Gönderen Konu: apexi yay hakkında  (Okunma sayısı 5252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
apexi yay hakkında
« : Kasım 11, 2013, 14:37:42 »
arkadaşlar bu konu bayağı geniş kapsamlı bir konu. Malum aurisin herşeyi ateş pahası
benim aracımda 17 jantla beraber 225x45x17 lastik mevcut surtmemesi için hangi yayı kullanmalıyım ve apexi diye bir marka var 240 liraya bunu kullananlar varmıdır aranızda şimdiden teşekkürler

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-auris-spor-yay-helezon-seti-on-arka-takim-apexi-3.5cm-139063332/detay/

Mesaj Birleştirildi: Kasım 11, 2013, 14:52:36
3,5 surtermi acaba :/

Mesaj Birleştirildi: Kasım 11, 2013, 18:46:15
abicim yokmudur kimse ?
D-4D Corolla Advance M/M

Toyota Club Türkiye

apexi yay hakkında
« : Kasım 11, 2013, 14:37:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: apexi yay hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2013, 19:18:25 »
Abicim bende gördüm bu yayları güvenemedim aksaray diyince kıllanıyorum ilanlarda bildiğim kadarıyla normalde apexi kaliteli bir marka ama bu fiyata biraz tuhaf geldi çok uygun ben pressletmeyi düşündüm sonra vazgeçtim yılbaşından sonra eibach prokit alacağım araştırdığım kadarıyla herkes eibach diyor bizim araçlar zaten sert h&r da güzel fakat sertmiş sürtme konusuna gelirsek sanmıyorum 3cm ile sürteceğini fakat jantların et değeri önemli sanırım burada çünkü 19" jantla baya bir indirenler var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2013, 19:59:06 »
hocam 1, olarak ateş pahası demişşin valla cok haklısın sen bide 240 diyosun ben araştrdım aynı yay 500 -600 tl arası fiyat çekiyolar 13 model için + montaj
2. olarak ben mesela baktım lastiklerle davlumbaz arası  benm 3 parmak anca giriyo ölçtüm 6 cm gibi sende de aynıdır muhtemel aşşagı yukarı sürtmesin istiyosan 30mm yi gecmemen lazım haaa diyosan viraclara sert girmem arabamada cok fazla insan binmez alırım kız arkadaşımı veya eşimi hepsi bu diyosan 40mm de gider  daha fazlasını istiyosan davlunbaza işlem yaptrman lazım ama bence gerekmez
2013 Toyota Auris Active Skypack 1.4D-4D white

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2013, 20:02:36 »
Abicim bende gördüm bu yayları güvenemedim aksaray diyince kıllanıyorum ilanlarda bildiğim kadarıyla normalde apexi kaliteli bir marka ama bu fiyata biraz tuhaf geldi çok uygun ben pressletmeyi düşündüm sonra vazgeçtim yılbaşından sonra eibach prokit alacağım araştırdığım kadarıyla herkes eibach diyor bizim araçlar zaten sert h&r da güzel fakat sertmiş sürtme konusuna gelirsek sanmıyorum 3cm ile sürteceğini fakat jantların et değeri önemli sanırım burada çünkü 19" jantla baya bir indirenler var
burak bizim korfezin yollarını biliyosun o yuzden ben 45 yanak almıstım ama epey bi inceledim apexi icin kotu demiyo kimse yumusak kullanıslı diyolar.

hocam 1, olarak ateş pahası demişşin valla cok haklısın sen bide 240 diyosun ben araştrdım aynı yay 500 -600 tl arası fiyat çekiyolar 13 model için + montaj
2. olarak ben mesela baktım lastiklerle davlumbaz arası  benm 3 parmak anca giriyo ölçtüm 6 cm gibi sende de aynıdır muhtemel aşşagı yukarı sürtmesin istiyosan 30mm yi gecmemen lazım haaa diyosan viraclara sert girmem arabamada cok fazla insan binmez alırım kız arkadaşımı veya eşimi hepsi bu diyosan 40mm de gider  daha fazlasını istiyosan davlunbaza işlem yaptrman lazım ama bence gerekmez
ateş pahası için 500-600 leri diyorum zaten şefim bakalım siparişi geçicem 35 en ideali olacak sanırım genelde aurisler icin tercih edilen bu tek korkum 225 yanakta surtme yasarmıyım
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2013, 20:08:13 »
burak bizim korfezin yollarını biliyosun o yuzden ben 45 yanak almıstım ama epey bi inceledim apexi icin kotu demiyo kimse yumusak kullanıslı diyolar.

Abi dediğim gibi apexi iyi bir marka fakat fiyat ve aksaray ikilisi şüphelendiriyor beni apexi için yapılan yorumlar doğrudur ama o apexi bu apeximi sorun orada kullanan biri olsa auris yada herhangi bir toyotada hemen alıcam araba işinde ne zaman ucuza kaçsam ağzım yandı benim o yüzden çok fazla araştırıyorum geçen hafta izmitte press yaptırıcaktım son anda vazgeçtim eibach te karar kıldım neredeyse fiyatı bunun iki katı ama yorumların hepsi olumlu yönde sürtme konusunda ne desem yalan olur  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2013, 20:10:45 »
press i kimse tavsiye etmiyo mazallah olumle bile sonuclanabiliyo arastırmalara gore kırılma riski cok yuksek. sen korfezde nerde oturuyosun
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2013, 20:13:26 »
Herekedeyim abi ben pressten vazgeçtim zaten sen alıcaksan eğer memnun kalırsan bende tercih edebilirim kullanıcı fikirleri önemli çünkü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2013, 20:14:46 »
siparişi geçiyorum öyleyse günah benden gitti :D
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2013, 20:18:48 »
Hadi hayırlısı olsun abi şimdiden :D montajı nerede yaptırıcaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2013, 22:37:03 »
ateş pahası için 500-600 leri diyorum zaten şefim bakalım siparişi geçicem 35 en ideali olacak sanırım genelde aurisler icin tercih edilen bu tek korkum 225 yanakta surtme yasarmıyım

pardon hocam yanlış anlamışım lastik jant ölçülerin apexi seçimin falan herşey yerli yerinde olmuş kazasız belasız şimdiden hayırlı olsun ve darısı en kısa zamanda benm de başıma diyelim :)

benm asıl korkum sürtmeden ziyade  yürüyen aksama zarar verir diyolar ön takım falan daha dikkatli kullanmak gerekir aracı bi ikinciside montaj olayı ustalara pek güvenmiyorum acıkcası ben  bişeyi umursamadan yapmaları bize çok pahalıya patlıyabiliyo
2013 Toyota Auris Active Skypack 1.4D-4D white

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2013, 22:48:06 »
saolun :) ya bence ön takım tamamen senin kontrolunde cunku zaten jantı koydugunda bile değişti. Her daim dikkatli kullanmak gerekiyo. Bakalım yaptıralım sonrasında fotografları koyarım :)
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2013, 21:18:02 »
Ben kullandım yol tutuşu konforu olarak çok menundum. Bahsettiğim şey göreceli bir kavram tabi ama aracı öyle ağam şağam basmıyor ön takım dağıtma altını vurma gibi korkularınız olmasın kesinlikle taktıktan 1-2 hafta sonra spor yay kullandığınızı bile unutacaksınız zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2013, 21:31:37 »
Teşekkürler montaja ne kadar verdinz ? ve kaclık kullanmıstınız
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2013, 21:49:47 »
Ben 5'lik kullandım ama açıkçası 3,5'luk eibach'ten fazla düşürmüyor. İstediğiniz çamurluk arasını kapatmaksa eğer orjinal jant lastikte yaklaşık 10 cm kadar basmanız lazım, buda şehir içi çok sıkıntı yaratır. hoş ben öyle kullanıyorum :D ama eğer yol tutuşu düzgün olsun diyorsanız kesinlikle tavsiye ederim o paraya alabiliceğiniz en iyi marka bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sevdiklerimiz için emniyet kemeri takalım.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2014, 02:40:44 »
Sadece küçük bir bilgi vermek istedim, Apex ile Apexi markalarını karıştırmayın. Bknz. Sony Sqny gibi bişey bu.