Gönderen Konu: Brc Lpg sisteminden ilk kez gelen garip bir uyarı sesi.  (Okunma sayısı 8230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Arkadaşlar corolla 1.6 elegant aracımı Mayıs 2013 de sıfır olarak aldım ve BRC lpg sistemini aldığım bayide teslim almadan önce taktırdım. Yaklaşık 9400 km de olan aracımda dün akşam bu zamana kadar olmayan bir uyarı sesi aldım. Gaz bittiğinde bip bip bip diye öten cihaz gazın bitmiş olmamasına rağmen daha hızlı bir ritimle bipbipbipbip diye öttü. bende hemen arabayı benzine aldım ve doğal olarak sustu. Daha sonra tekrar gaza aldım ve herşey normal olarak devam etti bida böyle bir ses duymadım. Bu ilginç sesi daha önce duyan varsa yorumlarını merakla bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Brc Lpg sisteminden ilk kez gelen garip bir uyarı sesi.
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2013, 15:12:40 »
Murat bey bazı sıralı lpg lerde filtre değişimi uyarı sistemi var acaba bu ses olabilirmi kullanım klavuzuna yada taktırdığınız yere sorabilirsiniz
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2013, 00:04:08 »
LPG filtrelerinin değişmesi gerektiğini bildiren ses. değişim yapıldıktan sonra peryodunu siz ayarlatabilirsiniz. yani kaç km de değişmesi gerektiğini size o uyarıyla bildirecektir. hatta eğer isterseniz iptalde ederler.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2013, 00:06:54 »
Tank içerisindeki LPG azaldığında araca ani olarak yüklenirseniz, LPG'den benzine atıyor sistem. Bazen bende de oluyor bu. Ani bir hızlanma veya üst devirlere ulaşma gibi bir durum var mıydı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2013, 01:28:14 »
gaza geçemiyor benim araçta olmuştu bir türlü gaza geçmiyordu o durumdan önce tankın yerini değiştirmiştik sorun buydu benim araçta
2004 corolla sol