Gönderen Konu: akü sabitleme hakkında  (Okunma sayısı 3974 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
akü sabitleme hakkında
« : Kasım 09, 2013, 16:24:29 »
arkadaşlar geçen hafta corolla hb arabamın aküsü boşalmıştı bende karanlıkta aküyü söktüm ve şarj ettirmeye götürdüm ertesi gün aküyü taktım fakat nasıl söktüğüme dikkat etmediğim için o ucu vidalı uzun çubuk ile aküyü nasıl sabitleyeceğimi bi türlü beceremedim cahilliğim mazur görün...Yardımcı olursanız çok sevinirim....
SDMK

Toyota Club Türkiye

akü sabitleme hakkında
« : Kasım 09, 2013, 16:24:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: akü sabitleme hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2013, 16:42:24 »
arkadaşlar geçen hafta corolla hb arabamın aküsü boşalmıştı bende karanlıkta aküyü söktüm ve şarj ettirmeye götürdüm ertesi gün aküyü taktım fakat nasıl söktüğüme dikkat etmediğim için o ucu vidalı uzun çubuk ile aküyü nasıl sabitleyeceğimi bi türlü beceremedim cahilliğim mazur görün...Yardımcı olursanız çok sevinirim....

cehaletle alakası yok herkesin başına gelebilir.
uzun çubuğun bir ucu vida için diş açılmış diğer ucu da kancalıdır. dişli olan ucu yukarıya gelecek kancalı ucu aşağıya gelecek. kancalı ucun geçeceği halkaya benzer bir çıkıntı olması lazım kancayı oraya geçirin diğer demir çubuğu da aynı şekilde bağlayın. daha sonra akünün üzerinden her iki çubuğu bağlayan yassı demiri geçirin ve vidalayın.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2013, 19:20:20 »
onur kardeş cevabın için çok teşekkür ederim. Yalnız o çubuktan bi tane var kardeş gece sökerkende eminim sadece o çubuğun ucundaki vidayı söarkerek aküyü çıkardım. akünün oturduğu tabanında plastik kare bi cisim var oraya aküyü oturtuyorum çubuğu o deliğe takıyorum aküyü bu tek çubukla nasıl sabitleyeceğimi anlayamadım. sağa sola baktım başka aparat var mı diye ama başka bişey yok etrafta çözemedim bi türlü...
SDMK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2013, 19:32:05 »
Aküyü sadece o çubukla tutturamazsınız bir tanede akünün üstünden geçen yassı demir olması lazım . Bazı araçlarda bu demir her iki taraftan sizde olan çubuk sayesinde tutturulurken bazı araçlarda bir tarafı çubuk ile bir tarafı da direk şaseye bağlanarak tutturulur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2013, 19:47:42 »
cevabın için teşekkür ederim. Mahmut kardeş yarın gündüz gözüyle sağa sola iyice bi bakayım bakalım..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2013, 15:18:26
İnsan bilmeyince gözünün önündeki koca demiri görmeden aciz oluyor gerçekten. Aküyü sökerken demiri ileri iteklemişim ondan görememişim aslında her zamanki dikkatsizliğim. Onur ve Mahmut beylere yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun...
SDMK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2013, 22:19:07 »
cevabın için teşekkür ederim. Mahmut kardeş yarın gündüz gözüyle sağa sola iyice bi bakayım bakalım..

İnsan bilmeyince gözünün önündeki koca demiri görmeden aciz oluyor gerçekten. Aküyü sökerken demiri ileri iteklemişim ondan görememişim aslında her zamanki dikkatsizliğim. Onur ve Mahmut beylere yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun...
Rica ederim. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2013, 12:23:29 »

rica ederim yardımcı olabildiysem ne ala :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)