Gönderen Konu: Vitz/Yaris navigasyon sorunu  (Okunma sayısı 1628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35000
Vitz/Yaris navigasyon sorunu
« : Kasım 14, 2013, 23:05:22 »
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Benim araçta navigasyon sistemi mevcut ancak aracım Japonya çıkışlı olduğu için maalesef Japonca  |-\ . Bugün aracı çalıştırdığım anda navigasyon sistemi kendisine reset attı ve tüm ayarları kaybettim. Aracı neredeyse kullanamaz hale geldim. Nedenini henüz anlayamadım. Yetkili servise de gittim ancak onlarda bana yardımcı olamadılar.

Size sormak istediğim şey şu. Ben bu navigasyonu nasıl Türkçe hale getirebilirim? herhangi bir programı alıp kursam bozmadan halledebilir miyim? Çünkü yetkili servis bana kendisinin yapamayacağını söyledi. Toyota'nın sitesinde ve forumda bahsedilen diğer programlara baktım. Ancak sistemimin touch ve serisinden olmadığını öğrenebildim sadece. Ya da bu sorunu gidermemin herhangi bir yolu var mı? Ayarlarını tekrar yapabilmek için ille de Japonca mı öğrenmem gerekiyor?  :olu:

Toyota Club Türkiye

Vitz/Yaris navigasyon sorunu
« : Kasım 14, 2013, 23:05:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: Vitz/Yaris navigasyon sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2013, 23:13:31 »
...Ayarlarını tekrar yapabilmek için ille de Japonca mı öğrenmem gerekiyor?  :olu:

şayet çare bulamazsanız translate yapabilirsiniz.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2013, 23:17:23 »

şayet çare bulamazsanız translate yapabilirsiniz.

translate yapmak çok zor olacak gibi geliyor bana çünkü kullanıcı kitaplarıda dahil olmak üzere hepsi navigasyon sistemine ekli. Ayrıca harita olarak da Japonya gösterdiğinden burda sistemi kullanamıyorum. Açıkcası söktürüp de touch&go ya mı geçsem çok mu pahalıya gelir onu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2013, 23:29:25 »
translate yapmak çok zor olacak gibi geliyor bana çünkü kullanıcı kitaplarıda dahil olmak üzere hepsi navigasyon sistemine ekli. Ayrıca harita olarak da Japonya gösterdiğinden burda sistemi kullanamıyorum. Açıkcası söktürüp de touch&go ya mı geçsem çok mu pahalıya gelir onu düşünüyorum.

geçiş hakkında hiç araştırma yaptınız mı?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2013, 23:37:14 »
geçiş hakkında hiç araştırma yaptınız mı?

Geçiş için yetkili servisle konuştum. Kıbrıstaki toyota bayisi biz yapamayız dışarda elektronikçiler var onlar yapsın diyerek beni gönderdiler. Dışarda elektronikçilere de sorduğumda ise cihazın Japonyada kurulumu olduğundan dolayı türkçe olmasının zor olduğunu ancak başka bir navigasyon sistemi getirtilerek servislerde yapabileceklerini söylediler. Açıkcası ben pek güvenemedim bu işe. Yetkili servisin ise neden yapamayacağını hala anlamış değilim. Üstünde bulunan cihaz da touch&go ya da hiç benzemiyor açıkcası. Japonyada ilk kullanıcısı sanırım kendisi taktırdı üstüne bu cihazı. Touch&go olsaydı yetkili servis bir şeyler yapardı diye düşünmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2013, 06:26:31 »
Mümkünse navi cihazını önden tam kapsamlı görebileceğimiz şekilde fotoğraflayıp ekler misiniz? Bir arkadaşım var yurt dışı ile çalışıyor ona bi danışayım Türkçe dil destekli mevcut ise size fiyat alırım. Ayrıca serviste ayrı bir olay yapamayızdan kasıt nedir ki? O zaman ne diye servis oldun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2013, 12:24:23 »
Mümkünse navi cihazını önden tam kapsamlı görebileceğimiz şekilde fotoğraflayıp ekler misiniz? Bir arkadaşım var yurt dışı ile çalışıyor ona bi danışayım Türkçe dil destekli mevcut ise size fiyat alırım. Ayrıca serviste ayrı bir olay yapamayızdan kasıt nedir ki? O zaman ne diye servis oldun?

İlk yazıma birkaç resmini çekip ekledim. Ayrıca birkaç araştırma daha yaptım. Toyota'nın Japonya'da navi sistemini opsiyonel olarak eklediğini öğrendim. eklenen cihazın linkini de buldum. firmaya ulaştım ama henüz bir cevap alamadım bu konuda. Yetkili servisinde neden yapmayacağını bende anlamış değilim. Sonuçta gelecek olan bir parça yani başka farklı bir şeyde değil. Sanırım teknik elemanlarının bu konu hakkında mevcut bilgisi yok. Yoksa yetkili servis bu para kazanma fırsatını çöpe atmazdı diye düşünüyorum. Hele forumda herkesten touch&go için 2 bin lira isteniyorken.

link: http://www.nengun.com/toyota/toyota-genuine-hdd-navigation-nhdt-w58-146771

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2013, 18:57:06 »
sizin için biraz araştırma yapacağım. birkaç arkadaşıma soracağım. son durumu yazarım buradan.