0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu bizim Yarislerin marş motorları Start & Stopa göre tasarlanmış olması lazım, yani marş motoru kolay kolay zarar görmez diye tahmin ediyorum.
Marşa uzun basmak motora zarar vermez doğru. Marş motoru, marş motoru kömürleri ve aküye zarar verir.Dururken fazla gaza basmak zarar veririmi?Vermez ise Mercedes neden dururken 3000d/dnin üzerine motorun çıkmasına yazılım ile izin vermiyor?
Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.
"Beklemekten böyle şey olabilir" demek 60'lı yılların sorunu gibi gözüktü.. Usta baya yaşlı olmalı
Bir şekilde bir bilgi almadı ve araç boğuldu. Bu şekilde uzun marş sonunda araç tekrar sorunsuz çalıştığına göre, boğulmuş.Enjektörlü sistemlerde aracın boğulması pek sık olası bir durum değildir, gelecekte bir sensörün veya parçanın değişeceği/bakıma ihtiyacı olduğu anlamına gelir.Boğulan aracı çalıştırmanın bir yoluda, marş basarken gaza sonuna kadar basmaktır, içeri daha fazla hava alır ve silindir içindeki çok fazla yakıtın daha çabuk atılmasını sağlar. 1dk sadece marşa basılması yerine 10sn.de çalışabilir.
saat 14:15, 2012 model yaris im çalışmadı. Yol yardımını aradım, debriyaja tam bastınız mı diye sordular marş motorundan ses geldi ve araç stop etti, telefonumu ve bilgilerimi aldılar.İskenderunda hava açık güneşli, servisi bekliyoruz bakalım ne olacak... Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2013, 14:49:03saat 14:48 servis aradı, adresi teyit edildi,...buraya kadar gayet hızlı
Marj motorları yaklaşık 0.6 Kw dir buda 50 amper çekmesi manasına gelirki bu kadar yüksek akıma marş kömürler ve endüvisi ne kadar dayanır yorum yok.
Yalnız, marşa basarken gaza pedalına sonuna kadar basınca çekilen hava artarken enjektörün verdiği yakıtta aynı oranda artar mı? Yoksa sadece hava mı alıyor sistem içerisine. Normalde seyir halinde o miktarı ECU hesaplıyor diye hatırlıyorum ama araç çalışırken nasıl oluyor Hava/yakıt oranı bir fikrim yok doğrusu.
aynı problemi aurisi aldıktan sonra yaşadım tüm koşullar uyuyor,servis görevlisi buji ıslak kalmış vb. bazı sözler ile ara sıra olabilir dedi,bujileri söküp çakmağıyla kuruttuktan sonra taktı tekrar..üzerinden bir sene geçti bir daha yapmadı,geçmiş olsun..
Ahmet Bey, 0.6 Kw çok düşük değil mi marş motoru için. Kesin bir bilgim yok ama ortalama bir otomobil için 1.2 - 1.4 kw arası olmalı diye biliyorum. Herhalde Avensislerde 1.8kW idi.
tekin abi görüşlerin için sağol ilk olarak 20 bin bakımda koydurdum enjektör temizleyici shell benzin kullanırım sürekli..bu enjektör temizleyici hangi marka önerirsin bir de ne sıklıkla koymak daha sağlıklı olur?