Gönderen Konu: 2009 corolla benzinli tekleme sorunu  (Okunma sayısı 1191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
2009 corolla benzinli tekleme sorunu
« : Kasım 05, 2013, 12:47:08 »
aracım 2009 model corolla 47000. km de :(bütün bu sorunlar tüp taktırmadan benzin de iken de yapıyordu) aracıma tüp taktıralı 2 ay felan oldu: aracın sorunu 1900 ila 2000 devir ile 2. ve 3 viteste giderken araç kendini kasıyor titreme gibi veya kendi kendini bi nebze yavaşlatıyor az da olsa ibreden kontrol ettiğim kadarı ile devir saati o titremede az da olsa düşüyor. çok usta dolaştım ama sorunu çözemedim. ustanın birisi dedi bujiyi değiştir sorun çözülür serviste değiştirdim sorun çözülmedi. başka bi usta emme manifoltu ile enjektörleri temizleyeceğim ilaç atacağım sorun gidecek dedi emin olamadım yaptırmadım.  başka bi usta ise oksijen sensöründe sıkıntı var onu değiştir diyor . bi başka sı ise bu elektrikten diyor ateşleme yi iyi yapmadığından bu devirde sabit giderken ondan yapıyor diyor herkes bi başka bi şey diyor. bana bu konuda yardımcı olunursa çok sevinirim. ( serviste aracı bilgisayara soktu hiç bi arazı belirtisi de vermedi, usta da ona istinaden halledildi dedi, servise de güvenmiyorum artık.) . biraz da batum yakıtı kullandık pis olduğu için de yakıttan da yapabilir diyolar
ALTINDAN AĞAÇ OLSAN ZÜMRÜTTEN YAPRAK, AKIBETE YÜZÜNÜ ÖRTECEK BİR AVUÇ TOPRAK.

Toyota Club Türkiye

2009 corolla benzinli tekleme sorunu
« : Kasım 05, 2013, 12:47:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 corolla benzinli tekleme sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2013, 12:56:30 »
Bu sorun LPG ilemi başladı?
Şuanda benzine alsanız yine bu titreme varmı?
Bu devirlerdeki titreme eger benzindede varsa emme manifoldunun hava almasından olabilir.
Delinen yerleri, hortumları ve LPGnin map sensörlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2013, 14:54:39 »
MAF sensörü temizliği ile işe başlayabilirsiniz. Hava filtresi üstündeki sensördür. Orjinal hava filtresi kullanmaya özen gösteriniz.

Eğer yine geçmez ise konuya Ahmet bey ile devam edebilirsiniz. LPG konusunda kendisi ince detay bilgilere sahiptir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2013, 22:18:01 »
benzin de yapıyor tüp de de yapıyor tüp arttırmadan önce de yapıyor du pis yakıttan yapar mı oksijen sensörün den yapar mi emme manifoltu delindi ise degistirsek sorun gider mi enjektör ler subaplar hepsini temizleteyim mi kaz kelebegini felan hangisi ni yaptırsam yardımcı olursanız sevinirim şimdi den hepinize teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2013, 22:22:16 »
benzin de yapıyor tüp de de yapıyor tüp arttırmadan önce de yapıyor du pis yakıttan yapar mı oksijen sensörün den yapar mi emme manifoltu delindi ise degistirsek sorun gider mi enjektör ler subaplar hepsini temizleteyim mi kaz kelebegini felan hangisi ni yaptırsam yardımcı olursanız sevinirim şimdi den hepinize teşekkür ederim

Eksik bilgi paylaştıgınız için havanda su dövüyoruz.
Sorun LPGden öncede varsa hava alma ihtimalini unutun.
Zaten benzinde olan sorunlar LPGde büyüyerek devam eder.

Sizin sorununuz büyük ihtimal ile oksijen veya MAP sensörü olabilir.
Yola çıkarak canlı sensör degerlerinin takip edilmesi gerekiyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2013, 12:11:09 »
ahmet bey teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için; tüp takılmadan önce benzinde iken çok yapıyordu bunu benzini birde temiz benzin olduğunu sanmıyorum pis yakıttan bunu yapar mı ? maf ve map sensörleri buna etken olabilir mi ? gaz kelebeği emme manifoltu temizliği enjektörlerin temizliği, subapların temizliği hepsini yaptırayım mı ? gaz kelebeğini temizlettim kurum bağlamıştı diyo usta. bu gibi sorunlar serviste bilgisayara takılınca neden açığa çıkmıyor anlamıyorum. ateşleme sisteminde sıkıntı bobinlerden kaynaklı olabilir mi ? servis bobinlerin sağlam dedi, bobinlerin ayarı varmıdır ölçülür mü bobinler.... çok saolun yardımcı olacağınız bilgiler için şimdiden teşekkürler.