Gönderen Konu: efsane'ye jant ve lastik  (Okunma sayısı 1085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
efsane'ye jant ve lastik
« : Kasım 14, 2013, 02:18:35 »
arkadaşlar şu an 175/65/14 var araçta, jantı 16 yapsak lastiğide 195 çok mu yorar arabayı ajantajı yada dezajantajları ne olur ? görüntü güzel olurda :)
185'e 15 inç yapsak o ideal de ama yinede 16 olursa daha kıyak olur diyorum   :wacko:

Toyota Club Türkiye

efsane'ye jant ve lastik
« : Kasım 14, 2013, 02:18:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: efsane'ye jant ve lastik
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2013, 02:30:12 »
Görüntü olarak güzel görünmesinden önce ebat olarak uygun olan değeri belirleyip o ebatta en güzel jantı seçmelisiniz bence. Büyük ebatta jant aracı yorduğu gibi yakıt tüketiminden tutunda süspansiyon sistemide kadar birçok etkisi olacaktır. Önce aracınızın fabrikasyon jant ebatını öğrenin derim, çünkü 65 yanak genellikle daha uygun olduğu için tercih ediliyor. Bu değeri öğrendikten sonra daha mantıklı tercihler yapabilirsiniz. Eğer orjinal ebatı 14 inç ise 15 inç yapın derim daha fazlası zarar. Jant alırken kolların jant içerisinde değilde yanakların temas ettiği yüzeyde bitmesine özen gösterirseniz jant daha büyük durur görüntü olarak.  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2013, 09:43:38 »
Mert abi , ben 17 jant taktım acd abimin, gerçekten çok büyük durdu araçta :) . şuan 15 var 50 yanak gayet güzel ama dediğin gibi 16 50-45 olursa çok daha güzel olacak gibi . Aracı biraz olsun yorar ama , ben şuna bakıyorum , zarar / zevk . Eğer zevk daha baskın ise durma tak derim :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2013, 17:06:39 »
Mehmetcim 185/65/15 te karar kılıcaz sanırım