Gönderen Konu: Ses Sistemi İçin Yardım İsteyeceğim Arkadaşlar...  (Okunma sayısı 2623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Arkadaşlar merhabalar...

Avensis aracımın tüm müzik sistemi orijinal durumda şu anda. Artık yenilemenin zamanı geldi ama ses sistemleri işinde profosyonel olmadığımdan dolayı sizlere biraz fikir danışayım dedim.

Kuracağım ses sistemi 4 hoparlör + 1 sub olacak ama bunların hiçbiri dışarıya müzik dinletmek için olmayacak. Sadece araç içinde kaliteli bass ve kaliteli ses almalıyım. Bunun için düşündüklerim şöyle

Öncelikle orjinal cd changer'ım var ve dolayısıyla ana ünitemi değiştirmiyorum.

Kapılarıma 16 cm hoparlör takabiliyorum. Toplam 2 takım alacağım. Her bir takım için bütçem 100 YTL. İdare edeceğini düşünerek daha önce corollama aldığım ve memnun kaldığım hoparlörler olan şunları düşünüyorum; pioneer ts-g1749 (35w rms orjinal teybi yormaz ve aralığı 25-30.000hz iyi gibi)

http://www.hemalhemsat.com/Shop/Auctions/AuctionDetails.aspx?AuctionId=1629224

Siz bu konuya ne dersiniz? Bu fiyata daha iyi verim alabileceğim bir ürün tavsiyeniz var mı?

Aslında mid takımı da alabilirim ama mid takımı amfisiz performans vermeyeceği için hiç yanaşmadım. O kadar fazlasına gerek yok diye de düşünüyorum aile arabası olarak kullandığımız için :)

Bas olarak yapacağım seçimde kafama takılan bir konu var. Aşağıda resimleri olan amfiyi, birisi bana hediye etti. Daha önce 1000w jbl ile kullandık idare ediyor dedi. bende amfi masrafına girmeden bir bassla bu olayı da çözmek istiyorum. bu amfi kaç rms verir bilmiyorum (bu kısım kazınmak suretiyle silinmiş). Belki ürünü tanıyan arkadaşlarım olabilir. Kabinli, portlu, 1000w jbl bass'ı 120 YTL'ye alabiliyorum. Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...

İşte amfi:

99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses Sistemi İçin Yardım İsteyeceğim Arkadaşlar...
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2008, 17:20:06 »
Edison 2 kanal anfi, o alacağın bas için zaten bundan güçlüsü gerekmez, çünkü bas 250W RMS güç kaldırabiliyor. Bu da tahminimce köprülü 150-200 arası veriyordur.

arkalarda subwoofer dışı hoparlöre karşıyım, bu yüzden bence tek takım ama daha kaliteli ve coaksiyel yerine komponent hoparlör al ve ön kapılara tak, ancak anfisiz pek de fark etmeyecektir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2008, 16:45:39 »
2003 sd terrada tweeter varmı valla bana yok gibi geliyor çok bet bir sesi var arabamın, hariçten takacak olursak nereye ve nasıl nerden hat çekerek yapabiliriz, şimdiden teşekkürler..
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2008, 17:12:13 »
terralarda yok galiba, sol'larda olabilir, ancak pek işe yarayan türden değil, çünkü crossover filtresiz

kapılara takabilirsin,
aynanın oraya takabilirsin,
ön cam köşelerindeki sütuna takabilirsin

yeter ki kendine doğru çevirebilesin.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2008, 17:40:23 »
Arkadaşım hattı nerden çekecez teyipin arkasındanmı yoksa kapıların menteşelerinin ordan geçen haporlör kablolarındanmı ben bu işi bilmiyorum kusura bakmayın yani teknik terimleri.Benim için önemli olan normal bir ses inanın bu arabada müzik dinlemekten soğuyorum ya..
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2008, 17:54:13 »
neredeyse her araba öyle,

filtre dediğim kutu gibi birşeydir, şu adrese girin:
http://www.sonicelectronix.com/item_10489_DLS+Ultimate+UP6.html

ve "View larger and other pictures" linkine tıklayın

şeffaf kapaklı kutu filtredir.

Bu filtrenin tek girişi ve iki çıkışı vardır, biri "woofer" dediğimiz 13 veya 16cm olan hoparlöre gider, diğeri de tweeterlara. İşi ise hoparlörlerin desteklediği frekansları ayırmaktır.

Yani yapmanız gereken böyle bir takım almak. Filtresiz tweeter bağlarsanız hem iyi randıman alamazsınız hem de kısa zamanda bozulur.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2008, 18:00:22 »
teşekkürler yardımcı olduğunuz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2008, 02:33:39 »
Edison 2 kanal anfi, o alacağın bas için zaten bundan güçlüsü gerekmez, çünkü bas 250W RMS güç kaldırabiliyor. Bu da tahminimce köprülü 150-200 arası veriyordur.

arkalarda subwoofer dışı hoparlöre karşıyım, bu yüzden bence tek takım ama daha kaliteli ve coaksiyel yerine komponent hoparlör al ve ön kapılara tak, ancak anfisiz pek de fark etmeyecektir.

ama aracım sedan ve hoparlör kapılarda. sol arka ve sağ ön hoparlörlerim patlak. bir de bunlar tek yollu hoparlör o yüzden tiz açısından çok zayıflar. bass işini askıya aldım biraz. dediğiniz gibi amfi ile çözüm üretmek lazım...

şimdi asıl merak ettiğim konu, kullanmaktan gayet memnun olduğum 6'lı cd changerımı çalıştıran ana ünitemin sınırlı rms değerlerinde en iyi verimi hangi coaxial takımdan sağlarım...
tahiminmce en fazla 40w rms'e sahip bir takımı kaldırır ana ünitem... sony'nin ürünlerinde crossover olmayan bası ve tizi ayrı 2 yollu hoparlöre rastladım. acaba böyle bir şey daha mı mantıklı özelliklr ön kapılar için. ya da tavsiye edebileceğiniz bir hoparlör seti var mı?
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2008, 10:36:14 »
başka bir konuda daha yazmıştım, pioneer'ın 40w RMS komponent takımı var, hepsiburada.com'da da vardı galiba, teypten besleme ile yeterli olacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2008, 00:06:47 »
başka bir konuda daha yazmıştım, pioneer'ın 40w RMS komponent takımı var, hepsiburada.com'da da vardı galiba, teypten besleme ile yeterli olacaktır.

teşekkürler. iyi bir tavsiye..
99 / T22 / 2.0 / SOL