Gönderen Konu: Yeni corolla'da çalma listesi nasıl oluşturabilirim?  (Okunma sayısı 2965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
Arkadaşlar, yeni corollamı ilk çıktığında, 17 Temmuz'da aldım. Yaklaşık 4 aydır aracımı keyifle kullanmaktayım. Hemen hemen her araca binişimde yeni bir özelliğini keşfettim. Ama; "touch ekranı" kullanarak kumanda ettiğimiz ses sisteminde "çalma listesini" bir türlü oluşturamadım. Aracıma 8 GB'lik bir USB bellek taktım. İçini de çeşitli şarkılarla doldurdum. Ama ne yaptıysam, çalma listeleri oluşturup, bu müzik sisteminden hakkıyla faydalanamadım. Bir arkadaşım "Çalma listelerini Windows media player'de yap, parçaları sonra USB belleğe at." demişti, onu da yaptım."Touch ekran'ın" kitabını da çok iyi inceledim. Müzik sistemi, kafasına göre içindeki 400-500 şarkıyı çalıyor. Bunları da ekrandan seçip durmak sürüş güvenliğini bozuyor. Ben istiyorum ki; hanıma, bana, çocuğa ayrı çalma listesi yapayım, kimin keyfine göre çalacaksak onun çalma listesini açayım, böylece zırt pırt ekranı kurcalamayayım. Var mıdır bunun yolu? Ya da aynı sorunu yaşayan?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla'da çalma listesi nasıl oluşturabilirim?
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2013, 15:22:06 »
Arkadaşlar, yeni corollamı ilk çıktığında, 17 Temmuz'da aldım. Yaklaşık 4 aydır aracımı keyifle kullanmaktayım. Hemen hemen her araca binişimde yeni bir özelliğini keşfettim. Ama; "touch ekranı" kullanarak kumanda ettiğimiz ses sisteminde "çalma listesini" bir türlü oluşturamadım. Aracıma 8 GB'lik bir USB bellek taktım. İçini de çeşitli şarkılarla doldurdum. Ama ne yaptıysam, çalma listeleri oluşturup, bu müzik sisteminden hakkıyla faydalanamadım. Bir arkadaşım "Çalma listelerini Windows media player'de yap, parçaları sonra USB belleğe at." demişti, onu da yaptım."Touch ekran'ın" kitabını da çok iyi inceledim. Müzik sistemi, kafasına göre içindeki 400-500 şarkıyı çalıyor. Bunları da ekrandan seçip durmak sürüş güvenliğini bozuyor. Ben istiyorum ki; hanıma, bana, çocuğa ayrı çalma listesi yapayım, kimin keyfine göre çalacaksak onun çalma listesini açayım, böylece zırt pırt ekranı kurcalamayayım. Var mıdır bunun yolu? Ya da aynı sorunu yaşayan?
Acaba flaşa klasörler açıp mesela eşim, oğlum ve ben diye onların içine isteğe bağlı olarak şarkıları atıp ve bu şarkıları 1sezen,2sıla,3duman,4rafet,5... gibi kendi isteğinize göre sıralasanız İstediğiniz olur mu? Ben bi cihazda böyle çözmüştüm ama umarım sizinkide böyle hallolur.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla'da çalma listesi nasıl oluşturabilirim?
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2013, 17:50:33 »
Acaba flaşa klasörler açıp mesela eşim, oğlum ve ben diye onların içine isteğe bağlı olarak şarkıları atıp ve bu şarkıları 1sezen,2sıla,3duman,4rafet,5... gibi kendi isteğinize göre sıralasanız İstediğiniz olur mu? Ben bi cihazda böyle çözmüştüm ama umarım sizinkide böyle hallolur.

Çalma listesi usb içimdeki bir çarkının lokasyondan bağımsız bir sıralama içinde çalışmasını sağlamak için eklenmiş bir özellik. Yeni corolla çalma listesi konusunda bilgim yok ama yukarıda tanımlanan klasör oluşturma ile de benzer bir çözüm sağlanabilir tek farkı aynı parçayı hem siz hem de eşiniz dinleyecekse iki klasör içine de kopyalamanız gerekecektir.

Bu arada Windows player ile çalma listesi oluşturduğunuzda USB'ye çalma listesinin dosyasını da kopyalamanız gerekir, sadece mp3 dosyalarını kopyalamış olabilir misiniz? wpl uzantılı playlist dosyasını usb içine kopyaladınız mı?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 3000
Ynt: Yeni corolla\'da çalma listesi nasıl oluşturabilirim?
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2013, 18:05:06 »
Arkadaşlar, öncelikle yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Ama; dediğiniz çözümleri denedim. Çözüm denemesi1: Şarkı isimlerine müdahale uzun vadede içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İsim değişiyor ama bu sefer bir kaç tane aynı şarkıdan elinizde oluyor. Bir gün direksiyon kumandasından bir sonraki şarkıya 3-4 defa basıyorsunuz: hep aynı şarkı. Çünkü kendi arşivinizden de USB belleği, tazelerken defalarca aynı şarkıyı içine attığınızı fark etmiyorsunuz. Çözüm2: Media player'in çalma listelerini de içine attım, ayrı klasörler de yaptım, her yolu denedim: muradıma eremedim. Bence bunun basit bir çözümü var ve de ben öğrendiğimde "haaaa, demek ondanmış" diyeceğim. Ama, bunu bir an önce demek istiyorum :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2013, 18:07:52
Bir de söylemeyi unuttum; ayrı klasörler yapsam da, yapmasam da cihaz şarkıları kendi kafasına göre sıralıyor >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla\'da çalma listesi nasıl oluşturabilirim?
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2014, 22:16:33 »
Arkadaşlar, öncelikle yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Ama; dediğiniz çözümleri denedim. Çözüm denemesi1: Şarkı isimlerine müdahale uzun vadede içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İsim değişiyor ama bu sefer bir kaç tane aynı şarkıdan elinizde oluyor. Bir gün direksiyon kumandasından bir sonraki şarkıya 3-4 defa basıyorsunuz: hep aynı şarkı. Çünkü kendi arşivinizden de USB belleği, tazelerken defalarca aynı şarkıyı içine attığınızı fark etmiyorsunuz. Çözüm2: Media player'in çalma listelerini de içine attım, ayrı klasörler de yaptım, her yolu denedim: muradıma eremedim. Bence bunun basit bir çözümü var ve de ben öğrendiğimde "haaaa, demek ondanmış" diyeceğim. Ama, bunu bir an önce demek istiyorum :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2013, 18:07:52
Bir de söylemeyi unuttum; ayrı klasörler yapsam da, yapmasam da cihaz şarkıları kendi kafasına göre sıralıyor >:(
Aynı dertten muzdaribim ve hala bir çözüm bulamadım. Ne klasör görüyor ne de çalma listesi. Kafasına göre yapmış listeyi.
Allah'ın Dediği Olur