Gönderen Konu: far temizliği  (Okunma sayısı 2415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
far temizliği
« : Kasım 15, 2013, 19:37:39 »
2004 model avensisin farları net göstermiyor . sanırım merceklerin yansıtıcılarının değiştirilmesi gerekiyormuş. maslak veya buraya yakın bir yerde far temizliği yaptıran var mı ?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Toyota Club Türkiye

far temizliği
« : Kasım 15, 2013, 19:37:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı Günler
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: far temizliği
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2013, 21:47:15 »
2004 model avensisin farları net göstermiyor . sanırım merceklerin yansıtıcılarının değiştirilmesi gerekiyormuş. maslak veya buraya yakın bir yerde far temizliği yaptıran var mı ?

Bahçelievlerde Var Yakınsa Size http://www.otofarmerkezi.com  Burdan Detaylara Bakabilirsiniz Yer Sahibi Dayım Olur İsmimi Verirseniz Ücret Konusunda Bişeyler Yapar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2013, 21:55:08 »
T25 kasa 2003-2008 arası modellere uyacak yan sanayi az kullanılmış depo marka far ile çözüme kavuşturabilirsiniz. Temizlik için vereceğiniz paraya bu farlardan edinebilirsiniz.
Piyasadan alabileceğiniz normal 8000k zenon ile denemenizi yavsiye ederim..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2013, 17:52:18 »
Herkese merhaba arkadaşlar, yeni başlık açmak istemedim kusura bakmayın.   Far temizliği yapma ya da yaptırma zamanım gelmiş mi acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2013, 17:53:18 »
Evet baya kötü olmuş.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2013, 18:04:56 »
Evet kötü olmuş aslında kendinde yapabilrsin malzemeler ( 1500-1800-2000-2500 lük kum zımpara + ince pasta + meguars far cilası + kâğıt bant +fiber bez ).Bu malzemelerin sana maliyeti 50 tl yi geçmez uygulaması da hayli kolay .Ve sende bir defa uygularsan en az bu malzemeler sana 3-4 yıl çok rahat yeter dışarda sanayide 50-100 tl bazıyerler 200 tl gibi rakamlar istiyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2013, 18:34:22 »
Abi sanki far camının fiberide kılcal çatlaklıklar var gibi duruyor. Tabi canlı görmeden birşey diyemem.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2013, 20:25:26 »
bence sorunn yok ama siz bilirsiniz. Asıl temizleme gerektiren durum ; far camı tamamen güneşten sararıp solduğunda yapılır bence. Bu far tamamen şahsi düşüncenizden dolayı temizleme gerektirir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2013, 01:13:15 »
benim tek far baya sararmıştı ben sürekli cilalaya cilalaya baya açtım deneyin derim yılmadan
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2013, 01:20:34 »
Ciddi anlamda güzel bir far temizliğine ihtiyacı var farların. Ancak bu işlem yapılırken koruyucu kısım alındığından eğer uygulanan cila kaliteli olmaz ise kısa süre sonra daha kötü oluyor. Yaptırırken buna dikkat etmek lazım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2013, 02:07:46 »
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Bugün işyerinden çıkıp fotoğrafları cep telefonundan foruma yükledikten sonra bir arkadaş geldi, tanımıyorum tabi ama "hayırdır,fotoğraf çekiyodun , sıkıntı mı var !  :nija: " dedi,  Ben de "kendime sıfırdan araba topluyorum da , farlar da güzelmiş  ,  ustama göndericem  uyuyorsa  el at söküverelim  kardeş 2 dk da kimse gelmeden " dedim !  "NEEEEEEYYYYYY,,,,LLAAAANNNN " diye bir ses-bir gürleme  :D , "Şaka şaka desek de kimlik + ruhsat sordu vatandaş.  " Helal olsun sana arkadaşım " dedim  :alkis: Genelde Görmedim-Duymadım-Bilmiyorum durumunda insanlar çok olduğu için , şaşırdım. Neyse güldük gülüştük , tatlı bir anı oldu akşam akşam  :D

Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim arkadaşlarım. Şimdi sizlere cevap vermeye çalışacağım.

@ İlke : Farlarda çatlak yok çok şükür , en azından olmadığını tahmin ediyorum ve görüyorum ama ben çok anlamadığım için içten varsa ve bilmiyorsam da idda edemem , yalnız çok çizik var .

@Alper Sınav : Rahatsız olmaya başladım , gözüm takılıyordu benim de.

@Yücel Aydoğan : Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , araştıracağım ama sonrasında kaplama falan yapılması gerektiğini  falan okumuştum , onu nasıl yaparım bilmiyorum. Dışarda oldukça pahalı olacaksa ve kolay bir işlemse kendim yapmayı veya denemeyi tercih ederim ben de.

@Kerem Karip : Dediğiniz gibi çok kötü gelmiyor bazen gözüme ama gündüz bakınca hele güneşli hava , aklım da gözüm de orda kalıyor , çok doğru  bir tesbit yaptınız.

@Seçkin Ünlüsoy : Deneyeceğim artık ama önce tavsiyeler ve araştırmalarla bir yol çizmem gerekli benim de tıpkı sizin gibi.

@Ertan Kara : Bununla ilgili kendimde "yok ya dursun - lazım yav" gidiş-gelişlerimin sonunu getirip noktayı koydunuz  :) Evet bu konuda forumda sık sık uyaran arkadaşlarımızın mesajını gördükçe gözüm de korkmuyor değil.

Bu konuda araştırma yapacağım ama deneyimli ve bilgili bütün arkadaşlarımızın yorumlarını ve yorumlarının-yardımlarının devamını rica ediyorum. Az buçuk yukarda olası yorumlara ve sıkıntı-ihtiyaç durumuna deyinmeye çalıştım.   

Tekrar tekrar teşekkür ederim arkadaşlar , "Abi,Bey,Kardeşim" gibi hitapları toplu yazmamdan dolayı kullanamadım kusura bakmayınız ve yanlış anlamayınız lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2013, 21:49:49 »
Evet temizlik ve parlatma vakti gelmiş.

Kendiniz yapacaksanız kalından inceye sulu zımpara yapılabilir.  En ince zımparadan sonra meguiars plastx veya benzer bir polishle son kat parlatma yapılabilir.  Ardından wax ile korumaya alırsınız.

Eğer makina yoksa elle zor olur polisaj kısmı.

Farda gördüğünüz o çiziklerin derin olanları çok fazla gitmeyecek, ama görünürlüğü azalacaktır. Hafif çizikler zımpara ve polisaj sonrası kaybolacaktır.

Bir de o çizik olarak gördüklerinizin bir kısmı çizik değil,  polikarbonat malzemede zamanla oluşan kılcal çatlaklardır. Bunlar gitmeyecek maalesef, onlarla yaşamaya devam edeceksiniz.

Ama yine de moralinizi bozmayın, iyi bir uygulamayla büyük oranda düzelme ve parlaklık sağlayabilirsiniz.  Yani uğraştığınıza değecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2013, 21:53:45 »
Mehmet

Sakın elletme.
CC montajı için bana geldiginde hallederim için rahat olsun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2013, 22:17:22 »
Evet temizlik ve parlatma vakti gelmiş.

Kendiniz yapacaksanız kalından inceye sulu zımpara yapılabilir.  En ince zımparadan sonra meguiars plastx veya benzer bir polishle son kat parlatma yapılabilir.  Ardından wax ile korumaya alırsınız.

Eğer makina yoksa elle zor olur polisaj kısmı.

Farda gördüğünüz o çiziklerin derin olanları çok fazla gitmeyecek, ama görünürlüğü azalacaktır. Hafif çizikler zımpara ve polisaj sonrası kaybolacaktır.

Bir de o çizik olarak gördüklerinizin bir kısmı çizik değil,  polikarbonat malzemede zamanla oluşan kılcal çatlaklardır. Bunlar gitmeyecek maalesef, onlarla yaşamaya devam edeceksiniz.

Ama yine de moralinizi bozmayın, iyi bir uygulamayla büyük oranda düzelme ve parlaklık sağlayabilirsiniz.  Yani uğraştığınıza değecektir.
Atilla abi çok teşekkür ederim değerli yorumların için. Bilmediğim ve bilemeyeceğim konuda aydınlattın yine beni. İlk etapta moralim bozuldu ama sonra içimi rahatlattınız.Tekrar çok  teşekkür ederim abi. :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 22:27:09
Mehmet

Sakın elletme.
CC montajı için bana geldiginde hallederim için rahat olsun.
Ahmet Abim beeee  :D Çok teşekkür ederim abi , kara kara düşünüyordum tamam yapacağım da nasıl olacak diye, yine Hızır gibi yetiştin abi. Ohhh nasıl rahatladım :D Sana da iş yüküm gerçekten artıyor ama kusura bakma abi lütfen, biraz ayıp gibi oluyor bu duruma tepkim ve cevabım lakin bu teklifi kibarca kabul etmek de küçük bir tepki kalırdı benim için.  :alkis:
Çok teşekkür ederim abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2013, 22:35:09 »
Atilla abi çok teşekkür ederim değerli yorumların için. Bilmediğim ve bilemeyeceğim konuda aydınlattın yine beni. İlk etapta moralim bozuldu ama sonra içimi rahatlattınız.Tekrar çok  teşekkür ederim abi. :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 22:27:09
Ahmet Abim beeee  :D Çok teşekkür ederim abi , kara kara düşünüyordum tamam yapacağım da nasıl olacak diye, yine Hızır gibi yetiştin abi. Ohhh nasıl rahatladım :D Sana da iş yüküm gerçekten artıyor ama kusura bakma abi lütfen, biraz ayıp gibi oluyor bu duruma tepkim ve cevabım lakin bu teklifi kibarca kabul etmek de küçük bir tepki kalırdı benim için.  :alkis:
Çok teşekkür ederim abi

İş yükü olarak görse idim teklif etmez idim.  ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2013, 22:51:09 »
İş yükü olarak görse idim teklif etmez idim.  ;)
Tamam abi bişey demedim kızma  :-[ Samimiyetini bildiğim için takılıyorum abi  :D  Tekrar çok teşekkür ederim    ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 101
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2014, 14:44:43 »
ürün olarak ne önerilir :)