuştur ama sölemeyi unutmuştur yani yoksa öle bi fiyat git yeni forget piston ve kollarını al daha iyi olur o zaman en azından 4 tane gıçır piston ve kollar....hem performans içinde iyi olur hazır motor inmiş aşağıya....
tanıdık ustada yokta bu işi servisten başka bi yerde yaptırmak daha sakat olabilir
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2006, 03:53:57 »
Alıntı yapılan: Ufuk Yalçın
ya o fiyata mümkün değil inanılmaz....
o adam kesin pistonun fiyatınıda koymuştur ama sölemeyi unutmuştur yani yoksa öle bi fiyat git yeni forget piston ve kollarını al daha iyi olur o zaman en azından 4 tane gıçır piston ve kollar....hem performans içinde iyi olur hazır motor inmiş aşağıya....
tanıdık ustada yokta bu işi servisten başka bi yerde yaptırmak daha sakat olabilir
[/quote]

ben şu anda aracımı kullanıyorum performansta bir değişiklik ben hissetmedim ama son bir aydır araç rolantide titriyordu klimaya aldığımda bazen stop ediyordu.

3 hafta önce aracın farlarını açık unutup otoparkta bırakmıştım akü bitmişti bir elektrikçi çağırıp arakabloyla aracı çalıştırdım aracın rolantisi ilginç bir şekilde biraz artmış ve aracın motorsesi nerdeyse duyulmayacak şekilde güzelleşmiş. ayrıca klimaya aldığımda araç hiç sıkıntıya girmiyor. bu şekilde 3-4 gün devam etti sonra eski haline döndü. Eğer onların abartığı kadar sorun olsaydı araçın motoru çoktan yanardı.
bence sorun elektriksel olabilir bujilerin ateşleme problemi olabilir.yada o pistonu harekete geçirecek akım gelmiyor olabilir. çünkü araç yağ eksiltmiyor perf. normal hararet yapmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2006, 21:26:35 »
Evet bir piston çalışmıyor olabilir ama bunun nedeni çok basit birşey olabilir yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2006, 22:19:02 »
bide pistonun çalışmama nedenini bulmaları gerekirken piston değiştirince düzelecekmiymiş acaba onu merak ediyom...hadi pistonda bi arıza çatlak falan olsa ki öle bişeyde bile çalışır diye tahmin ediyorum...
sanki piston çalışmaktan sıkılmışta emekli olmak istermiş gibi  

bence arabaları karıştırmışlar  
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2006, 23:38:22 »
Bence fiyatlar oldukça uçuk. Bİr motorda bir silindir çalışmıyor diye kapak açılmaz. Yetkili serviste yaptırman şart değil bence. Dışadaki özel servislere bir bak. Ben izmitteyim İstanbuldan adres veremem ama özel servisler de yetkili servis kadar iyi iş çıkarabiliyor duruma göre hatta geçebiliyor bazan. Karar senin tabii. Dışardaki fiyatları duyunca yetkili servise bir daha uğramayabilirsin. :-)
2010 Corolla Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2006, 01:46:45 »
Bana soracak olursan aracını başka bir yetkili servise götür. Orda baktır. Derindere'nin söylediği arıza için yazılı birşey iste sonra da Toyota Türkiye ile irtibata geç. Gerisini onlar halleder bence.

Ya bakan acemidir ya da teşhis hatası vardır. Kazıklama amaçlı bir şey olduğuna inanmak istemiyorum ...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2006, 18:48:30 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Bana soracak olursan aracını başka bir yetkili servise götür. Orda baktır. Derindere'nin söylediği arıza için yazılı birşey iste sonra da Toyota Türkiye ile irtibata geç. Gerisini onlar halleder bence.

Ya bakan acemidir ya da teşhis hatası vardır. Kazıklama amaçlı bir şey olduğuna inanmak istemiyorum ...
[/quote]

Kardeş DERİNDERE resmen beni kazıklamaya çalışmış.

Aracımı 3 farklı motor ustasına götürdüm senin aracında bir problem yok pistonlar çalışıyor ve devirdaym problemi yok dediler.

İlk başta hiç artniyetli düşünmemiştirm koskoca toyota plaza koyduğu teşhislerde yanılmaz dedim. Ama maalesef kafamda parçaları birleştirdikçe onların artniyetli yada ustalarının hiç bir işten anlamadığı sonucunu çıkarıyorum.

Çünkü aracımı bana ayarlarını bozup teslim etmeye çalıştılar eğer biraz sert davranmasaydım aracımı derindereden götüremeyecektim.

Elimde bana yaptıkları işlerin ve arıza tespitlerinin faturası var.
Ben onların yaptığı bu yanlışın üstüne nasıl gidebilirim bir sonuç alabilirmiyim?
Nereye başvurmalıyım yada bir dava açsam sonuç alabilirmiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2006, 19:20:45 »
Senin problemin akü gibi geliyor bana

Bu olayi da Toyota Halkla Iliskiler bölümüne dilakce ile bildir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2006, 21:47:54 »
benzer sorunları ben de eski arabamda yaşamıştım. eğer yakıtla ilgili bir şey değilse ya bujilerden biri görevini yapmıyor ya da şarj dinamosu arızalı olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2006, 10:04:14 »
Alıntı yapılan: LEVENT SARI
Elimde bana yaptıkları işlerin ve arıza tespitlerinin faturası var.
Ben onların yaptığı bu yanlışın üstüne nasıl gidebilirim bir sonuç alabilirmiyim?
Nereye başvurmalıyım yada bir dava açsam sonuç alabilirmiyim.
[/quote]

Öncelikle arabanda Derinderenin bulduğu problemin gerçekte olmadığını bir şekilde belgelemen gerekir. Ardından da bana sorarsan Toyota nın kendisine başvur. (Türkiye yönetimine) Mahkemede bence birşey iddia edilemez. Adamların karşıt tezi "Araba burdan çıktıktan sonra tamir görmüş" olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: DERİNDERE TOYOTA PLAZA
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2008, 23:34:43 »
benim tanıdığım çok iyi bir usta var  güngörende toyotoronic mithat usta mutlaka uğra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2008, 23:37:41 »
ve hemen şunuda eklemek isterim mithat usta türkiye toyota mühendis şampiyonu türkiyede  bu işi ondan iyi  bilen yok ayrıca benimde selamlarımı ilet  sana yardımcı olacaktır  emin ol ve başka  yere gitmezsin artık  fiyatlarıda  piyasaya göre %40 daha ucuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 07, 2008, 11:53:34 »
iyi güzel de, 2006 yılından kalma konu! :D