0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İstasyondan istasyona fark ediyor. Ben bir firmanın istasyonundan depoyu fulledim araç 600km de depoyu bitirdi. Aynı firmanın farklı bir istasyonundan fulledim bu kez 1000 km gittim. Aracım Corolla 1.4 D4D. 600 km gidince yaşadığım şaşkınlığı görmeliydiniz. Aracın yakıt kaçırdığını bile düşünmüştüm ama tekrar yakıt alınca normale döndüğünü gördüm. Mecbur kalmadıkça bilmediğiniz yerden yakıt almayın.
Yaptığınız hesaplama tamamen hatalı malesef.Depoyu fulleyip yapmadığınız sürece kesin ve net bir bilgi alamazsınız depo biter tekrar fullersiniz ve öyle hesaplama yaparsınız gerçek sonuç bu olur. Hadi bunlar doğru olarak kabul edersek birinden 10 lira diğerinden 30 bir başkasından 50 tllik almışsınız hesaplama çok çok farklı yerlere gider. Birde fulleyip 100 km gittikten sonra benzinliğe girip tekrar fullerseniz olur fakat gazda tavsiye etmem pompa basınçları farklı oluyor yine doğru sonuç alamazsınız.
ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. ancak kafam karıştı biraz. şimdi diyelim iki farklı istasyon var. gaz fiyatı aynı. ancak birinin basıncı yüksek, diğerinin basıncı düşük... basıncı düşük istasyondan gaz aldığımız zaman daha az mı gaz almış oluyoruz. mesela iki istasyonda da fiyatlar aynı, ikisinden de 10'ar litre gaz alıyoruz. basıncı düşük olan istasyondan aldığımız gaz aslında 10 litre değil mi? bunun bir standardı ve denetimi olması gerekmez mi? bir de, aynı firmanın farklı istasyonlarında basınç farkı olur mu?
Aslında LPG tankı standart %20 az alıyorsa bu sorun olmaz. Çünkü şamandra dolumu keser.Ancak fazla alsın diye şamandra ile oynanıyor bu durumda pompa basıncı fazla olanda fazla yakıt alır ama bu fazla yakıtın parasını verirsiniz yelkene geçmezsiniz.Ayrıca bunun patlama riskide vardır.