0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Allianzdan baya memnun olan arkadaşlar var ancak ben olsam uygun fiyatlıya yönelirdim. Groupama'dan almamışsınız fiyat ama onların da genelde uygun oluyor. Nasıl olduklarını da bir kaç haftaya test edecem muhtemelen
Kasko firması önemli ama kaskodaki poliçe çok daha önemli. Poliçe var poliçe var yani. Özellikle de kaskolarda ki yeni düzenleme ile. Bazı poliçelerde orjinal parçalarla değişim var iken bazılarında orjinale yakın dedikleri parçalar (yan sanayi) parçalarla değişim var, bazılarında kaza sırasında üzerinde hangi parça var ise onunla değiştiririm yazıyor. Örneğin cam muafiyeti yada mini onarım olmayan kaskolar var. Ak Sigortoda muhtemelen mini onarım yok. Buna göre poliçenizi inceleyip ondan sonra kaskoyu yaptırmak lazım. Ben geçen sene 650 liraya Türk Nippon dan yaptırmıştım kaskoyu, kasko bu hafta bitiyor ön camda hafif bir çatlak vardı cam muafiyeti olması sebebiyle camı serviste orjinal cam ile bedelsiz ve kaskoyu bozdurmadan değiştireceğim.
Orijinal cam ile değişeclerinden emin misin Serkan kardeşim ? Genelde Orjinal olmayan camlarla cam değişimi yapılıyor diye biliyorum.
Yok orjinal cam ile değişiyor. Zaten serviste değişecek. O bahsettiğiniz durumda yine poliçede belirtiliyor. Kaskonun belirlediği X firmasında yada orjinal cam bedelinin X tutarını ödemek şartı ile diye. Benim kaskoda böyle bir muafiyet yok.
Merhaba arkadaşlar,Aracımın sigorta ve kaskosu 14 kasımda doluyordu. Toyota bayinden arandım ve kasko ile trafik sigortamın bittiğini belirttiler. Daha öncesinde bir kazam vardı ve 2260 TL kasko ile 210 TL trafik sigortası hesapladılar. Ben de aracı eşime sattım 240 TL sigorta ödedim eşim için. Ehliyeti yeni olduğu için bu fiyat çıktı.Kasko için ise;AXA Sigorta : 1251 TL (Toyota Bayi)Ak Sigorta: 1556 TL (Toyota Bayi)Güneş Sigorta: 1296 TLIşık Sigorta: 1646 TLAllianz Sigorta: 1809 TLHepsi tam kasko. Orjinal yedek parça ve orjinal servis onarımlı. Kemirici hayvan ve diğer hayvanların verdiği zararlar, mini onarım vb. tüm hasarları kapsıyor.1. Neden bu kadar fark var aralarında? Sadece marka ederleri mi bunlar?2. Pert durumunda hepsini aracın şu andaki değeri olan 48.060 TL yi mi ödeyecekler? (Bu fiyat noterden kasko firmalarına kadar heryerde böyle gözüküyor)3. Ucuz etin yahnisi bu konuda hakikaten ucuz mudur?4. Bunlarla çalışıp da başı ağrıyan var mı? Varsa yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?Araç: 2012 Auris D4D Comfort Plus