Gönderen Konu: Toyota Corolla Ae101 Kristal Ön Far Değişimi  (Okunma sayısı 12878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Ae101 Kristal Ön Far Değişimi
« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2013, 09:22:45 »
Yan farın devamında zaten 94 üstünde sinyaller yok :) . Sizin araç 93-94 model mi ?. Bence sorun olmayacaktır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2013, 09:22:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 27, 2013, 14:59:47 »
Yan farın devamında zaten 94 üstünde sinyaller yok :) . Sizin araç 93-94 model mi ?. Bence sorun olmayacaktır.
Benim araç 93 model montajda sıkıntı olmaz benim için ama demek istediğim hem park hem sinyal özelliği olmadığı için sade sinyal özelliği olacağından parklar devre dışı kalır oda sıkıntı yaratır gece bi yere kısa süreliğine park edemezsiniz mecbur farlar açık kalacak muayene zamanıda mecbur eski lambaları takmak gerekir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2013, 15:11:43 »
:) çamurluklarda sinyal yoktu evet şimdi hatırladım :) . Aslında tek ampüle hem park hemde sinyal yapılabilir . İsterseniz amerikan park modülü alırsınız yada bir elektrikciye giderseniz oda yapar :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 27, 2013, 16:46:20 »
:) çamurluklarda sinyal yoktu evet şimdi hatırladım :) . Aslında tek ampüle hem park hemde sinyal yapılabilir . İsterseniz amerikan park modülü alırsınız yada bir elektrikciye giderseniz oda yapar :).
:) teşekkürler ben elektrikten anlıyorum ön farları ve parkları kendim değiştirdim sol far yanındaki sinyal yanmıyor diye komple park sinyal değiştirdim yeni aldığımda sinyal yanmıyordu meğer kabloda kırık varmış bende tampon sinyaline gelen kablo ucundan parka bi kablo çektim sorun halloldu aklıma yeni bi fikir getirdi bu dediğin tampon sinyaline iki flamanlı 21/5 watt olan ampul takayım diyorum hem park hem sinyal yanar ikili bi duy ve park uçlarını tampon sinyaline bağlamak 5 watt ucu parklara 21 watt ucuda sinyale işlem tamam yada far yanı  şeffaf köşe sinyale park ampulü monte etmek ufak bi delik açarak duyla park ampulunu monte etmek hele bi elime geçsin ona göre bi çözüm bulurum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 27, 2013, 17:18:07 »
:) Kesinlikle olacaktır. İkili duy kullanmanız sağlıklı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 14, 2015, 19:03:02 »
farlar güzel olmuş. bende kaza yaptım. farlar değişti. hiç içime sinmedi. bir mercek mi koysam diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2015, 19:28:46 »
Farları 1 ay önce değiştirdim. Depo marka aldım. İnsanın içine sinmiyor. Orjinal gibi aydınlatmıyor. Ampul aynı ampül. Böyle olacağını bilsem çıkma istedirdim.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2015, 19:45:54 »
Farları 1 ay önce değiştirdim. Depo marka aldım. İnsanın içine sinmiyor. Orjinal gibi aydınlatmıyor. Ampul aynı ampül. Böyle olacağını bilsem çıkma istedirdim.

aynen Barış , çok canım sıkkın. üstelik philips far aldım. güya daha iyi olacaktı. rezil oldu araba. hiç içime sinmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2015, 20:15:44 »
Anıl çok geçmiş olsun. Enkaz gibi duruyor. Topladın mı yoksa böyle duruyor mu? İnsanı çok yoruyor Anıl. Bekle ustaların iş yapmasını.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 14, 2015, 20:22:07 »
Anıl çok geçmiş olsun. Enkaz gibi duruyor. Topladın mı yoksa böyle duruyor mu? İnsanı çok yoruyor Anıl. Bekle ustaların iş yapmasını.

arabayı yürüttüm ama ne far ne panjur ne çamurluk.. hiçbiri içime sinmedi. üzerinde toyota yazan malzemeyi atmak çok kötüymüş. araba 91 den beridir kazasızdı.
henüz tam toplayamadı. işleri olduğu için arabayı sanayiden çıkarttım. şuan beyaz boyası yapıldı. malzemeler ince ayarlanmadı. şasede oynama yok ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak :)

farlara gelince.. eski farlardan şikayetim yoktu. benim usta bir şahin aldı. farlarını değiştirecek. şahinden mercek çıktı. çok kafam bozulursa alırım elime farı , içine mercekleri yerleştiririm. nasılsa öyle veya böyle o parçalar gidecek. ya çatlar ya güneşten sararır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2015, 21:20:13 »
farlar güzel olmuş. bende kaza yaptım. farlar değişti. hiç içime sinmedi. bir mercek mi koysam diye düşünüyorum..
Anıl  hocam çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 14, 2015, 23:15:59 »
Anıl  hocam çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun
sağolun teşekkür ederim , cana bir şey olmadı. okadar dikkat ederim ama bu sefer kırmızıda bir arabanın geçeceğini tahmin etmemiştim. unutmuşum burası Türkiye. bir genç telefonla konuşurken kırmızı ışıkta geçeceğini düşünemedim. suç benim ki ışıklara harfiyen uyuyorum. millet kırmızı sarı demez geçer. ben yol benim diye geçtim. hata etmişim. meğer ışığın rengi önemli değilmiş. herkes gibi polis ve kamera olan yerlerde ben de artık ışığı beklerim. kimse yoksa trafiğe bak geç .
çünkü kırmızı ışıkta durana enayi gözüyle bakan bir memleket olduk çıktık. benide bozdular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 15, 2015, 09:00:29 »
sağolun teşekkür ederim , cana bir şey olmadı. okadar dikkat ederim ama bu sefer kırmızıda bir arabanın geçeceğini tahmin etmemiştim. unutmuşum burası Türkiye. bir genç telefonla konuşurken kırmızı ışıkta geçeceğini düşünemedim. suç benim ki ışıklara harfiyen uyuyorum. millet kırmızı sarı demez geçer. ben yol benim diye geçtim. hata etmişim. meğer ışığın rengi önemli değilmiş. herkes gibi polis ve kamera olan yerlerde ben de artık ışığı beklerim. kimse yoksa trafiğe bak geç .
çünkü kırmızı ışıkta durana enayi gözüyle bakan bir memleket olduk çıktık. benide bozdular.
Acı ama gerçek millet olarak nereye gittiğimiz belli değil. Ben ışıkta dururken arkadan gelen kamyonet duramadı çarptı. 3 kişi indi adam plakaya baktı hemşerim kusura ckma yolamı gidiyordun?. Dedim abi bura nereye benziyor. Ben ışıkta duracağını tahmin etmedim diyordu bende durmayanları tv.degörüyok tamda aracın lazım olduğu zaman olmasa iyiydi dedim.Millet ışığı sokak aydınlatması niyetine konuldu zannediyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2015, 09:05:04
Bende depo marka aldım. Eski ampullerin taktım markası hiç duymadığım bişeydi. Ayarladım çok güzeldi. Sağ taraf patladı Bosch marka ile değiştirdim sol ve sağın hiç alakası yok gibi sağ ışığı dağıtıyor. Sol farda 2 kez taş sıçramasından kırıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 16, 2015, 08:59:39 »
Anıl abi çok geçmiş olsun çok üzüldüm arabana:(. Allah'ım daha büyüklerinden korusun inşallah.

Mercek takmayı düşünüyorsan şeffaf cam bulman gerekli buzlu camlarda mercek tam anlamıyla iş görmez.

Orjinal far olmadıktan sonra hiç bir yan ürün güzel göstermiyor :(.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 16, 2015, 09:47:11 »
Çok geçmiş olsun.. Allah beterlerinden korusun..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 17, 2015, 10:45:13 »
Teşekkür ederim arkadaşlar , hepimize kazasız belasız günler dilerim.

madem buzlu cam ile lens olmuyor bende vazgeçerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 18, 2015, 13:02:27 »
Şeffaf farlar satılıyor çifti 160 TL di malum sitede :).