0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
S P R C H R G R RRRRRRRNOKTALARI SEN TAMAMLA
Ama o zaman neden egzos subapları yanıyor, demek ki egzos zamanına yanma sarkıyor. Fakat ateşleme avansı benzinin daha öncesinde ve lpg benzine göre daha kısa sürede yanıyor aşağıdaki grafiğe göre. Yoksa lpg benzin map ayarına göre daha erken sürede yanıyor ve bu da silindir içi sıcaklığın yükselmesine neden olduğu için mi subapların yanmasına sebep oluyor. Aklımda deli sorular.
@Mutlu Tekir (30216) grafikte dikey neyi gösteriyor.
Ateşleme ajansının piston üst ölü noktasından kaç derece erken olması gerektiğini.
Yüksek devirde lpg benzine göre zayıf mı kalıyor Mutlu,doğru mu anlamışım
Tam tersine,Yanma/patlama hızı daha fazla oldugu için ateşlemeyi çok erkene çekmiyor.
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama şunu sormam gerek: Eğer LPG de ateşleme avansı yüksek devirlerde de erken olsa idi subaplar daha mı kolay yanardı?
Az önce torkmetre ile biyel kolu keplerini sıktım,Kutsal kitap;20Nm + 90° diyor.Bu işlemin sonucunda üşenmedim kaç tork çıkacak diye kontrol ettim.42/44 Nm arası tork çıktı.Peki niçin direkt 43 demiyorda, 20 Nm + 90° diyor fikri olan var mı?@Ufuk Sönmez (16363) ?
Büyük materyali çoklu vidalama ile sabitlerken himojenik sıkım çok önemlidir.Bu nedenlede zaten ben hiç bir zaman yazan torku direkt vermem.20 mi yaziyor,Hiç üşenmem,Hepsini 5Hepsini 10 15Ve 20Gerçi 20 nm dusuk bir tork, yuksek torklarda daha onemli oluyor homojenik sıkım.
Mesleğimizi elimizden mi alacaksın ?