Gönderen Konu: Otoyolda sabit hızda 1 seferlik anlık silkeleme  (Okunma sayısı 4298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Otoyolda sabit hızda 1 seferlik anlık silkeleme
« : Kasım 14, 2013, 12:52:00 »
Merhaba arkadaşlar,  2001 1.4 terra special aracım var (LPG yok benzinli kullanıyorum). Dün akşam otoyolda 110 -120 km sabit hızda ilerlerken birden arabam 1 sefere mahsus olmak üzere silkeleme yaptı ve sanki stop edecek gibi gösterge tablosunda sol üst köşede bir ışık çok ani olarak yanıp kayboldu. Hadımköy Çatalca istikametinde yol alıyordum, sonrasında normal seyrime devam ettim ve çatalca gişesinden çıkınca hemen müsait bir alana çekip kaputu açıp motoru, yakıt filtresi etrafını ve aracın altını inceledim ancak bir sorun veya sıvı akıntısı vb. birşey göremedim. Sabah park ettiğim aracımın altına tekrar baktım her hangi bir sızıntı akıntı yoktu.

26 Ekim'de aracımın yağ bakımını Orjinal Japon Toyota yağ filtresi, Castrol Magnatec 10W-40 yağ ve JS Asakashi Yakıt filtresi kullanarak yaptırmıştım. Yakıt filtresini takarken alt taraf rekor bağlantısının oraya takılan plastik conta aklıma geldi. Acaba defrome olup parça falan kopartıp motora gitmiş olabilir mi diye aklıma geldi ama yukarda anlattığım gibi sızıntı vb. bir durum görünmüyor. Sonrasında da arabada farklı bir durum oluşmadı, çekişi ve gidişi normal.

Bu araçlardan kullanan veya bilgi ve tecrübesi olan değerli forum üyelerinden fikir ve yardımlarını bekliyorum.
2001 1.4 Terra Special

Toyota Club Türkiye

Otoyolda sabit hızda 1 seferlik anlık silkeleme
« : Kasım 14, 2013, 12:52:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Otoyolda sabit hızda 1 seferlik anlık silkeleme
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2013, 12:56:45 »
İlk aklıma gelen pis yakıt gelmiş olabilir.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2013, 13:10:26 »
bizde astra vardı 99 model o yapıyordu. kontak elektrik kesiyordu çok uğraştırdı ama bulduk
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2013, 13:25:38 »
Oksijen sensörü arızası gibi gözüküyor. Pis yakıtta kesinlike arıza ışığı yakmaz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2013, 15:15:43 »
Tekrar merhaba, değerli önerilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Genelde depoyu çeyrek düzeyinde iken tam doldurarak kullanıyorum. Genellikle Total - Opet istasyonlarından yakıt alıyorum, bir kez mecburiyetten Turkuaz'dan fullemiştim 2-3 depo önce. Bu olay olduğunda da çeyrek depo yakıt vardı aracımda. Aracı kontrol ettikten sonra 3500 - 4000 devir civarlarında vites değiştirerek hızlanma denemeleri yaptıp tekrar etmedi bu olay.

Aracımda dikkat etmem gereken veya kontrol ettirmem gereken bir durum olabilir mi? Genelde eşim ve 2 yaşındaki kızımla birlikte kullanıyoruz aracımızı, dün yalnız idim ancak yolda kalıpta sorun yaşamak istemem ailemle birlikte iken. Yardımcı olup öneride bulunabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2013, 15:33:09 »
  Bu durum arkadaşların da belirttiği gibi genelde ii sebepten olabilir. Elektrik sistemi ve yakıt sistemi.
 Aracınızın elektrik sistemini genel bir kontrol yapabilirsiniz bence. Ayrıca yakıt azaldığında, bildik ve belli yerden yakıt almayı deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2013, 15:44:26 »
  Bu durum arkadaşların da belirttiği gibi genelde ii sebepten olabilir. Elektrik sistemi ve yakıt sistemi.
 Aracınızın elektrik sistemini genel bir kontrol yapabilirsiniz bence. Ayrıca yakıt azaldığında, bildik ve belli yerden yakıt almayı deneyin.
Hakan bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için, en kısa zamanda elektrik sistemini bir oto elektrikçisine göstereceğim. Genelde yakıtımı aynı Total istasyonundan alıyorum. Kurban bayramı ve 1 hafta öncesi cenaze sebebi ile Kastamonu'ya 2 kez gidip geldim. Shell 97 oktan, Turkuaz 95 oktan, Total 95 oktan, PO ( emin değilim ) 95 oktan ve Opet 95 oktan yakıtlarını kullanmak durumunda kaldım. Yaklaşık 4000-5000 km önce enjektör temizleyici kullanmıştım ( Würth değildi.) Bizim araçlar için danıştığım tüm kişiler 97 oktan yakıtı önermiyorlar. Araçlar eski model olduğu için tavsiye edilmiyormuş, bu konu hakkında tüm arkadaşkar fikirlerini beyan ederse memnun olurum.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2013, 15:59:54 »
 Şu konuyu gözden geçirebilirsiniz oktan gibi değerleri daha iyi anlamak için, umarım faydalı olur;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=52437.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 174000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2013, 16:05:15 »
Benim başıma gelmişti.. bobine baktırın.. yani yakıt, filtre vs değiştikten sonra yine yaparsa kesin bobindendir.. aşırı ısınıp bujilere kesik voltaj vermesinden yapıyor sanırım. ben bobini değiştikten sonra düzeldi.. bende de devir saati sapıtıyordu.. yolun ortasında motor duruyordu.. geri de çalışmıyordu.. ama kaputu açıp bekleyince (soğuyunca) yine çalışıyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2013, 16:16:14 »
Öğrencilik haliyle mecburiyetten sürekli ışık yanarak biniyorum öyle bir sıkıntı yaşamadım ve çoğu zaman gazlamama rağmen. Ya egsozdaki oksijen sensörlerinin biri yada maf sensörü çıkacak sorun. Servise gidip arabayı sadece cihaza bağlayın sorun belli olur orada.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2013, 16:24:11 »
Bu konuyu okuyun.
Sonrada yapabilirseniz kodu burada paylaşın kod üzerinden dogru ilaç kullanalım varsayım ile gitmeyelim.

Arıza lambası yandı ise kodu hafızaya historial deffect olarak kaydetmiştir.

www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=52425.20
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2013, 16:45:10 »
Bu konuyu okuyun.
Sonrada yapabilirseniz kodu burada paylaşın kod üzerinden dogru ilaç kullanalım varsayım ile gitmeyelim.

Arıza lambası yandı ise kodu hafızaya historial deffect olarak kaydetmiştir.

www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=52425.20
Ahmet bey teşekkür ederim ancak benim araç 2001 model bu araçta da arıza koduna bakma imkanım varmı acaba. Konudaki araba 2008 model.

Benim başıma gelmişti.. bobine baktırın.. yani yakıt, filtre vs değiştikten sonra yine yaparsa kesin bobindendir.. aşırı ısınıp bujilere kesik voltaj vermesinden yapıyor sanırım. ben bobini değiştikten sonra düzeldi.. bende de devir saati sapıtıyordu.. yolun ortasında motor duruyordu.. geri de çalışmıyordu.. ama kaputu açıp bekleyince (soğuyunca) yine çalışıyordu..
Deneyim ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, fırsat bulduğumda kontrol ettireceğim.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2013, 16:50:22 »
Ahmet bey teşekkür ederim ancak benim araç 2001 model bu araçta da arıza koduna bakma imkanım varmı acaba. Konudaki araba 2008 model.
Deneyim ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, fırsat bulduğumda kontrol ettireceğim.

Rica ederim.

Birşey farketmez sadece ecudaki hatayı hafızasına aldığı için onu size söyleyecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2013, 17:12:04 »

'94 model Corollanın bu yöntem ile arızasına bakabiliyor isem sizinkisinde bakılabilirmi siz yorumlayın.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2013, 17:30:56 »
'94 model Corollanın bu yöntem ile arızasına bakabiliyor isem sizinkisinde bakılabilirmi siz yorumlayın.
Ahmet bey kusura bakmayın link verdiğiniz konuyu tam inceleyememiştim iş yerinde olduğum için, musait olunca detaylı okudum. Aracım evde park halinde bulunuyor akşam gidince arıza koduna bakmaya çalışıp becerebilirsem tekrar buradan paylaşıp değerli fikirlerinizi almaya çalışırım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #15 : Kasım 14, 2013, 18:07:43 »
Ahmet bey kusura bakmayın link verdiğiniz konuyu tam inceleyememiştim iş yerinde olduğum için, musait olunca detaylı okudum. Aracım evde park halinde bulunuyor akşam gidince arıza koduna bakmaya çalışıp becerebilirsem tekrar buradan paylaşıp değerli fikirlerinizi almaya çalışırım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bekliyorum.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 14, 2013, 19:05:52 »
Bekliyorum.
Tekrar merhaba, eve gelince baktım 41 hata kodunu veriyor. Yalnız bu esnada hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıp sönüyordu. Silmek amacıyla 8-9 kez fren pedalına bastıktan sonra ABS lambası sık sık yanıp sönmeye başladı. Sonrasında jumperı çıkardıktan sonra 2 kez motoru çalıştırdım bir ikaz veya lamba yanmadı.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #17 : Kasım 14, 2013, 22:40:02 »
Tekrar merhaba, eve gelince baktım 41 hata kodunu veriyor. Yalnız bu esnada hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıp sönüyordu. Silmek amacıyla 8-9 kez fren pedalına bastıktan sonra ABS lambası sık sık yanıp sönmeye başladı. Sonrasında jumperı çıkardıktan sonra 2 kez motoru çalıştırdım bir ikaz veya lamba yanmadı.

Aaa oluyormuş demek.

Şuanda bakamıyorum ilk fırsatta dönecegim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 23:15:48
Kısa kod 41 gaz pedalı pozisyon sensörü devre/sensör arızası gözüküyor.

Bu sensor gaz pedalının üzerindedir.

Motorun yüküne direkt bu sensör karar verir.
Bir anlık kesilme olursa lamba yanar ve remap'a geçerken anlık sarsıntı olabilir.

Bu sensörü kontrol ettirin.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 14, 2013, 23:23:39 »
bobinden olsa sürekli yapar ve çekişte sürekli bir çekişten düşme söz konusu olur.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 14, 2013, 23:27:02 »

Aaa oluyormuş demek.

Şuanda bakamıyorum ilk fırsatta dönecegim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 23:15:48
Kısa kod 41 gaz pedalı pozisyon sensörü devre/sensör arızası gözüküyor.

Bu sensor gaz pedalının üzerindedir.

Motorun yüküne direkt bu sensör karar verir.
Bir anlık kesilme olursa lamba yanar ve remap'a geçerken anlık sarsıntı olabilir.

Bu sensörü kontrol ettirin.

Ahmet bey yardım ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. İlk fırsatta kontrol ettirmeye çalışacağım.
2001 1.4 Terra Special