0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İşte vvt-i ile birlikte amortisör sistemi değişti aks daha sert malzemeden yapıldı 4 tekerden kayma yaptığını ilk defa duyuyorum kardeşim virajda arabayı salıyorum fakat arkası dışında atan yok eğer biraz daha zorlarsam arkayı bırakıp önden salacak. Ki zaten 2002den itibaren yani e12 kasadan itibaren önden kayma problemini çözdüler.
Eğer makyajlı kasada süspansiyonu geliştirdiylerse bu çok yerinde olmuş.4 tekerden kaymadan kasıt 120'nin üzerindeki hızlarda girilen virajlar.Şehiriçinde arkayı atıyor. Biraz daha zorlanırsa önden de salıyor.Bu arada adaşız.
Lastikleri değiştirdiğimde daha sağlıklı bir yorum yapabilirim ama özellikle kayma dışında 1 kez kaydı orayada 80le girdim keskin bir viraj değildi yere yumurta taşıyan bir kamyon kasadan epeyuce bir yumurta düşürüp yerde parçalanınca yeterince kaygan bir zemin oluşturduğu için kafadan kaydım zor olsada topladım ama allah kimseye yaşatmasın böyle şeyler.
Evet yüksek hızlarda stablide düşüyor doğal olarak her arabada olduğu gibi.Kayma yaşanmasının nedeni 175 tabanlı lastikler. Bunun cidden etkisi var.Şimdi Corolla değil de Avensis veya Camry olacaktı ki.
Yaniliyorsun 185 taban
Yukarıda yazmıştım, bende de var 1,3 terra ve bir arkadaş kaymasından bahsetmiş... Arkadaşlar Ankara'da oturuyorum bu yaz Kuşadası-Aydın'a gittim... Git gel 1450 km Ne yol tutuşunda, ne de konforunda hiçbir şekilde eksiklik görmedim. Viraja 120-140 ile girersen bu arabayla zaten sen kaşınıyorsun demektir. Ben aile arabası niyetine kullanıyorum ve virajlarda 100'ü geçmedim, düz yolda 100-120 arası kullandım. Yorgun olarak gittiğim yolda hiç yorulmadan aracımdan çıktım.Gelirken de yine aynı... Beklentimin çok üstünde bir konfor gördüm. Bir aracın konforu uzun yolda anlaşılır bence...