0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şanzımana yetkili serviste ameliyat gerekiyor, sök - incele - değiştir - montaj.
tekin abi nasıl yani biraz açabilir misin ? en basitinden sanzumana ne olmustur. birde toyotada dişliler tek tek degiştirilir mi mesela sadece 2. vites dişlisi gibi yoksa hepsi birden mi degişir. servis tamir eder mi ?
Bu bana ders oldu şanzıman yağını değiştirmiycem....
Atilla abi ben debriyaj üst merkezinden şüphe ettim ama gerçi yukarıda detaylı olası şeyleri yazdım
Umut kardeş öncelikle debriyaj pedal kavraman nerede eğer alttan kavrıyor ise viteslerin dişli geçer.ilk önce pedal ayarını alabildiğine yukarı kaldırt ki debriyajın daha iyi ayırma işlemi yapsın. Bir ikinci şanzıman yağını serviste koydurmuşsun sorun olmaz 75/90 tam veya yarı sentetik koyuldu ise hiçbir sorun olmaz. Japon araçların şanzımanları dayanıklıdır öyle hemen koyuvermez. Debriyaj ayarını dediğim gibi yaptırdın sorun çözülmez ise bu araçlar hidrolik debriyaj kullanır ve en çok üst merkez arızası verir üst merkez arızalarında araç ayırma işlemini tam yapamam vitesler dişli geçer zor çıkar .Aracın debriyaj üst merkezi gerekir tabiki bu kontrol gerektirir kontrolü de kolaydır işi iyi bilen bir ustaya kontrolünü mutlaka yaptırın birde bir de onla birlikte debriyaj merkez hidrolik kontrolünü yaptırın eger eksikse tamamlatın nerden kaçırdığına eksilttiğine baktırın yukarıda saydıklarımın hepsini yaptırdınız ama hala vitesleriniz dişli geçiyor ise aracın baskısında sorun olabilir veya şanzıman daki senkromeç sarıları aşınmış demektir ama bu dediğim 200 binden sonra felan olur ve şehir içi çok kullanılan araçlarda olur .Umarım yardımcı olabilmişimdir