Gönderen Konu: 1999 1.3 Terra Otomatik  (Okunma sayısı 1376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
1999 1.3 Terra Otomatik
« : Kasım 20, 2013, 18:28:04 »
Tekrar merhabalar. Aranıza dün gece katıldım. Daha önce farklı bir forumda takipteydim, artık burda da olacağım. :)

Alanya'da öğrenci olduğumu belirtmiştim tanışma bölümünde. Bayram tatilinde memleketim İzmir'e döndüğümde bir araç alma fikri vardı kafamda. Ama 2.el bi araç da hemen bulunmuyor isteklerimize uygun. Abim de otomotiv sektöründe çalıştığından ben bu işi ona bıraktım ve döndüm Alanya'ya. 1999 model Corolla 1.3 Terra otomatik aldı benim için. Hatta LPG taktırdı. Haftaya burda olacak fakat model hakkında hiç bilgim yok. Genel bir bilgi ve biraz da kullanım, bakım, onarım maliyetlerinden söz edebilirseniz sevinirim.
İyi forumlar :)
'99 Corolla 1.3 Terra/AT/AC

Toyota Club Türkiye

1999 1.3 Terra Otomatik
« : Kasım 20, 2013, 18:28:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 1.3 Terra Otomatik
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2013, 16:25:52 »
hayırlı olsun öncelikle...

iyi bir seçim yapmışsınız. bu fiyata bu araçlar mükemmel.. zaten toyota, arıza çıkarma ihtimali en az araçlardan birisi (1. sırada mazda, 2. sırada mercedes, 3. sırada toyota)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=4109.0

valla ikinci el arabada insan arabanın geçmişini bilmeyince sıkıntı oluyor.. arabanın kilometresiyle oynandı mı oynanmadı mı şüphesi.. bakımları düzgün yapıldı mı yapılmadı mı şüphesi.. tabi içinize kurt düşürmek yada sizi aractan sogutmak değil amacım. sadece ikinci el araç alırken kendi fikrimce aracın bakımlarını yaptırmak lazım..

triger seti, filtreler (yakıt, hava, polen, yağ), maf sensörü temizliği, boğaz kelebeği temizliği, radyatör ve genleşme kabı temizliği, radyatör suyu değişimi, marşta sıkıntı varsa buji ve buji kabloları, fren bakımı...

yetkili servis çok pahalıdır sağlam bi özel servise giderseniz ucuza kapatırsınız. triger seti ağır bakıma giriyor ancak diğerleri taş çatlasın 300-400 TL tutar..  hadi yuvarlak hesap 500 olsun.. bunları yaptırın, araçta başka problem yoksa uzun süre binersiniz :) arıza çıkarmıyor bu araçlar.  ancak yağına filan bakın yağ eksiltme sıkıntısı olabilir, kontrol edin surekli. yağ yakıyorsa motor açtırmayın, mobil1 10w 60 yağ koyup devam edin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2013, 18:09:49 »
Hayırlı olsun.

Sorunsuzluğu ile ün yapmış bir araçtır kendileri. Biraz tipsizdir ama sorunsuzluk ve bakım-onarım maliyetleri konusunda cep dostudur.

Aracınız kaç bin km.de? Boyalı, değişen parçası vb. var mı?

Araçla ilgili sorularınızı seve seve cevaplarım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2013, 21:13:05 »
hayırlı olsun öncelikle...

iyi bir seçim yapmışsınız. bu fiyata bu araçlar mükemmel.. zaten toyota, arıza çıkarma ihtimali en az araçlardan birisi (1. sırada mazda, 2. sırada mercedes, 3. sırada toyota)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=4109.0

valla ikinci el arabada insan arabanın geçmişini bilmeyince sıkıntı oluyor.. arabanın kilometresiyle oynandı mı oynanmadı mı şüphesi.. bakımları düzgün yapıldı mı yapılmadı mı şüphesi.. tabi içinize kurt düşürmek yada sizi aractan sogutmak değil amacım. sadece ikinci el araç alırken kendi fikrimce aracın bakımlarını yaptırmak lazım..

triger seti, filtreler (yakıt, hava, polen, yağ), maf sensörü temizliği, boğaz kelebeği temizliği, radyatör ve genleşme kabı temizliği, radyatör suyu değişimi, marşta sıkıntı varsa buji ve buji kabloları, fren bakımı...

yetkili servis çok pahalıdır sağlam bi özel servise giderseniz ucuza kapatırsınız. triger seti ağır bakıma giriyor ancak diğerleri taş çatlasın 300-400 TL tutar..  hadi yuvarlak hesap 500 olsun.. bunları yaptırın, araçta başka problem yoksa uzun süre binersiniz :) arıza çıkarmıyor bu araçlar.  ancak yağına filan bakın yağ eksiltme sıkıntısı olabilir, kontrol edin surekli. yağ yakıyorsa motor açtırmayın, mobil1 10w 60 yağ koyup devam edin :)

Öncelikle teşekkürler Ertuğrul Bey. Arabam anca geldi 3 gündür kullanıyorum. Gayet memnunum şimdilik. Servisi tanıdık çıktı ve düzenli olarak bakıma gelen bir araç olduğunu söyledi. Babam da sağolsun tüm bakımları gözden geçirip getirdi  :)
Hızlanması biraz ağır ama benim ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde.

Hayırlı olsun.

Sorunsuzluğu ile ün yapmış bir araçtır kendileri. Biraz tipsizdir ama sorunsuzluk ve bakım-onarım maliyetleri konusunda cep dostudur.

Aracınız kaç bin km.de? Boyalı, değişen parçası vb. var mı?

Araçla ilgili sorularınızı seve seve cevaplarım. :)

Size de teşekkürler Enes Bey. Aracım 155 bin km'de ve sadece sol ön çamurluk ve kaportada boya var. Onun dışında bir değişeni ve boyası yok :) İçi de gayet bakımlı. Gerek döşemeleri, gerek plastik aksamları bakımlı durumda. Direksiyon soyulması olduğunu duymuştum ve alındığında da vardı. Fakat yeni bir kaplamayla yepyeni hale geldi :) Umarım memnun kalırım.

'99 Corolla 1.3 Terra/AT/AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2013, 22:36:49 »
Araçtan memnun kalacağınızı düşünüyorum 155Bin bu yaştaki bir araba için iyi bir kilometre. Eğer bakımlarıda zamanında yapıldıysa sizi üzmez.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.