Gönderen Konu: Avensis Elegant mı Elegant Extra mı ?  (Okunma sayısı 17155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Avensis Elegant mı Elegant Extra mı ?
« : Kasım 18, 2013, 22:18:10 »
Bir Avensis manyağından tekrar merhaba :) Yolda ne zaman bir Avensis görsem içimdeki o canavar tekrar harekete geçiyor..''Avensis al Avensis al'' diye :) Ama iş paraya ve daha da önemlisi eşimin OK demesinde bitiyor..
Neyse,derin mevzulara girmeden konuya gelelim..Elegant ve Elegant Extra arasında 6000 tl 'lik bir fark var..Sizce bu farkı vermeye değer mi ? Yoksa Elegant alıp ileride Navitech double din takıp koltuk kumaşlarını da kafaya takmamak mı lazım ?
Son olarak da Avensis'de uzun süredir bir indirim yok,sanıım mevcut kampanya ile ilgili..Gerçi ben alana kadar ( 2014 yazında ) daha neler değişir neler..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Avensis Elegant mı Elegant Extra mı ?
« : Kasım 18, 2013, 22:18:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Elegant mı Elegant Extra mı ?
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2013, 22:43:54 »
Bir Avensis manyağından tekrar merhaba :) Yolda ne zaman bir Avensis görsem içimdeki o canavar tekrar harekete geçiyor..''Avensis al Avensis al'' diye :) Ama iş paraya ve daha da önemlisi eşimin OK demesinde bitiyor..
Neyse,derin mevzulara girmeden konuya gelelim..Elegant ve Elegant Extra arasında 6000 tl 'lik bir fark var..Sizce bu farkı vermeye değer mi ? Yoksa Elegant alıp ileride Navitech double din takıp koltuk kumaşlarını da kafaya takmamak mı lazım ?
Son olarak da Avensis'de uzun süredir bir indirim yok,sanıım mevcut kampanya ile ilgili..Gerçi ben alana kadar ( 2014 yazında ) daha neler değişir neler..
Elegantı önermem ben şahsen. Çünkü elegant extradaki birçok özellik yok ve sonradan yaptırmak istesenizde olmuyor. mesela bahsettiğiniz touch ekranı bile 2000 lira civarındaydı en son. Ayrıca extrada kapıda güneşikler varken diğerinde yok. Bence bu durumda güzel bir seçenek, sonradan yapılanlarda kullanışlılık bu kadar yüksek değil. Bence en önemliside premium ve extrada 17 inç jant varken elegantta 16 inç var. Yani yol tutuşu açısından biraz daha zayıf kalma ihtimali yüksek. Tabi bu durumun birde artısı var 16 inç ebatı 250 lira iken 17 inç ebatı 420 lira civarında lastik adeti olarak.

Özetle, eğer uzun süre binerim derseniz kesinlikle extra derim. 6 senede garanti yaparsınız, satarkende bunun artısı olur. Ancak birde benim düştüğüm çelişki vardı mesela. Ben uzun senede 20-25000 km yapıyorum ve ne dizele nede LPG ye sıcak bakmıyorum. Bu şekilde olunca avensisin yakıtı biraz fazla gelebiliyor. Kasasınında değişme durumunu düşününce yaklaşık elegant extra fiyatına corolla premium düşünebilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2013, 23:03:08 »

Bahadır abi bende avensisi hazır sattım sayılır gidip 2 tane alsak filo indirimiyle corolla parasına alırmıyız?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2013, 23:06:20 »
Bahadır abi bende avensisi hazır sattım sayılır gidip 2 tane alsak filo indirimiyle corolla parasına alırmıyız?

sanırım iki araç filoya girmiyor.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2013, 01:23:44 »
Elegantı önermem ben şahsen. Çünkü elegant extradaki birçok özellik yok ve sonradan yaptırmak istesenizde olmuyor. mesela bahsettiğiniz touch ekranı bile 2000 lira civarındaydı en son. Ayrıca extrada kapıda güneşikler varken diğerinde yok. Bence bu durumda güzel bir seçenek, sonradan yapılanlarda kullanışlılık bu kadar yüksek değil. Bence en önemliside premium ve extrada 17 inç jant varken elegantta 16 inç var. Yani yol tutuşu açısından biraz daha zayıf kalma ihtimali yüksek. Tabi bu durumun birde artısı var 16 inç ebatı 250 lira iken 17 inç ebatı 420 lira civarında lastik adeti olarak.

Özetle, eğer uzun süre binerim derseniz kesinlikle extra derim. 6 senede garanti yaparsınız, satarkende bunun artısı olur. Ancak birde benim düştüğüm çelişki vardı mesela. Ben uzun senede 20-25000 km yapıyorum ve ne dizele nede LPG ye sıcak bakmıyorum. Bu şekilde olunca avensisin yakıtı biraz fazla gelebiliyor. Kasasınında değişme durumunu düşününce yaklaşık elegant extra fiyatına corolla premium düşünebilirsiniz.

Bu 16" jant olayı çok garibime gitti. 2009 Avensis sahibiyim aracı aldığımda kapının alt kısımlarında krom aksesuarlar (kapı dışında) kapı içlerinde avensis logolu kapı eşikleri 17" jant gibi özellikler var (aracım elegant). Normalde bunlarında olmaması gerekiyor değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2013, 20:38:44 »

3. ben olabilirim :D
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2013, 06:41:47 »
valla aslına bakarsanız araba araştırmaktan bıktım..3 yıl oldu hala alamadım bir araba malesef :) artık gerçekten uzmanlaştım bu piyasada..ama sıfır alamasam da ikinci el düşük km'de bir avensis yeni kasa şu anda birinci sırada benim için..LPG uyumu,genişlik,ferahlık,büyük bagaj,sağlamlık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2013, 08:58:20 »
Siz Avensis alana kadar araç kasa değiştirecek.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2013, 14:30:33 »
4 filodan sayılırsa bende babamı ikna ederim madem passat olmuyor avensise tav olalım indirimle alırız hatta bir kaç birşeylede biraz daha indirim yaptırırız :D

Bende elegant extra derim. Ertan abinin saydığı özellikler bir yana elegantın ve elegant extranın içine oturunca ciddi bir dünya farkı oluyor extra candır :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2013, 15:20:33 »
Passat'ta kullanmış biri olarak,Passat'tan avensise tav olunmaz diye düşünüyorum.Bunu tartışma konusu yapmayalım ama, Avensis Passat'tan daha iyi bir araba.Ama adı işte Wolksvagen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2013, 15:22:56 »
aradakı para farkını benden istemezsen extra olanı al :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2013, 19:27:16 »
Siz Avensis alana kadar araç kasa değiştirecek.

zaten aslında ben önceki kasaya niyetlenmiştim..alana kadar kasa değişti..inşallah diğer kasayı görmeden alabiliim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2013, 20:11:59 »
zaten aslında ben önceki kasaya niyetlenmiştim..alana kadar kasa değişti..inşallah diğer kasayı görmeden alabiliim :)

Bu kadar beklemişken bence diğer kasayı görün sonra isterseniz şimdiki kasayı alırsınız yada diğerini
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2013, 06:31:58 »
diğer kasa ne zaman çıkacak..ben rastlamadım avensisin yeni kasasına internette falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2013, 07:37:33 »
Konu Avensis ise kesinlikle Elegant Extra alınır. İkisinin içlerine de otur ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın. 6000 liralık farkı kesinlikle hissettiriyor. Yakıt, yol tutuş ve prestij açısından mükemmel bir araç, kesinlikle tavsiye ederim. Yeni kasa için geçen sene aracı alırken yaptığım araştırmada TR ye en erken 2015 Mayıs-Haziran gelebileceğini söylemişti ALJ, ancak değişen bir durum var mı şu anda bilmiyorum.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 22, 2013, 09:04:24 »
Bende alma aşamasında çok araştırmıştım.2015 mayıs veya haziranda gelir demişlerdi.(Ankara ALJ) zaten 2014'te değişecek olsaydı internete sızardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 22, 2013, 09:13:04 »
Motor hariç her yönüyle elegant extra fiyatının karşılığını kat kat veren bir araçtır. Motor ise alt devirlerde cansız diyebilirm. Ara hızlanmaları vasatın altında. Rampa çıkarken ise birkaç vites düşürmeniz gerekiyor. 132 beygir devrini alınca hakkını veriyor ancak tork zayıflığı nedeniyle bazen can sıkıyordu.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2013, 09:13:48
Birde; dizel avensisin geleceğini duydum. Torku sağlam olursa o araç tadından yenmez :D
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2013, 09:50:13 »
Motor hariç her yönüyle elegant extra fiyatının karşılığını kat kat veren bir araçtır. Motor ise alt devirlerde cansız diyebilirm. Ara hızlanmaları vasatın altında. Rampa çıkarken ise birkaç vites düşürmeniz gerekiyor. 132 beygir devrini alınca hakkını veriyor ancak tork zayıflığı nedeniyle bazen can sıkıyordu.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2013, 09:13:48
Birde; dizel avensisin geleceğini duydum. Torku sağlam olursa o araç tadından yenmez :D

1.6 dizel corolla auris avensise gelmiyor sadece versoya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 22, 2013, 10:15:01 »
2012 mod 28000 km de avensis var arkasimda satilik  beyaz :)
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 22, 2013, 10:34:50 »
1.6 dizel corolla auris avensise gelmiyor sadece versoya.

Bayinin arkadaşa verdiği bilgiyi paylaştım. Doğru yanlış bilmiyorum tabi.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance