Anket

C Segmenti HB. Karşılaştırması

Auris
72 (25.5%)
Civic Hb.
33 (11.7%)
Golf
65 (23%)
Leon
35 (12.4%)
i30
7 (2.5%)
Ceed
2 (0.7%)
Astra
18 (6.4%)
İmpreza
14 (5%)
307
1 (0.4%)
C4
5 (1.8%)
Focus Hb.
30 (10.6%)

Toplam Oy Verenler: 111

Gönderen Konu: HB. Karşılaştırma  (Okunma sayısı 16804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: HB. Karşılaştırma
« Yanıtla #60 : Temmuz 12, 2009, 23:13:46 »
tabiki görüş meselesi iletimde belirtmiştim yılların golfu varsa yılların toyotasıda var yıların mercedeside var yılların bmw si var honda sı var..var var renaultuda var..nerde eski toroslar nerde şimdiki loganlar..anlatmak istediğim bu benim yeni teknoloji dedikleri şey arac değil..boş davul üretiliyor sadece görüntü..aynı şey toyota içinde geçerli.. böyle kıyaslarsak her türlü kılıç çekene kılıcımla yani araçlar hakkında sahip olduğum bilgilerle savunurum.. siz merak etmeyin..:)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 12, 2009, 23:13:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 12, 2009, 23:15:24 »
özür dilerim hakkı bey.. dikkat ederim.. teşekkürler uyarınız için..dalgınlıga geldi o an..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 13, 2009, 02:13:15 »
Şu yeni teknolojili araçların nasıl boş bir davul olduğunu ya da görüntüden ibaret olduğunu bir anlatırsanız biz de bilgileniriz...

Eski araçlar daha sorunsuzdu, çoğunlukla mekanik oldukları için taş gibi olurlardı vs. deseniz tamam da ben boş bir davul olayını anlayamıyorum... Çünkü yeni teknolojili bir araca sahibim ve bana boş bir davul gibi gelmiyor... :) :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 14, 2009, 00:11:02 »
davul dediğim evet.. sadece görüntü eski sağlamlık yok deidğiniz gibi.. mekanik ve kaporta aksamı için.. bunu sadece ben demiyorum.. bütün gün araçlarla boğuşan tamircilerin içindeyim beyincisinden rotcusu motorcusu radyatörcüsü klimacısı şanzumancısı  vs vs ..birçok insanla irtibattayım birebir içindeyim..vede severek yaptığım merak ettiğim şey belkide sizden bile bu ortamda çok şey öğreneceğim..şimdi  yeni nesil araçlara abi baktığınzda ön plana çıkan size göre ne?önce bundan bahsedelim bana göre dış tasarım ve dizayn..motor hiç düşünülmüş mü?dışı kadar değil..her araç için geçerli bu hemen hemen daha niteliksel özelliklerde var..sizin aracınıza gelince aracınızın markası nedir?bilemediğim için yorumda bulunamayacağım..ama yeni nesil diyorsanız.. bildiklerimi yada düşüncelerimi düşüncelerinizi aktarabilrsiniz birçok bomboş davul dediğim araç var..sayısı bile belli değil belki bana kızacaksınız ama x-5 bile var içlerinde..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 14, 2009, 01:07:10 »
 Yeni nesil araçlarda tasarımın yanında güvenlik faktörünüde gelişen kısma eklesek yerinde bir şey yapmış oluruz. Eski arabalar daha az arıza çıkarıyordu çünkü daha az elektronik aksam vardı, bende eski arabaların bu konuda istisnasız üstünlüğünü her fırsatta dile getiririm, ama şu var ki o sürekli bozulan beyinler elektronik aksamlar vs. vs. yeri geldiğinde konforunuzu arttırır, yeri gelir arabanızın yoldan çıkmasını engeller, örnekler çoğaltılabilir yani. Gönül ister hiç arıza yapmasın ama olmuyor malesef en pahalı en kaliteli araba bile arıza yapıyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Temmuz 14, 2009, 01:30:00 »
Yeni nesil araçlar eski araçlardan daha güvenli, daha gelişmiş motorlara sahip, daha ekonomik (yakıt konusunda), daha konforlu araçlardır... Eee tabii bu kadar sensör, beyin, elektronik parçanın bulunduğu araçların arıza yapma oranı daha fazla olacak tabi... İçi boş bir davul deyiminden ziyade bu tür araçlar için mesela şu deyimi kullanabilirsin: "Nerde çokluk orda ....."

İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 14, 2009, 21:08:31 »
bak ali abi son sözün güzeldi gökmen beyde katılıyorum..her zaman değinmiş benim anlatmak istediğim şeyde bu..yeni nesil araçlarda gökmen bey yerinde cümleleri kullanmış..başka söze gerek yok....ama çoğu araç hakkındaki fikirleri dinlediğim şikayetleri paylaşmak isterim isteyen dostlarımızla.. malum hayatım sanayi sitesinde geçiyor..çok şey görüp şahit oluyor duyuyorum..aracınızla ilgili sormak istediğiniz danışmamı isteidğiniz sorularınızı sorup kısa yoldan cevap bulabiliriz..her aksam için..yardımcı olabilirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Temmuz 17, 2009, 12:22:00 »
8v motordan hayır gelmez :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Temmuz 19, 2009, 14:31:09 »
Deme yahu...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Temmuz 31, 2009, 18:56:51 »
yeni araç alacağım için hb lerin alayını araştırdım,test sürüşleri yaptım.

Bana göree civic hb yaklaşık 55 000 i buluyor hb arabaya göre faiş bir fiyat.
Golf ne yaparsa yapsın 1 adım ilerlememiştir.2000 kasa olsun binilir 45-50 veripte yeni golfe binilmez.
Leon faça sağlam araç oturaklı ama içine binince iş değişiyor.Koltuklardaki ipler kopmaya yer arıyor.Hiç bir ekstrası olmayan araca 40 istediler sadece leon diye 102 hp arabaya 40 vermem kimse kurusa bakmasın.
Hyundai i30 un bu listede bile olmasına gerek yok.Amaçsız bir araç kıytırık sunroof koymakla HB olunmuyor.Adamlar hala hayal dünyasında alt tarafı hyundai.japondan inip çakma koreliye binecek değiliz.
307 inceledim kesinlikle fren problemi var.106 dan beri gelen duramama sorunu hat safhada ayrıca yolun bütün sesi içeride pek cazip gelmedi.
c4 e full+full 40 000 dendi.Kullanan birinden fikir aldım kendim test ettim tek kelime değmez.Alan satmaya çalışıyor ama 2. elide yok
Birde arkadaşım 36 000 TL ye full bir Fiat Bravo almış.Aman Allahım böyle bir rezalet olamaz.2005 hb ile trafiğe kapalı alanda gazladık.Benim araç 0 ' danda,2. vitestende canına okudu.Bu insanlar bu paraları yolda buluyor olmalılar fiat a 36 000 şaka gibi.
Arkadaşın megane görüşüne katılıyorum bi ara gaza gelip megane 3 alacaktım rengini bulamadığım için kaldı iyiki kalmış.Kırmızı renginle teste çıktım boyum 1,90 araca oturmadan arka mesafeye baktım abartısız 4 parmak.İçine oturdum biraz geri itmem gerekti ve mutlu son koltuk arkaya kadar dayandı.Madem yeni araç çıkaracaksın eskisinden iyi olması lazım değil mi ?

Ne mi yaptım ? Hemen hemen 2 ay bütün HB leri araştırdıktan sonra auriste karar kıldım.1.6 elegant 132 hp 6 ileri şanzıman hız kontrol+yağmur sensörü+far sensörü+anahtarsız çalıştırma vs vs ederi 39 000

Bu yazdığım ve unuttuğum özellikler bu kadar paraya leonda,c4 te,307-308 de yok paran varsa 55 verip civic al ama olmadı 39 liraya auris derim.Japona alışana alman,fransız kürdan geliyor.
Saygılar.

Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Temmuz 31, 2009, 20:23:04 »
Civic tasarımı çok güzel ama fiyatı da bir o kadar yüksek :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #71 : Ağustos 09, 2009, 00:57:38 »
ümit en doğrusunu yapmışsın ben sadece aurisi  test ettim ve aldım diğerlerine uğramadım bile:)