Gönderen Konu: Mercedes İntelligent Drive (Akıllı Sürüş)  (Okunma sayısı 1406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Mercedes İntelligent Drive (Akıllı Sürüş)
« : Kasım 20, 2013, 22:09:39 »
Mercedes S-Class Intelligent Drive footage - Autonomous driving

Mercedes'in geliştirdiği intelligent drive yani akıllı sürüş teknolojisi nerdeyse sürücelere hiç iş bırakmıyor. Bu sistem GPS ile konumu belirleyip rotasını çiziyoror ve bu rota üzerinde yol alıyor. Trafikte seyrederken sadece gideceği yolu bilmesinin bi anlamı yok bi çok trafik faktörünüde unutmamak lazım Mercedes bunun için aracın her yerini kamera ve sensör ile donatıyor. Araç rotasında ilerlerken yol şeritlerini, yoldaki işaretleri, trafik lambaları ve levhaları aracın üzerindeki kamera ve sensörler ile algılayıp trafikte gideceği yeri belirliyor. Bunların dışında trafikte yayalar ve arabalarda var sistem karşıdan karşıya geçen birden yola atlayan çocukları algılayıp aracı durdururken, yolda seyreden veya park halindeki arabaları algılayarak onlardan kaçıyor. Ayrıca yolda seyrederken öndeki aracın hızını algılayıp ona göre hızını düşürüp yükseltiyor. Mercedes bu sistemlerin hepsini bi araya getirdiği bu teknolojide normal seyrederken sürücüye gerek duymuyor araç gazı ve direksiyonu istediği gibi yola ve gideceği yere göre kontrol ediyor.

Toyota Club Türkiye

Mercedes İntelligent Drive (Akıllı Sürüş)
« : Kasım 20, 2013, 22:09:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: Mercedes İntelligent Drive (Akıllı Sürüş)
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2013, 23:38:36 »
akıllara zarar bir program yazmışlar. o kadar olasılığı sürekli takip eden bir sistem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2013, 23:54:39 »
konforun zirveye çıktığı nokta...şoförsüz yinede ne bilem ben güvenemezdim elektronik birşey neticede küçük bir hatada kaza yapabilir gibi gelirdi bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2013, 00:04:04 »
İyide bunun Google arabasından farkı ne ? Adamlar birkaç yıl önce yaptı bu olayı, ben pek şaşırmadım. Birde bu sistem öyle her ülkede çalışmaz, ancak Almanya'da filan iş yapar bence. Bizim memlekette sağdan yola öyle bir atlar ki manyağın bir tanesi, araba ne yapacağını şaşırır, sistem error vermekten kendini infilak eder sonunda. :D Ama güzel şeyler tabi bunlar. Zaten asla edinemeyeceğimiz teknolojinin üretilmesine karşı değilim. :D  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2013, 11:22:19 »
İyide bunun Google arabasından farkı ne ? Adamlar birkaç yıl önce yaptı bu olayı, ben pek şaşırmadım. Birde bu sistem öyle her ülkede çalışmaz, ancak Almanya'da filan iş yapar bence. Bizim memlekette sağdan yola öyle bir atlar ki manyağın bir tanesi, araba ne yapacağını şaşırır, sistem error vermekten kendini infilak eder sonunda. :D Ama güzel şeyler tabi bunlar. Zaten asla edinemeyeceğimiz teknolojinin üretilmesine karşı değilim. :D  :islik:

Ondan farkı o geliştirilme aşamasında olan bir teknolojiydi tam oturmamış olabilir.Ek olarak tahminimce GPS sistemiyle birleştirmişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2013, 10:16:56 »
akıllara zarar bir program yazmışlar. o kadar olasılığı sürekli takip eden bir sistem...

Evet program mükemmel ama olasıklar dediğimiz şey olacak olan olayların farklılığıdır fakat sürücünün (robot veya gerçek) yapması gereken kurallar değişmez, hız limitine uy - geniş, orta, uzun mesafe seyret - acil durumda engeli aş veya mesafe yeterli ise dur. Sanırım geçen yıl bu programın hazırlığı amerikada tamamlandı.

Mercedesin dahi sadece bazı modellerinde navigasyonu temkinli koyduğu ülkemizde bu sistem insanı yaşlandırır :) şehir içinde 30km hız sınırlaması tabelasını gören araç yavaşlar ve çevre yolunda dahi 30 ile devam eder, sonra 70km hız sınırlaması tabelasını gördüğünde ise program kesin feedback yapıp kendini resetleyecektir, bu arada böyle bir aracı manuel kullanacağız ve TCT'den yardım isteyeceğiz...
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)