Gönderen Konu: Efsane Kasa vs 2001 Terra  (Okunma sayısı 12240 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rol yapma, düşün!
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
Efsane Kasa vs 2001 Terra
« : Eylül 09, 2008, 01:30:37 »
Selam arkadaşlar, 96-97-98 AE101 (efsane kasa) Corolla almayı kafaya koymuştum, hala büyük oranda bu fikrim değişmedi. Ancak Kurbağa gözlü olmayan, 2001 üretimi çift farlı Terra'ların (Terra Special, Sol, VVT-I vb.) bilhassa tasarım olarak (hem dış hatlar hem de içerden dashboard ve kumandalar itibarıyla) daha taze ve diri görünmesi karşısında kafam karıştı. Misal:

Eski kasalarda istisnalar hariç 13-15,5 bin YTL civarında dolaşan ortalama ikinci el piyasası Terra'nın bahsettiğim serisinde 16-18 binler seviyesine çıkıyor. Belki de bu maliyet farkına; model yılı, km, özellikle de tasarım anlamında değiyordur. Bu iki Corolla serisi hakkında yorum yapabilecek birileri varsa dinlemekten memnun olurum.

Esenlik dileklerimle.
Murat Ünal, 38, İzmir.

Toyota Club Türkiye

Efsane Kasa vs 2001 Terra
« : Eylül 09, 2008, 01:30:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane Kasa vs 2001-2002 Terra
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2008, 01:40:54 »
Murat Bey

2000 sonrası corollalarda çok güzel bence özellik bakımından donanım bakımından da zengin bu arada misal verdiğiniz araç tanıdık bi arkadaşımın :)

Fakat efsane kasa corollanın yerinide alabileceğini sanmıyorum..bilmiyorum ama birçok arabada kendi arabamın rahatını sürüş zevkini bulamıyorum..

Bu durumda karar size kalıyor tabikii paranız ve isteklerinize göre karar vereceksiniz..Böyle olunca 17-18 civarına 2001 special alabilirsiniz yada efsane isterseniz temiz az km li 96 GLİ yada 98GLİ special almanız mantıklı olacaktır..bu arada ben 2 ay sonra kendi efsanemi askere gideceğim için satacağım...halada kıyamıyorum aracıma ama buradan bakabilirsiniz..Resim henüz koymadım ama özellikleri  bakımları orada yazıyor...Saygılar..

http://www.toyotaclubtr.com/ilanlar/ve-corollam-ile-son-aylarim-(satilik-corolla)/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rol yapma, düşün!
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2008, 01:55:49 »
Ercan merhaba kardeşim. Açıklamalar için teşekkürler. Sorun olmasın diye google'ın görsel bölümünden rastgele taratıp bulduğum, özellikle de plaka bilgisi görünmeyen resimleri koydum fakat bilmeden ikinci el sitelerine linklemiş olabilirim. Umarım temsil için linklediğimiz foto arkadaşın için sorun olmaz, neticede bir mesele hakkında fikir yürütmek maksadıyla ve iyi bir örnek olması açısından konuldu. Ama sıkıntı olursa bildirin hemen linki iptal edeyim. Aracına gelince, verdiğin linkte de görüldüğü gibi oldukça emek ve para harcanmış bir araç sanırım. Bütçemi bir hayli aşsa da fotosu varsa görmekten mutlu olacağım. Bu arada vatani görevin için şimdiden tebrik eder, hayırlı tezkereler dilerim.
Murat Ünal, 38, İzmir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rol yapma, düşün!
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2008, 03:35:01 »
Kendim soru sorup kendim yanıtlamışım gibi olacak ama, sabahın köründe 2001 Terra'lara kafayı takıp daldığım internet denizinden kayda değer bir bilgi bulabildim sonunda. Bir otomobil hobi sitesinin test bölümünde taaa 2001 yılında sayın Tulu Darıcan tarafından ilgili model için ayrıntılı bir test yapılmış ve yorum yazılmış. Buyrun:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2000 yılının Mayıs ayında yenilenerek piyasaya sunulan Toyota Corolla'nın aksesuarlı versiyonu 1.6 Sol bu haftaki  test konuğu.
Bir önceki versiyonu ile istenilen satış rakamlarına ulaşamayan Corolla'nın geçirdiği makyaj operasyonunun ardından sadece görüntüsü değil, kaputunun altındaki motorları da yenilenmiş. Eski 1.3 ve 1.6 litrelik motorların yerine VVT-i teknolojisine sahip 1.4 ve 1.6 litrelik motorlar kullanılmakta. Corolla'da 1.4 litrelik versiyon sadece Terra donanımıyla, 1.6 litrelil versiyon ise Terra ve Sol donanımlarıyla sayılmakta. Otomatik vites seçeneği sadece 1.6 litrelik versiyonda bulunuyor. Corolla, bütün Toyotalar gibi 3yıl/100.000 km garantisi ile satılıyor.

Karoser, iç mekan

Bir önceki versiyon Corolla'ya göre en büyük değişiklik ön kısımda yapılmış. Yuvarlak farlar yerine kullanılan köşeli farlar Corolla'ya daha olgun bir hava katmış. Radyatör ızgarasının üzerine yerleştirilen büyük Toyota arması otomobile etkili bir görünüm kazandırmış. Far grubundan ayrılarak ön çamurluklara yerleştirilen sinyal lambaları hem yandan hem de önden rahatça görülebiliyor. Ön tamponun altında iki yana sis farları yerleştirilmiş. Otamobilin arka tasarımında ise yenilenen sadece tampon olmuş. Test aracımız aksesuarlı versiyon olduğundan bagajın üstünde spoyler, kromajlı egzos ucu ve kromajlı bagaj kapağı tutamağı bulunuyordu. Corolla'nın iç mekanında kullanışlığı arttırmak için birçok değişiklik yapılmış. Yol bilgisayarı ile radyo-teyp bilgilerine ulaşılan dijital ekran orta konsolun en üstüne konumlandırılmış. Ekranın çevresinde ise müzik sistemini düğmeleri yerleştirilmiş. Bu bölümün hemen altında klima ve havalandırma kumandaları yer alıyor. Daha altta ise radyo -teybin ikinci kısmı olan teyp ve 6'lı CD değiştirici bulunuyor. En altta bastırılarak açılan bardaklık, küllük ve çakmak yerleştirilmiş. Elektrikli ayna kumandaları, arka sis lambası ve gösterge tablosunun aydınlık ayarı direksiyonun sol tarafına yerleştirilmiş. Corolla'nın gösterge tablosundaki bilgiler rahatça okunuyor ancak toplam ve günlük km sayacının hala dijital olmaması ilginç. Dört camın açma kapama düğmeleri sürücü kapısına yerleştirilmiş ve kullanımı kolay. Bu düğmelerin üzerinde cam kilidi ve merkezi kilit düğmesi yer alıyor. Corolla 20 mm artan boyu (4315 mm) ile önde ve arkada yeterli iç hacim sunuyor. Ancak 390 litre hacmindeki bagajı kompakt sınıftaki bir otomobil için ufak.

Motor, performans

Eski versiyondaki 1.6 litrelik motordan tümüyle farklı olan yeni 1.6 litrelik motor VVT-i teknolojisine sahip. Açılımı ' Variable Valve Timing - Intelligent ' olan bu teknoloji, motorun tüm devirlerdeki hava ihtiyacına göre emme supaplarının açık kalma zamanlarını düzenliyor. Böylece her devirde maksimum güç ve minimum yakıt tüketimi elde ediliyor. Ayrıca bu sistemde her bujide ayrı ateşleme bobini kullanılarak distribütör ortadan kaldırılmış. 1598 cc'lik üstten çift eksantrikli 16 supaplı motor 6000 d/d'da 110 HP güç, 3800 d/d'da ise 150 Nm tork üretiyor. VVT-i teknolojisi sayesinde her devirde kolayca hızlanan motor yaptığımız testlerde 0'dan 100 km/s hıza 10.5 saniyede ulaştı. Corolla, barındırdığı yeni teknoloji motor ile ekonomik bir araç olduğunu gösterdi. Test süresince 100 km'de ortalama 8.3 litre benzin tüketen Corolla'da sakin kullanımda bu değeri 7 litre civarına düşürmek mümkün.

Kullanım, konfor

Kullanımı kolay, performanslı bir otomobil olan Corolla, yüksek hızlarda yan rüzgarlardan fazlaca etkileniyor. Genelde yol tutuşu iyi olan Corolla'nın virajda limitleri aşılınca önce önü kayıyor daha sonra ise arkası savruluyor. Ancak hissiz olan direksiyon sistemine rağmen tekrar otomobili kontrol etmek kolay. Yeniden tasarlanan kokpit oldukça kullanışlı ve direksiyon tarafından perdelenen gösterge tablosu aydınlık ayar düğmesi dışında ergonomik bir kusur bulunmuyor. Torpido gözünün ışıklı olmaması gece yolculuklarında torpido gözünü kullanmayı güçleştiriyor. Genel olarak vites yolları belirsiz. ABS ve EBD destekli fren sistemi güvenli. Yaptığımız testlerde Corolla, 100 km/s hızla giderken yapılan ani frende 42 metrede durdu. Bu mesafe kompakt sınıfta tam sınırda yer alıyor.

Tulu DARICAN 02/05/2001

STANDART DONANIM
Corolla 1.6 Sol´ün standart donanım listesinde sürücü havayastığı, ABS+EBD, yol bilgisayarı, elektrik kumandalı dört cam, immobilizer, kaza anında katlanabilen direksiyon mili ve pedallar, motor devrine duyarlı ve yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, ön sis farları, sesli far açık uyarısı, altı hoparlörlü müzik sistemi bulunuyor. Klima, yolcu havayastığı, yan havayastıkları, ekstra ücret karşılığında donanıma eklenebiliyor.

FABRİKA VE TEST VERİLERİ İÇİN: http://www.arabam.com/arabamtest/toyota_corolla/toyota_corolla_2.asp

Murat Ünal, 38, İzmir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • TÜRK DVD COVER SÝTESÝ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Efsane Kasa vs 2001 Terra
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2008, 07:55:00 »
bende ae 101 kasaların özellikle special olanların xei ve gli bu kasalardan daha iyi olduğu ve daha çok tutulduğu hatta daha fazla para ettiği kanısındayım kendimde bir xei special kullanıcısı olarak özellikle tavsiye ederim
DAL RÜZGARI AFFETSEDE KIRILMIŞTIR BİR KERE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2008, 22:18:35 »
2001 vvt-i kasadan bende de var da, bir sorum olacak, arkada tek sis lambası mı var iki tane mi? Bende sadece sol lamba yanıyor da?
Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2008, 14:39:48 »
bende 2001 1.4 motor olanını kullanıyorum
benim aracın kasası hafif 1095 kg motordaki vvti teknolojisi de performans aldırıyor.
yani araç bastığın zaman gidiyor.
konfor olarak apayrı bir suruş zevki var bu aracın.
ekonomi desen ekonomik.
tam bir aile arabası
özetle binilecek araba.
(2. eli çok yedek parça olarak yan sanayiside kuvvetli, bunlarda cabası)
toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2008, 14:45:06 »
2001 vvt-i kasadan bende de var da, bir sorum olacak, arkada tek sis lambası mı var iki tane mi? Bende sadece sol lamba yanıyor da?
Saygılar..
erdem bey dediginiz olay bunlarda orinal olarak bulunuyor.
yani sadece sol taraftaki sis lambasının yanması.
toyota coralla 1.4 terra ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2008, 15:09:25 »
dağanlarda bile vardır arka sis
ve hemen hemen tüm araçlarda standart
ve tek olur
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2008, 16:11:14 »
Beyler benim araçta kapıları kumandadan açtığımda 4lüler yerine parklar yanıp sönüyo normal mi bu?Arka sis tek olur benimde tek yanıyo erdem kardeşim.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2008, 16:16:03 »
normalde dörtlüler yanar ama
bi terslik var gibi
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2008, 08:05:03 »
  Arka sis lambası ile ilgili bir bölüm açılmıştı daha önce burada. Kısaca söylemek gerekirse arka sis lambası görmek için değil, görünmek içindir ve aracın solunda yanması bizim aracin durumunu belli eder arkadan gelen araca görüş mesafesinin çok düştüğü kesimlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2008, 09:12:54 »
Birde 2001'leri yağ eksiltme olayı var. Bu da insanı kuşkulandıran olumsuz bir etken tabi.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2008, 10:20:45 »
makyajlı kasa corollalar banada çok hoş gözüküyor.ae101 ler güzel hoşta aynı fiyata daha yenisini almakta mantılı.yağ yakıyormuş evet duydum.napalım yaksın demekten başka aklıma birşey gelmiyor. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2008, 10:49:17 »
makyajlı kasa corollalar banada çok hoş gözüküyor.ae101 ler güzel hoşta aynı fiyata daha yenisini almakta mantılı.yağ yakıyormuş evet duydum.napalım yaksın demekten başka aklıma birşey gelmiyor. :D
94 ex xli im vardı sattım 99 terra aldım çook rahat sorunsuz sessiz fazla fazla özellek var
ama olmadı  :D  dayanamadım sattım 1993 gli aldım ve işte bu dedim
satmayı düşünmüyorum
sizce mantıksız olabilir ama beni anlayan arkadaşlar vardır mutlaka
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2008, 11:00:27 »
inanın bende çok seviyorum ae 101 leri :)
arabaya gönül vermek apayrı bir olay.ona kimse laf edemez ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 06, 2008, 18:31:16 »
bir arkadasımız konuya deginmiş 2000 terra sol wwt corolla aldık sıfır bir arkadasıma arac 50 binde yag yakmaya basladı ama garantide oldugu icin komple motor degisti ama hala 2000 modellerinde o problemin oldugundan bahsediyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 06, 2008, 22:48:53 »
Evet konuyu açan arkadaşın bahsettiği kasada yağ yakma sorunu var. Fakat Toyota o zaman bu araçları çağırıp motora birşeyler yapıp bu durumun önüne geçmiş. Gitmeyenlerin araçları ise halen yağ yakıyor dolayısıyla.
Opel Astra GTC