Gönderen Konu: Bu kadar ses normal mi?  (Okunma sayısı 1772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu kadar ses normal mi?
« : Kasım 15, 2013, 22:36:33 »
Arkadaşlar 91 corollam vardı kapı fitilleri filan sıkıntılıydı, uzun yolda inanılmaz derecede ses alıyordu içeriye. Değiştirmek nasip oldu 96 corolla aldım her şeyinden memnunum fakat bugün uzun yola çıktım devrin çok çabuk yükselmesi ve özellikle 4000 devirden sonra motorun sesi sanki çok değişiyor ne bileyim bu performans egzozları filan taktırıyorlar ya ona benzer bir ses çıkıyor. Yol müsait olunca deneme amaçlı 200 e kadar yüklendim gider mi diye gidiyor bana mısın demiyor. fakat özellikle 140 la filan sizin araçlarda da motor sesi artıyor mu kafam biraz buna takıldı.

Toyota Club Türkiye

Bu kadar ses normal mi?
« : Kasım 15, 2013, 22:36:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu kadar ses normal mi?
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2013, 23:13:37 »
2013 auris var bende ondada 140 lardan sonra artıyor motor sesi...
ustalar daha iyisini bilir ama zaten devir 3000 üstüne çıktımı motor başlıyor ses yapmaya geliyorum çekilin diyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 177000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2013, 22:36:26 »
senin duyduğun motor sesi bana çok normal geliyor efsanelerin beygirleri resmen deliriyor ve kişniyor ve olağanüstü güçlü motor sesi veriyor bence bu mükemmel ama sakin kullanımda yani örneğin 5. vites 110 km hızla gittiğinde araçta çıt ses yok buda süper birşey benim açımdan
herkez özeniyo kimse çözemiyo -ince 95-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2013, 22:39:57 »
Belli bir km hızdan sonra bütün araçlarda ses artar.  Yeni aurisler bence ses konusunda oldukça başarılı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2013, 22:41:15 »
senin duyduğun motor sesi bana çok normal geliyor efsanelerin beygirleri resmen deliriyor ve kişniyor ve olağanüstü güçlü motor sesi veriyor bence bu mükemmel ama sakin kullanımda yani örneğin 5. vites 110 km hızla gittiğinde araçta çıt ses yok buda süper birşey benim açımdan

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2013, 23:03:55 »
lanet japonlar, aynı sınıftaki almanlar gibi araba üretmiyorlar c sınıfında bi bora, jetta, octavia da o motor seslerini duymuyorsunuz ama honda toyotada bu var malesef...
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2013, 23:14:55 »
Niye lanet okuyorsunuz? etrafımda golf ve jetta kullananlar var ses konusunda o kadar da memnun değiller. Ben 8 yıl polo kullandım. Küçük bir traktör kullanıyordum sanki.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2013, 08:21:49 »
Niye lanet okuyorsunuz? etrafımda golf ve jetta kullananlar var ses konusunda o kadar da memnun değiller. Ben 8 yıl polo kullandım. Küçük bir traktör kullanıyordum sanki.

aynı sınıftan bahsettim. polo dediğiniz araç bir mizcra yada yaris e denk gelir. onlardan yüksek hız beklenemez zaten.

benim söylemek istedeiğim 100-140 aralığındaki süratler. ve benim zaman içinde denediğim (toledo, jetta, bora hatta accent era) bu süratlerde bu kadar ses almıyor. uzun yol konforu düşük bundan bahsediyorum.
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2013, 10:18:07 »
Japonlar motor sesi duymadıkları arabaya araba demiyorlar :D Honda,toyota ve mazda da bizzat gördüm ve bu sonuca vardım. :) Motor sesi kulağa değecek,hissedeceksin.:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2013, 10:34:18 »
Arkadaşlar 91 corollam vardı kapı fitilleri filan sıkıntılıydı, uzun yolda inanılmaz derecede ses alıyordu içeriye. Değiştirmek nasip oldu 96 corolla aldım her şeyinden memnunum fakat bugün uzun yola çıktım devrin çok çabuk yükselmesi ve özellikle 4000 devirden sonra motorun sesi sanki çok değişiyor ne bileyim bu performans egzozları filan taktırıyorlar ya ona benzer bir ses çıkıyor. Yol müsait olunca deneme amaçlı 200 e kadar yüklendim gider mi diye gidiyor bana mısın demiyor. fakat özellikle 140 la filan sizin araçlarda da motor sesi artıyor mu kafam biraz buna takıldı.

Bahsettiğiniz motor gürültüsü değil de yol gürültüsü sanırım.
2004 model corolla aracımı aldığımda bütün özellikleri çok iyiydi.
İlk defa uzun yola çıktım.
Aman allahım. O ne uğultu.
Sonunda kulaklarımı dinlensin diye mola vermiştim.

Bu olay üstüne internette kısa bir araştırma yaptım.
Malesef her yerde "Japon otomobillerinin kronik problemi" diye geçiyor.

Ama son zamanlarda Volkswagen kullanıcılarının da yol gürültüsünden şikayet ettiğini duydum.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2013, 22:53:09 »
Bahsettiğim yol gürültüsü değil kesinlikle belki kışlık lastiklerin sese biraz etkisi vardır ama bariz motorun sesinde değişme oluyor sanki performans egzoz var arabada ama arkadaşların dediği gibi bu aracın özelliği imiş bu ses ,alıştım artık. Birde yüksek hızda maalesef rüzgarın sesi de  içeri giriyor kapı fitillerim çok eski değil ama değiştirince bu problem ortadan kalkar diye umuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2013, 14:35:07 »
Tipik Toyota karakteristiği normalde efsanenin üst devirler çok tatlı sesi çıkar ama malum hem km hem de lpg de kullanımdan dolayı motor da aşınma olmuştur artık bu tip sesler normal .Ben benim efsaneyi 222 binde satttıgımda oda aynı şekilde 4 den sonra kükrüyordu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2013, 14:49:38 »
Ben özellikle eski kasa toyotalarda bu sesin standart olduğunu duymuştum.Özellikle vites geçişlerinde devri biraz yüksek tuttunmu (benzinde)benim canavarın sesini dinlemeye doyamıyorum :)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.