0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abilerim.Biliyorsunuz C1203 arızası nedeni ile benim ABS beyni değişmişti. Yenisi Ufuk Sönmez uygun bir fiyata bana getirmişti.Neyse çıkan beynin elektronik ünitesini bende satmıştım çünkü hata sadece otomatik viteslerde çıkan bir sorundu sattıgım arabada manuel idi.Oda bir arkadaşımızdı ve sorunsuz kullanıyor.Elimde kalan ABS beni mekanik ünitesinin basınç sensörünü söktüm.Geçtim tornanın başına montajı için flanş yaptım.Sonrada LPG'nin tank ile regülatör arasına T girerek basınç sensörünü taktım.Sonrada elektrik bağlantılarını taktım.Elektrik olarak 5 volt, şase ve sinyal çıkışı var.Sinyal çıkışını LPG ECU'sünün seviye sinyal girişine taktım.Sonrada bilgisayar ile bağlanarak kalibrasyonunu yaptım.Bu sırada arabayı çalıştırıyordum. Yani LPG tüketiyordum.Başlangıçta tank basıncından 1,61 volt geliyordu.Ayar bittiginde ise voltaj 1,57 volta düştü.Kısaca sistem çalışıyor gözüküyor.Artık lambalarım rampalardan veya frenden dalgalanmayak.Hassas voltajı elde ettigime göre artık LPG seviyesini benzin göstergesinde gösterme çalışmalarına geçebilirim.Resim paylaşmayı düşündüm ama neresini paylaşayım karar veremedim.
Abi kötü örnek oluyorsun millete. Sen sıkıntısız toplarsında burada görüp yapmaya çalışanlar toplayamayabilirler.
Pes...
Flanşı tornaladıktan sonra sensörün dişleri için klavuz çekerken resimlemişim.Araç üzerinde duruşunuda çekince paylaşırım.Şimdi LPGnin bitmesini bekliyorum.Bitince gece 02:00 gibi istasyona gidip 4 litre 4 litre dolum yaparak kalibrasyonu yapacagım.Fullde iken çok km gitsin ama azalınca hassaslaşsın.
Bu projeden haberim vardı gerçekleştiğini görmek güzel..Ahmmet abi yeni bi fikir var aklımda.. Araç benzinden lpg ye geçince benzin pompasının durması. Yani boşuna çalışmasını engelleyip oluşabilecek hasar riskini azaltıp ömrünü uzatmak...
Hayırlısıyla testleri bitirince seri üretime geçersin artık abi.
Çok uzun süredir düşündügüm birşeydi ancak elimde sensör yoktu.ABS beynini degiştirince sensörü burada kullanmak aklıma geldi.Sag olsun Ufuk mütevazilik yapıyor ama kendisinden fren çalışma basıncı max test basınçlarını aldık.Fren sisteminin yaklaşık 10 barda çalıştıgını LPG sisteminin ise max pompa basıncının 15 bar oldugunu ögrendik.Sonrasında 10 barda(3,5 volt) sensörün ölçüm scalasının voltaj degerinin max (5volt) gelmedigini görünce montaja cesaret edebildim.
Acaba daha düşük maliyetli bir sensörle yapılabilir mi? Böyle bir şey olursa belki ciddi anlamda bir şeyler düşünülebilir. Güzel bir ekip olmuşsunuz, devamını diliyorum
Tabi bu kiti kolayca monte edebilecek hale getirmek gerek Fiyatını da uygun lazım yapmak lazım ki son kullanıcı üzülmesin..Ahmet abi bu sensör yedek parça olarak satılmıyormu? muadili felann
Uyguladıgım sistemin kit olarak versem montajı yaklaşık olarak 10 dakika sürer.Ticari boyutunu hiç düşünmemiştim.