Gönderen Konu: Corolla 2003 klima problemi  (Okunma sayısı 1084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 2003 klima problemi
« : Kasım 04, 2013, 10:52:33 »
Merhaba.aracim corolla 2003 sol sedan otomatik.digital klimasi biraz sorunlu.klima calisiyor.ama auto yaptigim zaman baslatabiliyorum.yine auto dayken hava azaltma dugmesi duzgun calisiyor.ama hava arttirma dugmesi calismiyor .genelde air condition hep acik tutarim.yaz kis..
otomatik acik olmadigi zamanda,havayi azaltma cogaltma dugmesi saglikli calismiyor.dugmeleri basma hassasiyetini kaybetmis.basmalara yanit vermiyor.trafikte giderken birde bunla ugrasmak zorunda kaliyorum.bazen cok guzel hava da ufluyor tabi yani yukseltebiliyorum arada ufleme hizini |-\..sonucta durumun tamiri icin komple sokulmesi gerekebilir dendi.ama belki baska cozumlerde oluyodur.ayni durumu yasayan oldumu ne gibi cozum tavsiyeleriniz olur??nasil duzelir

Toyota Club Türkiye

Corolla 2003 klima problemi
« : Kasım 04, 2013, 10:52:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2003 klima problemi
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2013, 11:03:38 »
Auto düğmesi fanın hızını, ayarladığınız ısıya çabucak ulaşmasını ve sonrasında yavaşlayarak ses kirliliğini ve hava akımını azaltmaya yarayan bir düğmedir, İlkbahar ve Sonbahar daha verimlidir.

Yazın sıcak aylarda AC ile soğutma yaparken Kışın serin havalarda AC ve Auto düğmelerini kullanmak pek bir işe yaramaz.

Klima düğmelerinizi Kışın dışardan taze hava alacak şekilde, dereceyi de ihtiyacınız olan ısıya ayarlayıp, yine fan hızını istediğiniz seviyede tutmanız hem ekonomik hemde verimli olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2003 klima problemi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2013, 11:13:23 »
Auto düğmesi fanın hızını, ayarladığınız ısıya çabucak ulaşmasını ve sonrasında yavaşlayarak ses kirliliğini ve hava akımını azaltmaya yarayan bir düğmedir, İlkbahar ve Sonbahar daha verimlidir.

Yazın sıcak aylarda AC ile soğutma yaparken Kışın serin havalarda AC ve Auto düğmelerini kullanmak pek bir işe yaramaz.

Klima düğmelerinizi Kışın dışardan taze hava alacak şekilde, dereceyi de ihtiyacınız olan ısıya ayarlayıp, yine fan hızını istediğiniz seviyede tutmanız hem ekonomik hemde verimli olacaktır.
sagolun..sanirim siz fethiye'desiniz..oralarda hava cok guzeldir kisin bile.disarinin havasini kisin kapatmaya gerek kalmaz.ben istanbul'dayim..kislari hava kirli trafikte birsuru rahatsiz edici koku,eksoz vs ve duman arabaya doluyor.(pek taze hava olmuyor)biraz rahatsizligimda var bunlara karsi.o yuzden kislarida klimayi istedigim iklime yada ya da dereceye getirip oyle kullaniyorum..ayrica camlari cozmeye cok yariyor..