0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu durum arkadaşların da belirttiği gibi genelde ii sebepten olabilir. Elektrik sistemi ve yakıt sistemi. Aracınızın elektrik sistemini genel bir kontrol yapabilirsiniz bence. Ayrıca yakıt azaldığında, bildik ve belli yerden yakıt almayı deneyin.
Bu konuyu okuyun.Sonrada yapabilirseniz kodu burada paylaşın kod üzerinden dogru ilaç kullanalım varsayım ile gitmeyelim.Arıza lambası yandı ise kodu hafızaya historial deffect olarak kaydetmiştir.www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=52425.20
Benim başıma gelmişti.. bobine baktırın.. yani yakıt, filtre vs değiştikten sonra yine yaparsa kesin bobindendir.. aşırı ısınıp bujilere kesik voltaj vermesinden yapıyor sanırım. ben bobini değiştikten sonra düzeldi.. bende de devir saati sapıtıyordu.. yolun ortasında motor duruyordu.. geri de çalışmıyordu.. ama kaputu açıp bekleyince (soğuyunca) yine çalışıyordu..
Ahmet bey teşekkür ederim ancak benim araç 2001 model bu araçta da arıza koduna bakma imkanım varmı acaba. Konudaki araba 2008 model.Deneyim ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, fırsat bulduğumda kontrol ettireceğim.
'94 model Corollanın bu yöntem ile arızasına bakabiliyor isem sizinkisinde bakılabilirmi siz yorumlayın.
Ahmet bey kusura bakmayın link verdiğiniz konuyu tam inceleyememiştim iş yerinde olduğum için, musait olunca detaylı okudum. Aracım evde park halinde bulunuyor akşam gidince arıza koduna bakmaya çalışıp becerebilirsem tekrar buradan paylaşıp değerli fikirlerinizi almaya çalışırım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Bekliyorum.
Tekrar merhaba, eve gelince baktım 41 hata kodunu veriyor. Yalnız bu esnada hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıp sönüyordu. Silmek amacıyla 8-9 kez fren pedalına bastıktan sonra ABS lambası sık sık yanıp sönmeye başladı. Sonrasında jumperı çıkardıktan sonra 2 kez motoru çalıştırdım bir ikaz veya lamba yanmadı.
Aaa oluyormuş demek.Şuanda bakamıyorum ilk fırsatta dönecegim.Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 23:15:48Kısa kod 41 gaz pedalı pozisyon sensörü devre/sensör arızası gözüküyor.Bu sensor gaz pedalının üzerindedir.Motorun yüküne direkt bu sensör karar verir.Bir anlık kesilme olursa lamba yanar ve remap'a geçerken anlık sarsıntı olabilir.Bu sensörü kontrol ettirin.