0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o zaman manuel olarak elle modu değiştirip üfleme hızını ayarlamak lazım. teşekkür ederim.
Aslında autoda fizik kurallarına göre en verimli ısınacagınız şekilde yazılım vardır.Acaba siz şunamı takıldınız;Sogukta ilk çalıştırdıgınızda autoya basarsanız bir süre fanı açmaz çünkü kalorifere henüz sıcak su gelmemiştir.Bu nedenlede sizi üşütmemek için fan çalışmaz.Acaba bunumu fark ettiniz.Akıllı şeydir bilginiz olsun.
bende birşey sormak istiyorum. bende otomatik modu açınca oto mod klima ile beraber aktif oluyor. mesela fanı açıyorum, derece 27 de, oto moda basınca klimanında ışığı yanıyor. normalmi benmi hatalı kullanıyorum?
Bazı araçlarda sistemin yapısından dolayı direk sıcak hava gönderilebililiyor kabine fakat sistemin devreye girmesi bir kaç saniye gecikmeli olabiliyor. Bu da sistemin sağlığını korumak için bir önlem. Bu, bazı ev klimalarında da mevcut aslında. Ahmet'in de belirttiği gibi Auto modda sistem kendi ayarlarını kullanıyor ve iç ısıyı algıladıkça sistem ayarlarını otomatik değiştiriyor. Yani sizin işinizi sistem kendi ayarları ile hızlıca ve kademeli olarak yapıyor ve sizin sisteme müdahale etmenize gerek kalmıyor ve yola daha çok konsantre olabiliyorsunuz(teoride ve çoğu zaman pratikte )
peki oto modda ısıtmayı açınca klimanın devreye girmesi normalmi? araç içi istediğim ısıya gelince klima devreden çıkacakmı? yoksa oto modu açıp müdahele etmessem kışında extra klima yakıtı bedelimi ödeyeceğim?
Yeni araçlarda autoya basınca klima devreye giriyor bu engellenemiyor.Bugulanma sorunu yoksa manuel olarak çıkartmanız gerekir.
Ben her seferinde önce auto moda basarım takiben manuel olarak ac devreden çıkartırım.
merhababenim arabada klima ısı derecesinde en düşük ısı derecesine getirdiğinizde "low" veya en yüksek ısı derecesine getirdiğinizde ise "high" yazısı çıkınca ayrı bir mod devreye giriyor ve öğrendiğim kadarı ile ısıtmada rezistanslı ısıtıcı devreye girip araç suyu ısınmamış bile olsa oldukça iyi bir ısı veriyor. soğutmada ise yine split klima mantığı ile aşırı soğutma devreye giriyor ve hızlı soğutma yapıyor. bilgi vereyim dedim.sağlıcakla kalınız.
merhababenim arabam 2010 model corolla, bende anlattığım şekli ile var kullanım kılavuzunu arattım ama 2007-2010 modeli buldum bu özelliği ekteki kullanma kılavuzunda sayfa:182 de okuyabilirsiniz. detaylı bir şekilde anlatıyor. ben bu özelliği merakıma istinaden İzmir Tokullar Yetkili serviste Formen olan Serdar beyden öğrenmiştim. siz "tamamen yanlış veya eksik" kanısına nasıl kapıldınız anlamadım. eğer bildiğiniz farklı bir şey varsa paylaşınızki bizde öğrenelim. kolay gelsin. kılavuzu her nedense ekleyemedim. ama int den size bulabilirsiniz.http://turkiye.toyota.com.tr/Kilavuz/Kilavuz/COROLLA/Corolla_OM12A38T_01-07.pdf sağlıcakla kalınız.