Gönderen Konu: Yeni Corolla 1.4 D-4D M/M tavsiye edermisiniz?  (Okunma sayısı 71459 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yeni Corolla 1.4 D-4D M/M tavsiye edermisiniz?
« : Kasım 20, 2013, 15:57:23 »
Merhaba arkadaşlar,

2013 yeni corolla almak üzereyim 1.4 d-4d m/m advance modeli daha önceki yorumlarda yani 2009-2011 arası, dizel motorda yağ yakma hadisesinden ve m/m şanzımanlar da özellikle çok sık dur kalk olduğunda kilitlenme hadisesinden bahsediliyor yeni corollada bu olaylar çözüldü mü onu merak ettim ve kullanan arkadaşların tavsiyeleri varsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolla 1.4 D-4D M/M tavsiye edermisiniz?
« : Kasım 20, 2013, 15:57:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla 1.4 D-4D M/M tavsiye edermisiniz?
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2013, 17:05:33 »
Merhaba Hakan Bey,
Yeni kasada henüz yağ eksiltme sorununu duymadım, bendeki 2011 model eksiltiyordu, revizyon sonrası epey azaldı. m/m yeni kasada daha geliştirilmiş, fakat yine de bir tam otomatik, cvt veya çift kavramalı şanzıman konforu beklememek lazım.

Benim şahsi tavsiyem eğer çok km. yapmıyorsanız mazot ile benzinin fiyatlarının iyice yaklaştığı şu dönemde benzinli cvt almanız yönündedir. Toyota'nın 1.4 dizel motoru rakiplerinden geride kalan gücüyle ve eksik donanımıyla (yıl 2013 olmuş hız sabitleyici halen sunamıyor, bırakın sunmayı sonradan bile takılamıyor) benzinliye göre fazladan verdiğiniz tek kuruşu bile hak etmiyor. Çok km. yapıyorum illa dizel olsun diyorsanız, hele bir de bu km.leri uzun yolda yapıyorsanız hız sabitleyici sunabilen bir markaya (Toyota dışında hemen hemen bütün markalar) yönelmenizi tavsiye ederim.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2013, 19:26:22 »
Emre bey teşekkür ederim görüşlerinizi dikkate alacağım ama benim için tüketim çok önemli performans çok iyi degil galiba bu arabada ama tüketim çok düşük eğer benzinliyi alırsam tüp taktırmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2013, 20:03:58 »
Yeni kasa özellikle dizel kullanıcıları da yorumlarlarsa iyi olur tabi, yeni Corollanın tüketimi kağıt üzerinde daha da azalmış görünüyor ama gerçek hayatta nasıldır bilmiyorum. Bu arada performansa önem vermem pek, ama daha performanslı olmasına rağmen daha az tüketen motorlar elbette ki tercih sebebidir, ki Toyota'nın dizelinden daha performanslı olmasına rağmen daha az tüketen motorlarlar var.

Okuduğum kullanıcı yorumlarından ve cvt Corolla ile yaptığım test sürüşünden hareketle benzinli cvt corollanın dizelden motor, konfor ve sorunsuzluk olarak çok daha üstün olduğunu düşünüyorum. Rakiplerinin gerisinde kalmış dizel fazladan vereceğiniz parayı bence hak etmiyor. Eğer aynı donanım seviyesinde dizel benzinliden 5.000 TL daha ucuz olsaydı düşünülebilirdi bence :) Ya da Toyota uzun süredir söylenti halinde dolaşan 1,6 dizel motoru Corolla'ya koyabilseydi şu anki fiyatını hak edebilirdi.

Şu anda ben C segmentinde sıfır bir sedan alacak olsaydım ilk tercihim muhtemelen Corolla benzinli cvt olurdu. Dizel tercih edecek olsaydım da ilk tercihim D segmentine yaklaşan boyutu ve ekstra konfor özellikleri, daha güçlü olması, daha az tüketmesi ve tüm bunlara rağmen Corolla'dan uygun fiyatıyla dizel Skoda Octavia olurdu.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2013, 20:27:32 »
Emre bey teşekkür ederim görüşlerinizi dikkate alacağım ama benim için tüketim çok önemli performans çok iyi degil galiba bu arabada ama tüketim çok düşük eğer benzinliyi alırsam tüp taktırmayı düşünüyorum
Performans konusunda tereddütünüz olmasın. Araç oldukça atik ve güçlü.
Hız sabitleyicisinin eksikliğine, yol sesine ve M/M vites tipine alışırsanız, hiç sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2013, 20:51:51 »
Hakan Bey, yakıt tüketimi konusunda size fikir verir diye yazıyorum... Aracım manuel...

En son İzmir'den dönerken otobanda ölçtüm yakıt değerlerini... 110 km/h sabit hızla (benim ayak en kral hız sabitleyiciden iyi çalışır :dans2: ) İzmir Işıkkent gişeleri ile Aydın otoban çıkışı arasında 4,2 lt/100 km yakıt tüketti... Ölçüm akşam yapılmış olup, klima ve farlar açıktı... Bagaj boş, arabada iki yetişkin iki çocuk vardı...

İzmir'i biliyorsanız eğer, Bostanlı'da sayacı sıfırladım, sahilden Konak, Üçkuyular ve Narlıdere arasındaki yakıt tüketimi sakin kullanımda ve normal trafikte (çok fazla dur kalk yoktu, kırmızı ışık hariç...) 5,0 lt/100 km olarak gerçekleşti...

Aracım 5300 km'de... En son geçen cumartesi serviste ücretsiz check-up' a soktum... Yağ seviyesi üst çizgiye oldukça yakın bir noktada idi...

Performans konusuna gelince... Rakiplerinden önde olmasını beklemeyin ama 1.4 D4D işini gayet iyi yapar...

Trafik kuralları gereği hız sınırlarının yerleşim yeri içerisinde 50 km, şehirlerarası çift yönlü yollarda 90 km, şehirlerarası bölünmüş yollarda 110 km ve otoyollarda 120 km olduğunu hatırlatır bu kuralları göz önüne alarak iletilerinizi yazmanızı dileriz.
                    T.C.T Yönetimi
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2013, 20:55:22 »
Teşekkür ederim gerçekten yararlı bilgiler bunlar

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2013, 23:28:36 »
Çarşamba günü aldım corollayı donanım olarak gerçekten çok iyi ve yeterli yakıt tüketimini daha bilemiyorum ama performans bence yeterli m/m şanzımanın geçişlerde çok hissettirmiyor 1000 km sonra kontrole çağırdılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2013, 23:36:12 »
1000-2000km sonra yakıt düşmeye başlar. 1000km kontrolü standart toyota da. yağına suyuna vidalarına bakarlar. Kazasız belasız kullanın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2013, 00:22:29 »
Çarşamba günü aldım corollayı donanım olarak gerçekten çok iyi ve yeterli yakıt tüketimini daha bilemiyorum ama performans bence yeterli m/m şanzımanın geçişlerde çok hissettirmiyor 1000 km sonra kontrole çağırdılar

hayırlı olsun güle güle kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2013, 13:04:38 »
Hayırlı olsun aracınız hakan bey daha önceki aracınız manuel ise mmt den memnun kalırsınız ama tam otomatik bir şanjımandan indiyseniz mmt nin sizi memnun etmesi biraz zor.aracınız almışsınız şöyle olsaydı böyle olsaydı demek doğru olmaz kasanın değişmesi motorun hala1,4 olması hala mmt nin değişmemesi,hız sabitleyici olmaması bekleyenlerin tercihlerini başka yönlere kaydırdı gibi ben eski kasa dizel mmt kullanıcısı olarak yeni kasada benzinli cvt şanjımanı tercih ettim satıştaki arkadaş ta dizel kullanıcıları benzinliye döndü dizel satışlarımız epey düştü dedi yukarıda saydığım etkenlerden dolayı böyle olduğu muhakkak..
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2013, 14:41:40 »
hayırlı olsun öncelikle abimde 4 ay önce aynı model premium almıştı  suanda 2700km yapmış durumda full depo ile 880km ş.içi kullanımına sahip ort 22 ile 23 krş arası yakıyormuş

ben kullandım ama M/M şanzıman bana göre değilmiş biraz gaza fazla bassanız acaip yığılma oluyor geçişlerde özellikle 1 den 2 geçişlerde
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2013, 18:13:13 »
hayırlı olsun öncelikle abimde 4 ay önce aynı model premium almıştı  suanda 2700km yapmış durumda full depo ile 880km ş.içi kullanımına sahip ort 22 ile 23 krş arası yakıyormuş

ben kullandım ama M/M şanzıman bana göre değilmiş biraz gaza fazla bassanız acaip yığılma oluyor geçişlerde özellikle 1 den 2 geçişlerde
Tabi normal şartlarda fazla yüklenmeden kullanırsanız sorun yok benim için yakıt tüketimi daha önemli verdiginiz bilgi için teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2013, 09:48:53
Hayırlı olsun aracınız hakan bey daha önceki aracınız manuel ise mmt den memnun kalırsınız ama tam otomatik bir şanjımandan indiyseniz mmt nin sizi memnun etmesi biraz zor.aracınız almışsınız şöyle olsaydı böyle olsaydı demek doğru olmaz kasanın değişmesi motorun hala1,4 olması hala mmt nin değişmemesi,hız sabitleyici olmaması bekleyenlerin tercihlerini başka yönlere kaydırdı gibi ben eski kasa dizel mmt kullanıcısı olarak yeni kasada benzinli cvt şanjımanı tercih ettim satıştaki arkadaş ta dizel kullanıcıları benzinliye döndü dizel satışlarımız epey düştü dedi yukarıda saydığım etkenlerden dolayı böyle olduğu muhakkak..
O seçeneği çok düşündüm ama eger benzinli alsaydım hemen tüp taktiracaktim onceki aracimda tüplüydü zaten tüp taktırmak içime sinmedi