Gönderen Konu: corolla hb virajda savrulma  (Okunma sayısı 3957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 160000
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla hb virajda savrulma
« : Kasım 14, 2013, 10:22:17 »
 merhaba arkadaşlar. corolla 2005 hb sport kullanıcısıyım. virajlara hafif hızlı  girsem aracımı zor yolda tutuyorum rüzgarlı havada dahi düz yolda bile yoldan atıyor. bu sorum bende mi var hb araç kullananlarda da aynı sorun  var mı? geçen ay 4 lastiğide değiştirdim goodyear 195/60/15 32psi hava basılıydı daha sonra 30psi ye düşürdüm sorum devam ediyor. araba kullanmak eziyete dönmeye başladı. bu sebepten dolayı arabamı satmayı dahi düşünmeye başladım.

Toyota Club Türkiye

corolla hb virajda savrulma
« : Kasım 14, 2013, 10:22:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla hb virajda savrulma
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2013, 10:37:53 »
maalesef aracın genel bir özelliği bu, ben de alıştım artık virajlara olabildiğince dikkatli ve yavaş girmeye çalışıyorum, 2 kere virajda savruldum ve aracı zor toparladım ondan sonra hep daha çok dikkat ediyorum, resmen bazen virajları diken üstünde alıyorum, mümkün olabildiğince virajlara yavaş ve açıktan girerek idare ediyorum.. özellikle yağışlı havalarda, toprak yada mıcırlı yollarda çok daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim..
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2013, 11:04:25 »
talip bey diyorsunuzki 10 senelik araba kullanma alışkanlığımı değiştirmeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2013, 11:28:00 »
Ben de yeni sattım kardeş bu araçların yol tutuşları gerçekten zayıf bende şikayetçiydi şehir içi çok güzel araç ama uzun yolda hele ki rüzgar ve yağmur varsa yolda geziyor resmen .100-120 km üstünde güven vermiyor. Âmâ diğer yönlerinden çok memnundum gene Toyota alacam bu sfer sedan alacam çoluk çocuk bagj sıkıntı oluyor malum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2013, 11:36:27 »
Sedanlarda öyle bir sıkıntı yok. Yalnız şunu da unutmamak gerek; hangi araç olursa olsun 140 km'den sonra aracın kontrolü bizde değildir. Bilimsel bir araştırmadır ve hız sınırları boşuna konulmamıştır.
Hani diyorlarla viraj destek sistemi olursa daha iyi olur diye; vallahi bizim Türkler o aracı da yatırmazsa bende birşey bilmiyorum :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2013, 11:42:45 »
Viraja girmeden hızını kesecen ne kendini ne arabayi yoracak sin..neye biniyorsan ona gore hareket edeceksin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2013, 11:47:46 »
corolladan sogudum.bende çok sert araba kullanıyorum. golf ile [yüksek hız] gerede ankara otobanında çok rahattım... :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2013, 11:52:51 »
talip bey diyorsunuzki 10 senelik araba kullanma alışkanlığımı değiştirmeliyim.
yani ya alışkanlıklarınızı ya da arabanızı değiştireceksiniz başka çare yok ama bardağın dolu tarafından bakarsanız ; kontrollü ve temkinli araba kullanmaya alışırsınız ve sonradan rahat edersiniz
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2013, 12:07:06 »
Zaten şöyle bir durum var araçta istediği kadar özellik ve elektronik sistemler olsun direksiyonun başındaki bilinçsizse teknoloji bir şey yapamaz tek yapacağı airback leri zamanında açmak olur .Arabanızın sınırları neyse ona göre kullanmayı öğrenmek lazım ha ben bunların üzerinde şeyler istiyorum diyorsan spor araç alıp süspansiyonu konforu unutup onun yerine hız ve viraj canavarı bir araç kullanabilirsin.

Çaglar sana tavsiyem şu yönde olur aracını biraz pıstır helezonlardan spor amartisör kullan lastik yanağını da 205-50-15 olarak değiştir yapabilirsen ön ve arka kule gergisi kullan .bunları yaptığında aracın çok daha iyi virajlara girer yola tutunur.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2013, 12:21:30 »
işin güzel yanı aşırı hızlı kullanmıyorum mümkün olduğunca kurallara uyduğumu düşünüyorum bu kadar temkinli kullanmama rağmen bu sorunları yaşıyorum. 100-110 km dahi giderken rüzgar savuruyor geçen 70-80km hızda bir geniş viraja girdim neredeyse tarlaya ucacaktım. kontrolü severim bende olduğu sürece ama bu araç kontrolu benden alıyor. lastikler eskiden 195/65/15 ti özellikle orjinal ebatlarında aldım. ama malesef sorun aynı. ama viraj gergi iyi bi fikir olabilir kullanan varmı işe yarıyormu?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 12:35:04
Zaten şöyle bir durum var araçta istediği kadar özellik ve elektronik sistemler olsun direksiyonun başındaki bilinçsizse teknoloji bir şey yapamaz tek yapacağı airback leri zamanında açmak olur .Arabanızın sınırları neyse ona göre kullanmayı öğrenmek lazım ha ben bunların üzerinde şeyler istiyorum diyorsan spor araç alıp süspansiyonu konforu unutup onun yerine hız ve viraj canavarı bir araç kullanabilirsin.

Çaglar sana tavsiyem şu yönde olur aracını biraz pıstır helezonlardan spor amartisör kullan lastik yanağını da 205-50-15 olarak değiştir yapabilirsen ön ve arka kule gergisi kullan .bunları yaptığında aracın çok daha iyi virajlara girer yola tutunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Bu Şehirde Yerim Dar....
  • Kilometre: 195000
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2013, 15:20:55 »
Ben ilk defa toyota kullanıyorum. Aracım hb. Bana göre yol tutuşu fena gelmedi. lassa 195/60/15 çelik jant var basınç 32. şöyle örnekleyeyim. alanya - konaklı arası virajlı tüneller var. sürekli geçtiğim için yolu biliyorum bunu da hesaba katarak

2006 opel astra enj.twin. hb     Yüksek hız ile keyifle giriyordum. Güven üst düzey
2011 peugeot 207 hb               110 km ile hafiften korkarak. Güven alt düzey
2003 toyota corolla hb               120 km ile normal seyirde. Güven orta-üst arası düzey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2013, 15:39:23 »
3.5 eibach ve kule gergisi takıp lastiğin tabanı biraz genişletilirse 10 numara olur tutuş.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)