0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba,forumda araştırdım göremedim yada benim gözümden kaçtı.Yeni arabaların motoru artık eskisi gibi değil nispeten açılmış geliyor deniliyor ama genede ben ilk 1000 km max 3000 rpm ondan sonraki her 500 km de 500 rpm arttırarak max 7000 devire kadar çıkartıyorum motorumu.Bu şekilde kullanınca motor daha bir verimli,daha bir atak oluyor bu konudaki değerli yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.keyifli sürüşler dilerim.İstanbul'dan selamlar
tekrar merhabalaryanlış anlamadıysam ben yanlış anladım sanıyorum arkadaşlar.Ben 1000 km den sonra sürekli 4000-5000 devir kullanacağım demedim sadece maximum motor devrinden bahsetmek istedim.Genelde maximum 3500 devir gibi kullanırım arabamı ( Gerçi gönlümüzde spor kullanım yatsada maalesef artık olmuyor )Tamam benim yöntemim hatalı olabilir ancak sizlerin önerileri nelerdir onlarıda almak için açmıştım konuyu yeni motoru nasıl açmak alıştırmak gerekir ? önereceğiniz yol ve yöntemler nelerdir?Tüm arkadaşlara iyi akşamlar.
İlk 1000 km yüksek devir çevrilmemesi yeterli.2002/2007 yılları arasında motorları Türkiyede toplarken motor testi vardı.6000d/d 36 saat testi.Hiç durmadan. Tüm veriler sıcaklıktan tutun tork güç egrilerine kadarkayıt altına alınıyordu.36 saat sonra bitiyormu?HayırMotor komple parçalanıp aşınma kontrolü yapılıyor aşınma beklenen seviyenin altındamı üstündemi kontrol ediliyordu.Bu test hiç durmadan 200 km hızla 7000 km yol yapmaya eşit oluyor.Motorlar çok temiz çıkıyordu.Ölçüm bitincede tüm parçalar çöp.
Bu çok iyi oldu öğrendiğimiz bizim arada abanıp asılmalarımız sorun olmuyor demektir
Lakin yanıldığımız bir nokta var, sonrasında motor çöpe gidiyormuş, biz çöpe atmıyoruz. Binlerce km hatta yüz binlerce km kullanmak istiyoruz, bu nedenle arada sırada tamamen kurum temizliği amacıyla yapılabilir.
Tavsiye etmem bu çok zorlayıcı uç nokta bir test.Bu bölgeleri sık kullanmamak gerek.
Yok yani şöyle kurum temizliği açınsında motor açılsın bi ferahlasın diye Ahmet abi
Sorumluluk kabul etmem.
Ahmet abi bu bahsettiğin test sadece benzinliler için geçerli heralde, diğer motor türleri için ne gibi testler var dizel/elektrikli vs