Gönderen Konu: baskı balata değişiyor  (Okunma sayısı 2837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
baskı balata değişiyor
« : Kasım 04, 2013, 16:57:41 »
arkadaşlar 5000 km deki avensisin  baskı balatası değişiyor garantiden gelmiş böyle yada benzeri bir şey başına gelen varsa ve paylaşırsa sevinirim.  ben de tereddüt içindeyim ama bakalım hayırlısı
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Toyota Club Türkiye

baskı balata değişiyor
« : Kasım 04, 2013, 16:57:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: baskı balata değişiyor
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2013, 16:59:18 »
Değişme sebebi ne? Yani bir sorun mu yaşadınız yoksa servisin mi girişimi oldu?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2013, 17:04:22 »
Fabrikadan hatalı çıkmış olabilir.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2013, 17:44:04 »
:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2013, 20:36:50 »
Fabrikadan hatalı çıkmış olabilir.
Benimkide hatalı gelmiş abi değişti eylülde.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2013, 23:50:25 »
Merhabalar
Bendede 2013 avensis var 1 ekim 2013 de teslim aldım.Araç debriyajı çok yüksek servise telefon ettiğimde yeni sistem olduğu için o hissi verir dediler ama pek aklıma yatmadı :( su an araç 900 km yaklaşık 1000 km bakımda konu üzerinde duracağım demek kronik bir hastalık var gibi.
iyi akşamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2013, 01:12:33 »
benim 0 km aldığım  dizel verso ,galerinin önünde 1.vitese zor geçiyordu,satıcıya sordum bu ne iş diye ,abi araba 0 km dişliler ,balata birbirine alışacak diye ipe sapa gelmez yanıt verdi,şikayetlerim git gide arttı ,artık 1. vitese iki elle zor geçiriyordum ,araba boşdayken deviri 2-3 binlere çıkarıp gazı bıraktığım anda devir binlere yanışırken,şanzımandan  dişli sesleri gelmeye başladı,dur kalk trafiğe girince debriyajı bırakırken, balatadan guk  diye ses geliyordu.bu şikayetlerimi servise kabullendirene kadar anlımın derisi çatladı,en sonunda 5 bin km de baskı balata komple değişti ve 30 bin km sorunsuz bir şekilde kullandım ,lakin 35 bin km de aynı sorunlar gene başlayınca arabayı satıp kurtuldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2013, 09:56:41 »
araç engelli bir yerden özellikle yokuş yukarı giderken kavrama anında kulak tırmalayıcı hafif bir ses geliyordu başka bir sebeple gittiğimde ustaya sordum sesi o da alınca baskı balata sıyırıyor dedi garantiyle görüştüler sonuç değişim...
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2013, 11:21:20 »
Arkadaşlar, benim 2012 Avensiste aldığımdan beri her frene basışımda cızırtı sesi geliyor.Bunu 1000 km bakımında defalarca söyledim.Normal dediler, bu baskı balata değişenlerde aynı ses oluyormuydu acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2013, 11:43:48 »
Arkadaşlar, benim 2012 Avensiste aldığımdan beri her frene basışımda cızırtı sesi geliyor.Bunu 1000 km bakımında defalarca söyledim.Normal dediler, bu baskı balata değişenlerde aynı ses oluyormuydu acaba.
bende öyle cızırtı gibi bir ses gelmiyor
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2014, 22:43:37 »
Benimde aracımın baskı balatası kaçırmaya başladı sanırım değişecek.Baskı balata değişimi ortalama ne kadar masrafı vardır.Genel anlamda fiyat ne diyebilirsiniz?

Yakın zamanda değiştiren var mı?

Avensis 2005 elegant.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2014, 23:10:28 »
Benimde aracımın baskı balatası kaçırmaya başladı sanırım değişecek.Baskı balata değişimi ortalama ne kadar masrafı vardır.Genel anlamda fiyat ne diyebilirsiniz?

Avensis 2005 elegant.

Aisin baskı balata 350-400 civarındadır muhtemelen fiyatı işçilik hariç tabi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2014, 14:07:47 »

Avensis 2005 elegant.
ben garantiden değiştim rica etsem kaçırdığını nerden anladınız benimki henüz değişmiş olmasına rağmen sanırım yine kaçırıyor yokuş aşa geri viteste el fireni çekili değilken kayma yapıyor bu bir işaret olabilir mi
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 10, 2014, 14:22:07 »
ben garantiden değiştim rica etsem kaçırdığını nerden anladınız benimki henüz değişmiş olmasına rağmen sanırım yine kaçırıyor yokuş aşa geri viteste el fireni çekili değilken kayma yapıyor bu bir işaret olabilir mi

Aracınız manuelse debriyaj balatanızın durumunu anlamanız için çeşitli yöntemler:

1. Balatası bitmek üzere olan bir araçta ilk görülen tepki kalkışlarda titreme yapmaya başlamasıdır. Aracınız balatadan ötürü yeni yeni titremeye başlamışsa bir müddet daha idare edebilirsiniz. Ancak ilerleyen aşamalarda siz gaza bastığınızda aracınız eskisi gibi hızlanamayacaktır. Motor devri yükseldiği halde hız olması gerektiği gibi yükselmeyecektir. Özellikle dik yokuşları çıkarken bu durum dahada belirginleşecek ve motor devri sabit kaldığı halde aracınız hızdan düşecektir. Bu aşınmanın ileri aşamalarıdır ve fazla beklemeden bir servise gitmenizde fayda vardır. Zira balata sizi ansızın yolda bırakabilir. Yada balatanın bitmesi durumunda baskı volan dişlisine zarar verecek ve ekstra masraf açacaktır. Bazı araçların volanı tornayla düzeltilebilsede yeni nesil araçların pek çoğunun volanı tornaya uygun değildir ve oldukçada pahalıdırlar. Aşınma bu noktaya gelmeden bir an önce balatanızı değiştirmeniz ekonomik olacaktır. Aşınmış balata ayrıca yakıtıda ciddi oranda yükseltecektir. Aracınız güçlü ise sizi eskisi gibi koltuğa yapıştırmayacak ve eskisi gibi hızlanamayacaktır. Balatanız aşındıkça önce geri vitesten başlayarak vites geçişleride zorlaşacak ve daha sesli hale gelebilecektir.

2. Aracınızı dik bir yokuşa park edip el firenini çekin. Aracınızı geri vitese takın ve stop edin. Şimdi sadece frenle aracı sabit tutun ve yavaş yavaş ayağınızı frenden çekin. Motor aracı geri gitmekten alı koyacaktır. Ancak balatanız artık bitmişse motorunuz durduğu halde aracınız hafifte olsa geri kaçıracaktır. Kaçırma yoksa bir müddet daha kullanabilirsiniz. Yinede aşağıdaki bir kaç test ilede tastik almanız faydalı olacaktır.

3. El fireninizi çekin ve aracınızı birinci viteste kalkmaya zorlayın. Önden çekişli bir araç el freni çekili olduğu halde kaldırılmaya çalışıldığında arka kısmını ciddi oranda yukarı kaldırır. Aracınız bu halde stop etmeye meylediyor ,aracınızın arkasını siz gaz verip çektikçe ciddi şekilde yukarı aşağı çekiyorsa balatanız bir müddet daha idare edebilirdir.

4. El fireninizi çekin. Aracınızı dizel motorlu ise 3.000 Devire ,benzinli ise 4.000-4.500 devire kadar yükseltin ve ayağınızı yavaşça debriyajdan çekin. Aracınız hemen stop ediyorsa balatanız sağlamdır. Stop etmede yavaş davranıyorsa balatanızın değişim zamanı yaklaşıyordur ,stop etmiyor yada çok geç stop ediyorsa mutlaka değiştirilmelidir.

5. Aracınızı düz bir yere park edin. Önü boş olsun. Dizel araçlarda 3.000 ,benzinli araçlarda 4000-4500 devire kadar yada daha yüksek devire motorunuzu getirin. Bu devirde 3 4 ve 5. viteslerde kalkmaya çalışın. 3 Viteste dahi kalkmıyorsa balatanız sağlamdır. 3. Viteste kalkıyor ama 4. Viteste kalkamıyorsa bir müddet idare edebilirsiniz ancak 5. viteste bile aracınız kalkıyorsa mutlaka vakit kaybetmeden değiştirmeniz gerekecektir.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2014, 16:01:25 »
Merhaba arkadaşlar;
benimde bir sorum olacak aracım Auris 1.4 4D-4 baskı balatası kaçırıyor sanki ve vites geçişlerinde titremeler mevcut. servis 1600 tl masraf çıkardı. dışarıda bu işlemi daha uygun fiyata ve sorunsuz yaptırabileceğim bir usta var mıdır. yardımcı olurmusunuz.
teşekkürler