Gönderen Konu: trafik ceza sorunu  (Okunma sayısı 3562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60
  • 20 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
trafik ceza sorunu
« : Kasım 20, 2013, 09:52:37 »
Merhaba arkadaşlar;
Aracımı yeni aldım ama benim adıma gözükmeyen ama plakaya kesilen ceza var ve gecikme bedeli ile 600 lira bi miktar gözüküyor benimle alakalı değil ama plakadan sildirebiliyormuyum yada başka bi yöntemi varmıdır?

Toyota Club Türkiye

trafik ceza sorunu
« : Kasım 20, 2013, 09:52:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: trafik ceza sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2013, 10:12:08 »
Merhaba arkadaşlar;
Aracımı yeni aldım ama benim adıma gözükmeyen ama plakaya kesilen ceza var ve gecikme bedeli ile 600 lira bi miktar gözüküyor benimle alakalı değil ama plakadan sildirebiliyormuyum yada başka bi yöntemi varmıdır?

eski sahibine söyleyin ödetmeye çalışın. hangi tarihte ceza kesilmiş ve siz hangi tarihte aracı aldınız??? ceza direk iptal oluyor mu bilmiyorum, biraz araştırmak lazım.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2013, 10:22:44 »
Merhaba arkadaşlar;

İsmet bey sizden önceki sahibinin borcu olsaydı devrini alamazdınız. Benim başıma da benzer bir şey geldi. Eski aracımı aldığımda aracımı şehrimin plakasına çevirdim. İnternet bankacılığında plaka ile sorgulama yaptığımda  plakaya yazılmış gecikme faiziyle birlikte 1000 TL'den fazla ceza vardı. Tarihine baktım 2010 yılının cezası. Benim aldığım araç 2011 tescil tarihliydi. Yani diyeceğim içiniz rahat olsun. O plaka eskiden başka arabada kullanılmış ve o araç ceza yemiş. Ve ödememiş. Durum bu.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2013, 10:23:44 »
Merhaba arkadaşlar;

aynı sorun pederin aldığı sıfır araçda oldu.. sürekli plakadan ceza sorgulamada görünüyor...yada size bir ceza kesildiğinde kendi adınıza olanı ödemeniz gerekiyor...ama bir sorun olmaz dediler çünkü plaka yanında isimde yazıyor... diğer isim borcu ödemeden silinmiyor oradan sürekli karşınıza çıkacak maalesef bize öyle demişlerdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2013, 11:05:18 »
Mehmet Ali Bey'in dediği doğru. Artık cezalarda şahsilik ilkesi geçerli. Cezayı ruhsat sahibi yediyse satışta çıkar. Ruhsat sahibi yemediyse ceza ona ait satışa engel olmaz ancak plakaya da işlendiği için sadece görünür. Cezayı satan kişi ödeyecek içiniz rahat olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2013, 19:10:55 »
Vergi Dairesi kayıtlarında sizin adınıza görünmüyorsa sorun yok sizin adınıza görünüyorsa ruhsat ile bağlı olduğunuz vergi dairesine gidip cezayı üzerinizden düşürebilirsiniz diye biliyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"