Gönderen Konu: Kasko için aldığım fiyatlar! - Sizce Hangisi? Neden?  (Okunma sayısı 3095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,
Aracımın sigorta ve kaskosu 14 kasımda doluyordu. Toyota bayinden arandım ve kasko ile trafik sigortamın bittiğini belirttiler. Daha öncesinde bir kazam vardı ve 2260 TL kasko ile 210 TL trafik sigortası hesapladılar. Ben de aracı eşime sattım  ;) 240 TL sigorta ödedim eşim için. Ehliyeti yeni olduğu için bu fiyat çıktı.

Kasko için ise;

AXA Sigorta : 1251 TL (Toyota Bayi)
Ak Sigorta: 1556 TL (Toyota Bayi)
Güneş Sigorta: 1296 TL
Işık Sigorta: 1646 TL
Allianz Sigorta: 1809 TL

Hepsi tam kasko. Orjinal yedek parça ve orjinal servis onarımlı. Kemirici hayvan ve diğer hayvanların verdiği zararlar, mini onarım vb. tüm hasarları kapsıyor.

1. Neden bu kadar fark var aralarında? Sadece marka ederleri mi bunlar?
2. Pert durumunda hepsini aracın şu andaki değeri olan 48.060 TL yi mi ödeyecekler? (Bu fiyat noterden kasko firmalarına kadar heryerde böyle gözüküyor)
3. Ucuz etin yahnisi bu konuda hakikaten ucuz mudur?
4. Bunlarla çalışıp da başı ağrıyan var mı? Varsa yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?

Araç: 2012 Auris D4D Comfort Plus
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko için aldığım fiyatlar! - Sizce Hangisi? Neden?
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2013, 20:27:32 »
Allianzdan baya memnun olan arkadaşlar var ancak ben olsam uygun fiyatlıya yönelirdim. Groupama'dan almamışsınız fiyat ama onların da genelde uygun oluyor. Nasıl olduklarını da bir kaç haftaya test edecem muhtemelen :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2013, 20:35:18 »
Kasko firması önemli ama kaskodaki poliçe çok daha önemli. Poliçe var poliçe var yani. Özellikle de kaskolarda ki yeni düzenleme ile. Bazı poliçelerde orjinal parçalarla değişim var iken bazılarında orjinale yakın dedikleri parçalar (yan sanayi) parçalarla değişim var, bazılarında kaza sırasında üzerinde hangi parça var ise onunla değiştiririm yazıyor. Örneğin cam muafiyeti yada mini onarım olmayan kaskolar var. Ak Sigortoda muhtemelen mini onarım yok. Buna göre poliçenizi inceleyip ondan sonra kaskoyu yaptırmak lazım. Ben geçen sene 650 liraya Türk Nippon dan yaptırmıştım kaskoyu, kasko bu hafta bitiyor ön camda hafif bir çatlak vardı cam muafiyeti olması sebebiyle camı serviste orjinal cam ile bedelsiz ve kaskoyu bozdurmadan değiştireceğim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2013, 20:43:14 »
Allianzdan baya memnun olan arkadaşlar var ancak ben olsam uygun fiyatlıya yönelirdim. Groupama'dan almamışsınız fiyat ama onların da genelde uygun oluyor. Nasıl olduklarını da bir kaç haftaya test edecem muhtemelen :)

Teşekkürler Alper bey. Diğer forumda konunuzu da gördüm geçmiş olsun tekrardan. Bazılarında özellikle hasar veya pert durumunda parayı tahsil edebilmek zor oluyormuş galiba. Öyle duymuştum sanki bir aralar ama hangi firma ve işin aslı tam olarak nedir onu araştırmamıştım.

Kasko firması önemli ama kaskodaki poliçe çok daha önemli. Poliçe var poliçe var yani. Özellikle de kaskolarda ki yeni düzenleme ile. Bazı poliçelerde orjinal parçalarla değişim var iken bazılarında orjinale yakın dedikleri parçalar (yan sanayi) parçalarla değişim var, bazılarında kaza sırasında üzerinde hangi parça var ise onunla değiştiririm yazıyor. Örneğin cam muafiyeti yada mini onarım olmayan kaskolar var. Ak Sigortoda muhtemelen mini onarım yok. Buna göre poliçenizi inceleyip ondan sonra kaskoyu yaptırmak lazım. Ben geçen sene 650 liraya Türk Nippon dan yaptırmıştım kaskoyu, kasko bu hafta bitiyor ön camda hafif bir çatlak vardı cam muafiyeti olması sebebiyle camı serviste orjinal cam ile bedelsiz ve kaskoyu bozdurmadan değiştireceğim.

Serkan bey, Toyotadaki AXA ve Ak Sigorta için tam detaylı inceleme yapamadım çünkü telefonda aldığım fiyattı. Diğer üçünde ise yurt dışı klozu ve şimdi hatırlayamadığım benim için gereksiz bir kloz haricinde hepsi vardı. Buna kemirici hayvan ve diğer hayvanlar, ön cam muafiyeti, mini onarım da ekliydi. Diğerlerini de araştıracağım daha.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2013, 20:59:29 »

Orijinal cam ile değişeclerinden emin misin Serkan kardeşim ?  Genelde Orjinal olmayan camlarla cam değişimi yapılıyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2013, 21:02:58 »

Orijinal cam ile değişeclerinden emin misin Serkan kardeşim ?  Genelde Orjinal olmayan camlarla cam değişimi yapılıyor diye biliyorum.

Yok orjinal cam ile değişiyor. Zaten serviste değişecek. O bahsettiğiniz durumda yine poliçede belirtiliyor. Kaskonun belirlediği X firmasında yada orjinal cam bedelinin X tutarını ödemek şartı ile diye. Benim kaskoda böyle bir muafiyet yok.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2013, 21:14:09 »
Geçen yıl AXa'dan yaptırdım, kullanacak çapta bir kazam olmadı ama tampondaki ufak tefek bir iki çizik vardı onları bile ufak onarım kapsamında yapmadılar. Büyük kazalarda iyi olabilir ama mini onarımda çok yetersiz. Bu sene AXA 1500 TL fiyat biçerken, Sompo Japan 850 TL fiyat verdi ve açıkçası pek de düşünmeden onlara yaptırdım. Hem mini onarımda hem de orta ve büyük çaplı hasarlarda arkadaşlarım oldukça memnundu. Bakalım nasıl olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2013, 23:37:52 »
Yok orjinal cam ile değişiyor. Zaten serviste değişecek. O bahsettiğiniz durumda yine poliçede belirtiliyor. Kaskonun belirlediği X firmasında yada orjinal cam bedelinin X tutarını ödemek şartı ile diye. Benim kaskoda böyle bir muafiyet yok.

O halde çok iyi. Policen güzel hazırlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2013, 10:01:44 »
Merhaba arkadaşlar,
Aracımın sigorta ve kaskosu 14 kasımda doluyordu. Toyota bayinden arandım ve kasko ile trafik sigortamın bittiğini belirttiler. Daha öncesinde bir kazam vardı ve 2260 TL kasko ile 210 TL trafik sigortası hesapladılar. Ben de aracı eşime sattım  ;) 240 TL sigorta ödedim eşim için. Ehliyeti yeni olduğu için bu fiyat çıktı.

Kasko için ise;

AXA Sigorta : 1251 TL (Toyota Bayi)
Ak Sigorta: 1556 TL (Toyota Bayi)
Güneş Sigorta: 1296 TL
Işık Sigorta: 1646 TL
Allianz Sigorta: 1809 TL

Hepsi tam kasko. Orjinal yedek parça ve orjinal servis onarımlı. Kemirici hayvan ve diğer hayvanların verdiği zararlar, mini onarım vb. tüm hasarları kapsıyor.

1. Neden bu kadar fark var aralarında? Sadece marka ederleri mi bunlar?
2. Pert durumunda hepsini aracın şu andaki değeri olan 48.060 TL yi mi ödeyecekler? (Bu fiyat noterden kasko firmalarına kadar heryerde böyle gözüküyor)
3. Ucuz etin yahnisi bu konuda hakikaten ucuz mudur?
4. Bunlarla çalışıp da başı ağrıyan var mı? Varsa yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?

Araç: 2012 Auris D4D Comfort Plus

sigorta firmasına göre bazı araçlar aynı klozonlarda yüksek kasko yada sigorta bedeli çıkabiliyor, elbette marka ederide vardır...

1- güneş sigorta konusunda hiç bilgim yoktu,  geçenlerde ww yetkili servis sigortacısının demesine göre ödemelerde eli ağır bir firmaymış, forumdan şuan sigorta firmasıyla sıkıntı yaşayan tunç kardeşimizin durumu henüz netleşmedi, aracının durumu ilerleyen günlerde netlik kazanacak ve bakalım nasıl bir sigortaymış...

2-ışık sigortada konusunda da hiç bir fikrim yok, karalamak olmaz.

3-axa sorunsuz bir firmadır, 2-3 kez hasar onarımında hiç sıkıntı çekmedim, orjinal cam değişimini dahi yetkili servisde yapmıştım... klozonları iyi okumak gerek, bazı durumlarda muafiyeti standartımda var diyerek yapabiliyor, en azından ben daha öncesinde karşılaştım...

axa nın klozanlarına bakara diğerlerine göre iyi fiyat vermiş diyebilirim...

4-allianz firmasını şehirler arası yolda temmuz ayında tatile giderken tek taraflı kaza sonuçu bu yıl test ettim,

allianzadan anlaşmalı çekicinin gelmesi, bizlerin güvenli şekilde gideceğimiz adrese sevk edilmesi, devamında araçın ekspertis durumu yapılmadan kiralık aracı tarafıma getirmesi, işimin erken bitmesinden dolayı araçdaki 5 kişinin istanbula ulaşımı için otobüs giderlerini dahi ödemiştir...

istanbul trafiğinde 3-4 kez tampon sürtmeden dolayı yetkili servise götürdüm, her defasında yapılan işlem 3 günü aşacağı için yedek araç temini yapıldı, 1 yılda 14 günü geçmeyecek şekilde ikame araç durumu söz konusudur, diğerlerinde de böyledir sanırım...

fakat allianzdan cam değişimi istersem yetkili servisden orjinal cam yerine anlaşmalı cam firmalarına yönlendiriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2013, 10:21:50 »
Allianz kaskolu aracımın camını geçenlerde değiştirdim. Camı değiştiren usta 5 cama kadar değişim yapıyoruz dedi. Hem de hasarsızlık bozulmuyormuş. Önceki aracım Anadolu sigortadan kaskoluydu. Onda ise 1 tane cam değiştirme vardı.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance