Gönderen Konu: 93 model 1.6gl otomatik vites corolla rölanti sorunu  (Okunma sayısı 3247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 215000
93 model 1.6gl otomatik vites corolla rölanti sorunu
« : Kasım 23, 2013, 00:14:58 »
merhaba arkadaşlar 93 model 1.6gl otomatik corolla aracımda bir rölanti dengesizliği mevcut kendiliğinden bir yükseliyor bir düşüyor seyir halinde gaza basınca 3-4 saniye gaz yemiyor sonrasında birden bire devir saati 3 e fırlıyor bir ışıkta duruyorum vitesi n ye çekince devir 2 de çalışıyor ama tekrar d ye atınca 1 in altına düşüyor neredeyse araç stop edecek hareket edip bir sonraki ışığa takılınca yine n ye çekiyorum devir normal 1 in üzerinde standart çekilde çalışıyor araç yani rölanti kendi kendine bir yükselip bir düşüyor tamircinin sözde sunduğu çözümler araca bu sorun için yapılanlar
lpg beyni dediler brc marka ile değişti
gaz kelebeği takılı kalıyor dediler o yüzden takılı kaldığı zaman rölanti yükseliyor komple sökülüp temizlendi takılma sorunun çözdüler dediklerine göre
yapılan lpg ayarlarının hesabını tutamıyorum ama sorunum devam ediyor buna ek olarak bu uğraşlardan sonra 30tl lpg ile rahat 100km yapan aracım şimdi 80km zorgörüyor bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşmak istiyorum
şimdiden herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

93 model 1.6gl otomatik vites corolla rölanti sorunu
« : Kasım 23, 2013, 00:14:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 model 1.6gl otomatik vites corolla rölanti sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2013, 00:26:32 »
Araç karbüratörlü degilmi?
Araca kompresyon testi yapıldımı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2013, 00:29:52 »
araç karbüratörlü valla ben herhangi bir test yaptırmadım usta yaptıysa bilmiyorum nasıl yapılıyor o test ahmet bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2013, 00:32:29 »
araç karbüratörlü valla ben herhangi bir test yaptırmadım usta yaptıysa bilmiyorum nasıl yapılıyor o test ahmet bey

Bujiler sökülüyor. Sonrada sıra ile bujilere manometre takılarak basıncı ölçülüyor.
Bu deger motorun ömrünü gösteriyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2013, 00:34:50 »
bujileri elden geçirdiler sorun yok iyi bujiler deyip tekrar taktılar ama öyle manometre falan takıp ölçüm falan yapmadılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2013, 09:02:41 »
o test sonucu önemli Selim Bey, benim aracın sıkıntısı o şekilde tespit edildi. Şükür sorunu kalmadı. Ölçtürün bence kolay bir işlem zaten alet olduktan sonra,  bu sorunu hem benzinde hem tüptemi yapıyor oda önemli.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2013, 10:05:40 »
günaydın sabah yine uğradım tamircime sanırım sizin söylediğiniz testi yapacak cihazı yok ahmet bey tamircimin ama araştırıp cihazı olan bir tamirci bulup yaptıracağım en kısa zamanda testi bugünde tamircimin sunduğu şey cikle ile alakalıymış hararet ortaya yaklaşmayana kadar cikle tam bırakmıyormuş falan filan bişeyler anlattı ama kafam iyice karışınca bırakıp çıkıp geldim :) benzin konusuna gelince aracı benzine aldığımda sürekli rölanti 2000 devirde çalışıyor soğuk olsun sıcak olsun fark etmiyor araç benzine alındığı an devir 2000 gösteriyor sabit olarak düşme yükselme olmuyor yani ama her nedense tüpe göre dediğim gibi çok yüksek çalışıyor birde çözemediğim aracı vitese takınca devirin o kadar çok düşmesi tamam otomatik vites araç yüke binince tabiki rölanti düşecek fakat benim araç benzinde 2000 devirle çalışırken vitese taktiğim an 700-800 kadar düşüyor tüpte yine öyle devir 1500 iken vitese takınca 700-800 oluyor stop edecek dereceye kadar geliyor resmen titriyor araba sizce bu kadar düşmesi normalmi arkadaşlar?