0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gereksiz bir girişim olur, illa bir şeyler yapayım diyorsanız daha masum şeyler yapın. Mesela kutu içi hava filtresi olabilir. Buji işine hiç girişmeyin dememin sebebi ise ateşleme bobini, distribütör ve buji kablosu gibi ateşleme sistemi araçlarının iridyum uçlu olan bujilerin yeterli ihtiyacını karşılayamacaktır ve dahada performans düşüşüyle birlikte ekstra yakıt getirecektir.
Yazılanları okudum başka bi yerde bu konu hakkında söylenenler şu tarz.. Normal yakıt tam olarak yanmadan çıkar bu bujilerin ateşlemesi güçlü olduğundan yakıtınız yanmadan çıkmaz tarzında konuşmalar vardı yakıt tasarrugu sağladığını söyleyen bir çok kişi var kafam iyice karıştı gerçekten. krom hava filtresini ek olarak yapıcam zaten o en başta 115 hp aracımın gücü, 125-135 hp kadar çıkartabilmek istiyordum ama bu işler öyle olmyor anlaşılan daha fazla araştırıcam. Bu krom hava filtrelerinede baktım 4 hp fln verenleri gördüm daha fazla verenler var diye biliyorum. Google amcaya ne yazarsam bulabilirim acaba ?
burada bir yanlışlık var, servislerde iki çeşit buji satılıyor, normal denso 40 bin km lik, iridyum denso 100 bin km lik. iridyum buji hiçbir şekilde arabaya ek bir külfet getirmez aksine performanstada çok az bir artı getirir. tabiki arabanın orijinali olması şartıyla.
Aracın orjinalinde iridyum buji yoksa ve siz sonradan iridyum takmak istiyorsanız bu size hiçbir avantaj kazandırmayacağı gibi yazdığım durumları çıkarabilir. İridyum uçlu bujilerin performans kazandırmasının nedeni nedir, daha fazla yanma olması(yanmayan moleküllerinde yanması) Bu durumda daha çok yanma daha fazla ısı değil midir? Araç tasarlanırken püskürtülen moleküllerin yanma oranı hesaplanarak ona göre malzeme seçimi yapılır. Biz bu ısının üzerinde bir ısıda isteristemez etkileyecektir. Ayrıca iridyum bujilerin kablosununda normal buji kablosundan farklı olduğunu unutmamak gerekir.