Gönderen Konu: son bir ay içinde çok yakmaya başladı...  (Okunma sayısı 1963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
son bir ay içinde çok yakmaya başladı...
« : Kasım 11, 2013, 13:59:21 »
merhaba değerli üstadlar. ae101 SW 96 model 1,6 motor, sıralı sistem brc lpgli aracım, son zamanlarda biraz fazla yakmaya başladı. dengesiz yakmaya başladı da diyebiliriz. durumu şöyle özetleyeyim:
yani tablo şöyle...
firma x...30 TL = 83 km= km başına 36 kr = kullanım şehir içi
firma y...10 TL = 42 km = km başına 25 kr = yarısı şehir içi, yarısı şehir dışı
firma z...50 TL = 183 km = km başına 27 kr = 50 km si şehir içi, gerisi şehir dışı
firma z...20 TL = 53 Km = km başına 38 kr = tamamı şehir içi
tüm alımlarda litre fiyatları aynı gibi. 2,61  -  2,63 aralığında.

en iyi verimi y firmasından aldığım 10 TL lik gazdan almışım gibi görünüyor. sizce farklı firmalardan alınan lpg ler bu kadar fark eder mi? ya da sebebi başka yerlerde mi aramalıyım. sorun arabadan kaynaklansa şehirdışı ve şehiiçi kullanıma eşit derecede etki etmesi gerekmez mi?
özellikle şehiriçi kullanımdaki tüketim km başına 7-8 kr artmış durumda son zamanlarda. daha önce şehiriçi 30 kr bulmuyordu fiyatlar aynı olmasına rağmen...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

son bir ay içinde çok yakmaya başladı...
« : Kasım 11, 2013, 13:59:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: son bir ay içinde çok yakmaya başladı...
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2013, 15:43:29 »
İstasyondan istasyona fark ediyor. Ben bir firmanın istasyonundan depoyu fulledim araç 600km de depoyu bitirdi. Aynı firmanın farklı bir istasyonundan fulledim bu kez 1000 km gittim. Aracım Corolla 1.4 D4D. 600 km gidince yaşadığım şaşkınlığı görmeliydiniz. Aracın yakıt kaçırdığını bile düşünmüştüm ama tekrar yakıt alınca normale döndüğünü gördüm. Mecbur kalmadıkça bilmediğiniz yerden yakıt almayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2013, 16:56:28 »
İstasyondan istasyona fark ediyor. Ben bir firmanın istasyonundan depoyu fulledim araç 600km de depoyu bitirdi. Aynı firmanın farklı bir istasyonundan fulledim bu kez 1000 km gittim. Aracım Corolla 1.4 D4D. 600 km gidince yaşadığım şaşkınlığı görmeliydiniz. Aracın yakıt kaçırdığını bile düşünmüştüm ama tekrar yakıt alınca normale döndüğünü gördüm. Mecbur kalmadıkça bilmediğiniz yerden yakıt almayın.

ben de acaba araç gaz mı kaçırıyor diye düşünmekteyim şu anda...

bir de öyle deneyeceğim. o istasyondan gazı alıp tamamen şehir içinde kullanıcam. bakalım sonuç ne olacak...
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2013, 17:48:17 »
Yaptığınız hesaplama tamamen hatalı malesef.

Depoyu fulleyip yapmadığınız sürece kesin ve  net bir bilgi alamazsınız depo biter tekrar fullersiniz ve öyle hesaplama yaparsınız gerçek sonuç bu olur. Hadi bunlar doğru olarak kabul edersek birinden 10 lira diğerinden 30 bir başkasından 50 tllik almışsınız hesaplama çok çok farklı yerlere gider. Birde fulleyip 100 km gittikten sonra benzinliğe girip tekrar fullerseniz olur fakat gazda tavsiye etmem pompa basınçları farklı oluyor yine doğru sonuç alamazsınız.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2013, 17:49:25 »
Aynı sıkıntı bende de vardı.Bazı istasyonların basıncı düşük olduğu zaman depoyu tam doldurmuyor.Böyle olunca da farklı farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.Birde aynı istasyondan doldurarak deneyiniz.Ben genelde Alpetten dolduruyorum hem fiyatı uygun hem de basıncı yüksek olduğundan depoyu tam doldurabiliyorum ve sonuç daha sağlıklı oluyor.Şamandırada sıkıntı olursa yine aynı durum oluşabilir.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 11, 2013, 17:52:17
Yaptığınız hesaplama tamamen hatalı malesef.

Depoyu fulleyip yapmadığınız sürece kesin ve  net bir bilgi alamazsınız depo biter tekrar fullersiniz ve öyle hesaplama yaparsınız gerçek sonuç bu olur. Hadi bunlar doğru olarak kabul edersek birinden 10 lira diğerinden 30 bir başkasından 50 tllik almışsınız hesaplama çok çok farklı yerlere gider. Birde fulleyip 100 km gittikten sonra benzinliğe girip tekrar fullerseniz olur fakat gazda tavsiye etmem pompa basınçları farklı oluyor yine doğru sonuç alamazsınız.

Aynen katılıyorum.Basıncı düşük istasyonlarda depo tam dolmuyor.Alpetin basıncı yüksek depo tam olarak doluyor.Alpette fulleyip tekrar aynı yerde doldurursanız çok daha sağlıklı bi sonuç elde edilir bence.Bizzat başıma geldiği için biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2013, 10:18:08 »
ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. ancak kafam karıştı biraz. şimdi diyelim iki farklı istasyon var. gaz fiyatı aynı. ancak birinin basıncı yüksek, diğerinin basıncı düşük...  basıncı düşük istasyondan gaz aldığımız zaman daha az mı gaz almış oluyoruz. mesela iki istasyonda da fiyatlar aynı, ikisinden de 10'ar litre gaz alıyoruz. basıncı düşük olan istasyondan aldığımız gaz aslında 10 litre değil mi?  bunun bir standardı ve denetimi  olması gerekmez mi? bir de, aynı firmanın farklı istasyonlarında basınç farkı olur mu?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2013, 10:26:56 »
ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. ancak kafam karıştı biraz. şimdi diyelim iki farklı istasyon var. gaz fiyatı aynı. ancak birinin basıncı yüksek, diğerinin basıncı düşük...  basıncı düşük istasyondan gaz aldığımız zaman daha az mı gaz almış oluyoruz. mesela iki istasyonda da fiyatlar aynı, ikisinden de 10'ar litre gaz alıyoruz. basıncı düşük olan istasyondan aldığımız gaz aslında 10 litre değil mi?  bunun bir standardı ve denetimi  olması gerekmez mi? bir de, aynı firmanın farklı istasyonlarında basınç farkı olur mu?

Aslında LPG tankı standart %20 az alıyorsa bu sorun olmaz. Çünkü şamandra dolumu keser.

Ancak fazla alsın diye şamandra ile oynanıyor bu durumda pompa basıncı fazla olanda fazla yakıt alır ama bu fazla yakıtın parasını verirsiniz yelkene geçmezsiniz.

Ayrıca bunun patlama riskide vardır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2013, 12:17:24 »
Aslında LPG tankı standart %20 az alıyorsa bu sorun olmaz. Çünkü şamandra dolumu keser.

Ancak fazla alsın diye şamandra ile oynanıyor bu durumda pompa basıncı fazla olanda fazla yakıt alır ama bu fazla yakıtın parasını verirsiniz yelkene geçmezsiniz.

Ayrıca bunun patlama riskide vardır.

yani yanlış anlamadıysam, depoyu fullemediğim sürece kazıklanma ihtimalim yok.  o zaman sıkıntı yok. zaten depoyu fulleyecek kadar param olmaz cebimde genelde. arabayı alalı 15 ay felan oldu, sadece 2 kere ful depo gaz aldım şimdiye kadar.  araştırma yaparken bir yerde de, gaz alırken depoya hava basılamayacağı yazıyordu. içinde hava olduğu anda pompa çalışmazmış, kendini kapatırmış. bu konu hakkında bir bilgi varmı?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+